2 internet egy gépben

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 2 internet egy gépben

8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
  • Szerző
    Bejegyzés
    Ifezs
    Felhasználó

Köszi, akkor várok türelemmel.

Mellesleg elég ciki lenne, ha a mondhatni multi Suse és Novell páros
      nem gondolt volna ilyenre. Hiszen ez az eset külföldön vagy egy közepes esteleg nagyvállalati szinten elõfordulhat.

Köszi

Ifezs :rolleyes:

kisbetu
      Felhasználó

a linux ebben a dologban is egy kicsit alulfejlett?  :blush:

Igen, az.
        Viszont windowsban pár kattintás az egész, ha jobban megy, használd azt, ne szenvedj a fejletlen amatõr oprendszerrel.

Mellesleg elég ciki lenne, ha a mondhatni multi Suse és Novell páros
        nem gondolt volna ilyenre. Hiszen ez az eset külföldön vagy egy közepes esteleg nagyvállalati szinten elõfordulhat.

Elõfordulhat?
        Ha egy vállalatnál a sávszélesség nem elég, akkor vesz egy akkorát, ami elég neki, és nem szenved több keskeny összefércelésével. Amúgy biztosan kiépíthetõ eléggé felokosított router, ami megoldja a terheléselosztást.

A SUSE és a Novell nem páros.

kisbetu
        Felhasználó

Mellesleg miért adtál nekem egy windows-ra mutató linket?

OFFTOPIK on
          Javaslom, aki linket helyez el, az elküldés elõtt használja a „Hozzászólás elõnézete” gombot.
          Kattintson benne a saját linkjére, akkor kiderül, ha nem oda mutat, ahová kéne.
          OFFTOPIK off

Bbt
          Felhasználó

Vagy a linux ebben a dologban is egy kicsit alulfejlett?  :blush:
            [align=right][snapback]125255[/snapback][/align]

:blink:
            Uh.
            Na neee…

két hálókártya, két dhcp-s felállás (ha az kell a chellohoz) és mondjuk kernel szintû balance.
            ez idáig talán, ha négy sor a /etc/network/interfaces fileban (debian alatt, suse alatt nem tudom hol van.)
            még egy két dolgot lehet át kell tekerni, sajnos tipikusan olyan probléma, amit elmagyarázni neten keresztül k. bonyolult (vagy inkább macerás) megcsinálni meg nem sok idõ.
            viszont kellene tudni, hogy milyen opciókkal forgatták SuSE-ék a kernelüket, milyen csomagok vannak fönt.
            Grafikus nyavajákról nem tudok nyilatkozni, biztos azokkal is meg lehet oldani.

Ifezs
            Felhasználó

Tisztelt kisbetü!

Megjegyezném, hogy igenis elõfordul, hogy egy vállalat 2 kapcsolatot használ, mondjuk pl 2 szolgáltatótól, hogy ha az egyik kiesik akkor a másik attól még mûködjön.

Nem akarok windows használni, bár tényleg tudom hogyan kell rajta beállítani ezeket a dolgokat. Nem vagyok profi a linux terén, de egy-két dolgot be tudok állítani. Most is használom a 2 kapcsolatot de nekem egy egyszerübb megoldás kellene.

Nem használok garfikus felületet mielõtt azzal jössz, hogy az nem is kell.
              Az alapértelmezett kernelt használom semmi extrával.

Mellesleg ha nem tudsz értelmes válaszokat adni akkor inkább nem szólj. Mert eddig egy olyan moderátor ismertem meg személyedben aki nem igazán segíteni hanem fikázni akarja az embereket (vagy legalábbis engem).

Engem egy olyan megoldás érdekelne akár valami script formájában amivel a kézi hozzányúlkálást mellõzi.

Ha van ilyen megoldás, akkor kérlek segíts(etek) ha nincs akkor az is rendben van és akkor ne húzzuk egymás idejét.

A windows bármennyire is szidjuk és tudjuk mi a rossz benne sajnos néhány területen könnyebb megoldást nyújt és ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden esetben jobb is, sõt. De ez egy másik történet.

Most T. kisbetü persze moderálhatod és kiszedheted amit írtam, de akkor a véleményem rólad tovább romlik ha ez egyáltalán számít, de lehet belefér az imázsodba.

Köszönettel

Ifezs <_<

kisbetu
              Felhasználó

Mellesleg ha nem tudsz értelmes válaszokat adni akkor inkább nem szólj. Mert eddig egy olyan moderátor ismertem meg személyedben aki nem igazán segíteni hanem fikázni akarja az embereket (vagy legalábbis engem).

Most T. kisbetü persze moderálhatod és kiszedheted amit írtam, de akkor a véleményem rólad tovább romlik ha ez egyáltalán számít, de lehet belefér az imázsodba.

Nem szoktam senkit kimoderálni.

Ifezs
                Felhasználó

T kisbetu !

Köszönöm, mellesleg nem fikáztalak hanem te kezdted. Ja és köszönöm az jókat netezem csak sajnos az eredeti problémára nem tudsz választ adni, ahogy látom.
                  Gondolom a többi megállapításom talált hiszen csak az imázsodra és a moderálásod kritizálására adtál választ.

Azt hiszem választ sajna nem kapok tõled(etek). Csak fikázás és ellenfikázás van amibe sajna már én is beletartozom pedig nem ezzel a céllal lett létrhozva a topic.

Ha kérhetném zárjátok le a topicot, mivel az eredeti kérdésre nem kapok választ és már nem is errõl szól a topic.

Akik építõleg szóltak a témához, azoknak köszönöm szépen.

Köszi mindent

Ifezs <_<

csaba
                  Felhasználó

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van 2 chello-s internetem 1-1 hálókártyára regisztrálva.
                    Ha a két hálókártya config file-jában benne van STARTMODE=`onboot` akkor nem müködik a netem. Mintha valami összeakadna. Csak akkor jó, ha kézzel az egyikbõl ezt a sort kiveszem és ha a másikat akarom használni, akkor kiveszem a sort és a másikba berakom.
                    Nem lehetne valahogy beállítani ezt a dolgot, hogy ne kelljen a configos file-okat állítani, hanem a suse tûzfalánál elég legyen kiválasztanom melyik hálókártyáról jöjjön a net?

Köszi

Ifezs

8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
                  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.