2 kérdés: kmix nem jó és a mobilokat miért nem látja

Kezdőlap Fórumok Debiannal kapcsolatos kérdések 2 kérdés: kmix nem jó és a mobilokat miért nem látja

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    Koki
    Felhasználó

Hali!Két kérdésem lenne, Debian 6-ost használok, KDE4-gyel.Az a helyzet, hogy fogalmam sincs mitől, de a kmix egyszerűen nem látja a hangcsatornáimat. Régebben látta. Nem tudom mitől és mikor tűntek el, csak most vettem észre, amikor wine alatt nem volt hang és állítgatni akartam. Konsole-os alsamixer rendesen lát mindent... A másik dolog, hogy a mobilomat egyszerűen nem lehet használni, sem bluetoothon, sem usb-n. Ha rádugom az usb-re, semmi sem történik, bluetoothon pedig miután összepárosítom őket, és küldenék a telefonról, elkezdi küldeni, és 0%-nál kiírja, hogy a küldés sikertelen. Ha gépről küldök, akkor a telefon nem jelez semmit. Az előző 5-ös Debianon semmi gond nem volt, tökéletesen ment. Most nem tudom miért nem megy. húgom telefonja ugyanúgy nem megy se usb-n, se bluetoothon.Nagyon köszönöm!

pointux
      Felhasználó

[bash]alsamixer[/bash] látja a csatornákat?

Koki
        Felhasználó

[bash]alsamixer[/bash] látja a csatornákat?

Igen, az látja.

pointux
          Felhasználó

Az adott felhasználó ~./bashrc, vagy ~./vash_profile file-okba írd be az

Code:
            export KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE="1"

sort, majd indítsd újra az X felületet. (Persze globálisan is meg lehet adni.)Ez elképzelhető, hogy segít.

Koki
            Felhasználó

Az adott felhasználó ~./bashrc, vagy ~./vash_profile file-okba írd be az

Code:
              export KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE="1"

sort, majd indítsd újra az X felületet. (Persze globálisan is meg lehet adni.)Ez elképzelhető, hogy segít.

Nem segített...azért köszi

pointux
              Felhasználó

Rendszerbeállítások > Multimédia > Phonon beállítás hogy néz ki?

gendelider
                Felhasználó

Nem tudom, ott hogyan híjják a csomagot, ubuntu alatt változott már a neve, de a lényeg: a „pulse audio device chooser” – nagyon hasolnít a „normál” hangeröszabályozóra, de vannak benne plusszok. Szerintem ez kell neked.

pointux
                  Felhasználó

A KMIX_PULSEAUDIO_DISABLE=1 kmix letiltja a pulseaudiot, azaz elvileg, ha (csak) a pulseaudió meglétével lenne a gond, meg kéne, hogy oldódjon."pulse audio device chooser"? Mint mixer? Elég érdekes elnevezés.Egyébkként van mixer pl.: pavucontrol (PulseAudio Volume Control ).

gendelider
                    Felhasználó

Igazad van tulajdonképpen: megnéztem, (ubuntu 10.10) az alkalmazások / multimedia / pulseaudio device chooser -re kattintva megjelenik egy ikon a panelen, erre kattintva egy újabb menü, amelyikböl a volume controlt választva a tasklistából láthatóan valóban a pavucontrol fut. Ezen több

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.