Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 2 linux 1 home dir
- This topic has 13 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 20 years, 4 months telt el by
gabaman.
-
SzerzőBejegyzés
-
2005-03-02-18:38 #2005018
megoldhato, de felejtsd el, mert rengeteget fogsz vele szivni.
szal ez ilyen _nagyon nemajanlott_ dolog.
de ha ugy erted, hogy a 2 rendszerben mas lesz a 2 user, tehat /home/uhu_user, /home/debian_user, akkor tiszta sor, az mehet.2005-03-02-18:45 #2005019Természetesen ugyanazzal a userral akartam volna. Kár érte, mert már kezdtem lelkesedni… 🙁
2005-03-02-19:42 #2005020Bár én nem próbáltam, de nem tudom miért nem menne.
szerintem még simlinkkel is mûködik, tehát pl. van 3 partíció+1swap 1 debian 1 uhu 1 home nem tudom mi itt a baly. lya és az is jó ha mongyuk van 1 uhu+home és egy deb innen akkor mountolod mint mongyuk /uhu és akkor ln- s /uhu/home/usernév /home/users/usernév szerintem menni fog de javíccs ki ha tévedekA szívásról meg csak annyit: a suliban egyrészt debian egyrész (általam kezelt) uhu van. Namármost nfs megosztásról megy a home és perfektül mûködNE ha u.a lenne a pl. KDE verzió, de Gnome, IceWM, XFCE, stb. mûxik zsírul… szóval nem tudom mi itt az igazi nagy szívás
2005-03-02-19:52 #2005021perfektül mûködNE ha u.a lenne a pl. KDE verzió, de Gnome, IceWM, XFCE, stb. mûxik zsírul… szóval nem tudom mi itt az igazi nagy szívás
Rálya tapintottál a lényegre.
A verziók.A legtöbb progi a user home-könyvtárába teszi a beállításokat.
Addig nincs baj, amíg a két disztrón ugyanaz a programverzió van. (Bár akkor minek a két disztró, ha ugyanazt tudja?)
Ha viszont egy verzióváltást követõen megváltoznak a beállítások, akkor jó kis káosz keletkezik az újrabootoláskor.2005-03-02-19:52 #2005022Simán meg lehet oldani, csak egy dologra kell mindenképpen odafigyelni. A két (több) disztribnél a felhasználóknak és a felhasználók által használt csoportok azonosítóinak (UID, GID) meg kell egyezniük. Azaz az user1-nek az UID-je pl. 500-nak kell lennie, az user2-nek meg 501-nek S.
2005-03-02-20:04 #2005023Rálya tapintottál a lényegre.
A verziók.A legtöbb progi a user home-könyvtárába teszi a beállításokat.
Addig nincs baj, amíg a két disztrón ugyanaz a programverzió van. (Bár akkor minek a két disztró, ha ugyanazt tudja?)
Ha viszont egy verzióváltást követõen megváltoznak a beállítások, akkor jó kis káosz keletkezik az újrabootoláskor.Ezzel nem értek egyet. Ha nem kompatibilis az új verzió a régivel, akkor másik alkönyvtárban lesznek eltárolva a beállítások. Másrészt rendszerindításkor nem a /home, hanem az /etc könyvtárból töltõdnek be a beállítások, és emiatt felhasználófüggetlen az egész folyamat egy bizonyos pontig.
Hogy az érveimet erõsítsem, pl. debianban új verzió feltelepítésekor sem, és distupgrade esetén sem kell legyalulni az egyész /home könyvtárat.
2005-03-02-20:09 #2005024Sziasztok!
Megoldható az, hogy uhu és debian alól is ugyanazt a home dirt használjam?
Külön partición van a /home és uhu alól megy is. Kérdésem, hogy a jogosultságok kiosztása vagy valami más miatt nem problémás-e bemountolni a debian fájlrendszerébe és késõbb uhuról és debianról is használni ugyanazt?Andras
[align=right][snapback]121404[/snapback][/align]Csináltam olyant létre hoztam az egyik linux al mindent külön particion az User és a másik linuxal a telepítéskor a saját particióra létre hoztam egy usert az elõzõvel megegyezõ nével és jelszóval. Enek a második usernek a könyvtárát kitöröltem majd tetem egy linket ami az elsõnek a könyvtárára mutatot. 6-7 linux telpítésig mûködöt adolog minden probléma nélkûl. Az igaz KDE-t nem szoktam használni csak telepíteni a fûgvénytári dolgai és a csomagok miat. Le cseréltem a proceszort és az alaplapot meg a memoríát akkor már nem mûködöt a dolog. Bár még egyes programokat mindig annak a könyvtárnak a clonjából futatok amit annó a másik gép elsõ telepítésekor telepítetem. Az usr bin és a bin meg a local tartalmára is figyelni kell.
Sok sikert és jó kisérletezést a témában.2005-03-02-20:18 #2005025Csináltam olyant létre hoztam az egyik linux al mindent külön particion az User és a másik linuxal a telepítéskor a saját particióra létre hoztam egy usert az elõzõvel megegyezõ nével és jelszóval. Enek a második usernek a könyvtárát kitöröltem majd tetem egy linket ami az elsõnek a könyvtárára mutatot. 6-7 linux telpítésig mûködöt adolog minden probléma nélkûl. Az igaz KDE-t nem szoktam használni csak telepíteni a fûgvénytári dolgai és a csomagok miat. Le cseréltem a proceszort és az alaplapot meg a memoríát akkor már nem mûködöt a dolog. Bár még egyes programokat mindig annak a könyvtárnak a clonjából futatok amit annó a másik gép elsõ telepítésekor telepítetem. Az usr bin és a bin meg a local tartalmára is figyelni kell.
Sok sikert és jó kisérletezést a témában.
[align=right][snapback]121428[/snapback][/align]Bocs, de mennyit ittá’ ?
2005-03-02-20:31 #2005026Code:6-7 linux telpítésig mûködöttbocsi de egy linuxot nem szokás havonta telepíteni, mint má$ „operáció$ rend$zereket”
2005-03-02-20:40 #2005027Már elnézést, de „és”-sel nem kezdünk mondatot. B)
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz