2 linux lehetséges ?

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 2 linux lehetséges ?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 15
  • Szerző
    Bejegyzés
    razoli
    Felhasználó

Szeretnék mégegy linuxot feltenni, már egyszer fel is tettem Ubuntut

Lehet az hogy 1 merevlemezen 2 linux van?,  Szeretnék FC3 -at és Ubuntut,
      ugyani s az történt velem, mikor feltettem az Ubuntut az elsõ partícióra, szépen fel is ment
      a grubba látszódott is a másik rendszer, csak mikor el akartam indítani , az már nem sikerült-mármint az FC3 indítása-
      kiírta hogy a kernelt kitömörítette, azután megazt írja: /lib/modules/../modules.dep not found v vmi ilyesm
      és bejött az Ubuntu parancssora a végén. bõvebben
      mikor fedora indítólemezével akartam frissíteni a grubot , az meg azt írta hogy két gyökérkönyvtár
      nem lehetséges, és ezért nem csinál semmit…

végülis letöröltem a hda1-rõl az Ubit
      Szóval hogyan tudnék  Ubuntut és FC3-at használni  dualbootban?
      [align=right][snapback]130419[/snapback][/align]

Lehetséges, de külön partíciókra lesz szükség. Ha feltetted az egyiket grubbal, akkor a másikat grub/lilo nélkül telepítsd, és a meglévõ grubba vedd fel a kernel helyét, a partíciót és ha kell az initrd-t

Sianis
      Felhasználó

Szia!

razoli
        Felhasználó

2 swap és 2 linux fájlrendszerrel

Miért kell két swap?

BARU
          Felhasználó

Miért kéne 2 swap???

dejo
            Felhasználó

A Fedora (és az összes RedHAT származék, pl Cent OS is) a partíciókat a volume label alapján mountolja. Lásd /etc/fstab
              cat /etc/fstab
              Ez akkor jó, ha a winyó ugyanabban a gépben, de más-más pozícióban is lehhet. hda, hdb,..stb..
              Viszont problémát okoz, akkor, ha egy másik Linuxot is telepítesz, ami szintén ad volme labelleket, mert akkor elõfordul, hogy kér gyökér label („/”) is van.

Sianis
              Felhasználó

Miért kell két swap?
                [align=right][snapback]130597[/snapback][/align]

Ha esetleg hibernálni akarna, akkor ugye ha másikat indítja, vesznek a dolgok. Mondjuk kicsi az esélye, hogy valakinek ilyen igénye legyen, de a biztoság kedvéért gondoltam erre. Végülis elég 1 swap, de ha az ember már logiakaival dolgozik, annyira mindegy mennyi partíció van.

kandahari
                Felhasználó

Kösz szépen a bõ információt

de asszem ez nekem eléggé bonyolult , ráadásul nincs is floppym :blush:

maradok a FC3 és winfos dualbootnál, azt nem lehet elrontani 🙂

edit:

pointux
                  Felhasználó

Ha esetleg hibernálni akarna, akkor ugye ha másikat indítja, vesznek a dolgok. Mondjuk kicsi az esélye, hogy valakinek ilyen igénye legyen, de a biztoság kedvéért gondoltam erre. Végülis elég 1 swap, de ha az ember már logiakaival dolgozik, annyira mindegy mennyi partíció van.
                    [align=right][snapback]130637[/snapback][/align]

Aztán majd a sok kis szétszórt partícióval nem fogsz tudni mit kezdeni.
                    A swap file meg törölhatõ, ha kell.

pointux
                    Felhasználó

Kösz szépen a bõ információt

de asszem ez nekem eléggé bonyolult , ráadásul nincs is floppym  :blush:

maradok a FC3  és winfos dualbootnál, azt nem lehet elrontani 🙂

edit:

Sianis
                      Felhasználó

Aztán majd a sok kis szétszórt partícióval nem fogsz tudni mit kezdeni.
                        A swap file meg törölhatõ, ha kell.
                        [align=right][snapback]130846[/snapback][/align]

Szia!

Szerintem most ebbe a vitába ne menjünk bele! 🙂

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 15
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.