2 linux lehetséges ?

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 2 linux lehetséges ?

5 bejegyzés megtekintése - 11-15 / 15
  • Szerző
    Bejegyzés
    nastjakam
    Felhasználó

Akkor ezek szerint win és hozzá 2 linux is megoldható ?

pointux
      Felhasználó

[align=right][snapback]131109[/snapback][/align]

A kombinációk száma végtelen :))
        Több windows és több linux is megoldható egyszerre. Csak vigyázni kell a sorrendre, mert a windows puszta barátságból gyalulja a bootszektort és ilyenkor már bonyolult visszaállítani a rendszerbetöltõt a bootszektorban (ill. a bootszektorban lévõ részét).

razoli
        Felhasználó

[align=right][snapback]131109[/snapback][/align]

Meg. A korlát a partíciók száma illetve az, hogy az adott rendszer hajlandó-e bootolni logikai partícióról, vagy csak elsõdlegesrõl.
          Nálam jeleleg is három rendszer van fenn, de ebbõl csak kettõt használok (Debian, FreeDos – TurboPascal grafika miatt)

Off:
          katt ide – õ pld 37 rendszert tett fel… (mondjuk szerintem a Windows 1.x, 2.x, 3.x nem önáló oprendszer)

Sianis
          Felhasználó

Meg. A korlát a partíciók száma illetve az, hogy az adott rendszer hajlandó-e bootolni logikai partícióról, vagy csak elsõdlegesrõl.
            Nálam jeleleg is három rendszer van fenn, de ebbõl csak kettõt használok (Debian, FreeDos – TurboPascal grafika miatt)

Off:
            katt ide – õ pld 37 rendszert tett fel… (mondjuk szerintem a Windows 1.x, 2.x, 3.x nem önáló oprendszer)
            [align=right][snapback]131114[/snapback][/align]

Mindegy, hogy az-e vagy, sem a linked jól példázza, hogy a lehtõségek tárháza végtelen.

csaba
            Felhasználó

Szeretnék mégegy linuxot feltenni, már egyszer fel is tettem Ubuntut

Lehet az hogy 1 merevlemezen 2 linux van?, Szeretnék FC3 -at és Ubuntut,
              ugyani s az történt velem, mikor feltettem az Ubuntut az elsõ partícióra, szépen fel is ment
              a grubba látszódott is a másik rendszer, csak mikor el akartam indítani , az már nem sikerült-mármint az FC3 indítása-
              kiírta hogy a kernelt kitömörítette, azután megazt írja: /lib/modules/../modules.dep not found v vmi ilyesm
              és bejött az Ubuntu parancssora a végén. bõvebben
              mikor fedora indítólemezével akartam frissíteni a grubot , az meg azt írta hogy két gyökérkönyvtár
              nem lehetséges, és ezért nem csinál semmit…

végülis letöröltem a hda1-rõl az Ubit
              Szóval hogyan tudnék Ubuntut és FC3-at használni dualbootban?

5 bejegyzés megtekintése - 11-15 / 15
            • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.