Kezdőlap › Fórumok › Ubuntu Linux › 2 linux lehetséges ?
- This topic has 14 hozzászólás, 8 résztvevő, and was last updated 20 years, 6 months telt el by
Sianis.
-
SzerzőBejegyzés
-
2005-04-21-20:01 #2012841
Akkor ezek szerint win és hozzá 2 linux is megoldható ?
2005-04-21-20:10 #2012842Akkor ezek szerint win és hozzá 2 linux is megoldható ?
[align=right][snapback]131109[/snapback][/align]A kombinációk száma végtelen :))
Több windows és több linux is megoldható egyszerre. Csak vigyázni kell a sorrendre, mert a windows puszta barátságból gyalulja a bootszektort és ilyenkor már bonyolult visszaállítani a rendszerbetöltõt a bootszektorban (ill. a bootszektorban lévõ részét).2005-04-21-20:12 #2012843Akkor ezek szerint win és hozzá 2 linux is megoldható ?
[align=right][snapback]131109[/snapback][/align]Meg. A korlát a partíciók száma illetve az, hogy az adott rendszer hajlandó-e bootolni logikai partícióról, vagy csak elsõdlegesrõl.
Nálam jeleleg is három rendszer van fenn, de ebbõl csak kettõt használok (Debian, FreeDos – TurboPascal grafika miatt)Off:
katt ide – õ pld 37 rendszert tett fel… (mondjuk szerintem a Windows 1.x, 2.x, 3.x nem önáló oprendszer)2005-04-25-07:50 #2012844Meg. A korlát a partíciók száma illetve az, hogy az adott rendszer hajlandó-e bootolni logikai partícióról, vagy csak elsõdlegesrõl.
Nálam jeleleg is három rendszer van fenn, de ebbõl csak kettõt használok (Debian, FreeDos – TurboPascal grafika miatt)Off:
katt ide – õ pld 37 rendszert tett fel… (mondjuk szerintem a Windows 1.x, 2.x, 3.x nem önáló oprendszer)
[align=right][snapback]131114[/snapback][/align]Mindegy, hogy az-e vagy, sem a linked jól példázza, hogy a lehtõségek tárháza végtelen.
2009-12-04-19:57 #1879280Szeretnék mégegy linuxot feltenni, már egyszer fel is tettem Ubuntut
Lehet az hogy 1 merevlemezen 2 linux van?, Szeretnék FC3 -at és Ubuntut,
ugyani s az történt velem, mikor feltettem az Ubuntut az elsõ partícióra, szépen fel is ment
a grubba látszódott is a másik rendszer, csak mikor el akartam indítani , az már nem sikerült-mármint az FC3 indítása-
kiírta hogy a kernelt kitömörítette, azután megazt írja: /lib/modules/../modules.dep not found v vmi ilyesm
és bejött az Ubuntu parancssora a végén. bõvebben
mikor fedora indítólemezével akartam frissíteni a grubot , az meg azt írta hogy két gyökérkönyvtár
nem lehetséges, és ezért nem csinál semmit…végülis letöröltem a hda1-rõl az Ubit
Szóval hogyan tudnék Ubuntut és FC3-at használni dualbootban? -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

legutóbbi hsz