2 linuxos gep osszekotese routeren keresztul

Kezdőlap Fórumok Hálózati problémák 2 linuxos gep osszekotese routeren keresztul

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 34
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

„Az FTP-t  LANba hogy lehetne megoldani?”

Minek Lan-ban ftp?
      Samba, vagy mint már szó volt róla NFS.

ELaci
      Felhasználó
        sany wrote:
        „Az FTP-t  LANba hogy lehetne megoldani?”

Minek Lan-ban ftp?
        Samba, vagy mint már szó volt róla NFS.

Úgy gondolom hogy örök időkre elzavartam a gyerköcöt innen az oskolába.
        Nem probléma, jönnek majd még.

uaz
        Felhasználó

Én is maradtam:) de különben nfs nekem anno oregon segített.

ELaci
          Felhasználó
            uaz wrote:
            Én is maradtam:) de különben nfs nekem anno oregon segített.

Oregon is régen jelentkezett – úgy rémlik.
            Utólag jövünk rá, hogy vannak azért emberek akik hiányoznak.

ELaci

uzsolt
            Felhasználó
              ELaci wrote:
              Úgy gondolom hogy örök időkre elzavartam a gyerköcöt innen az oskolába.

Gratula.

majorlacko
              Felhasználó

Sziasztok!
                Nálam most alakult ki hasonló helyzet. Eddig nem is foglalkoztam a kérdéssel, de miután euthanáziát alkalmaztam, exitált a jogtiszta XP. Most két Linuxos gép van a UPC-s router mögött és mindkettőn ugyanaz a root jelszava. Fc6 a nagyobb és Ubuntu 6.10-es a kisebb gép. Hálózatot még nem konfiguráltam és ahogy olvastam a topikot, nem is csak egy megoldás lehetséges. A kérdésem az lenne, hogy melyik megoldást alkalmazzam? Valójában mindkét gépen én ügyködök, mindkettő desktop, csak miután ez a téma is foglakoztat, szeretném gyakorlattá is tenni.

pomm
                Felhasználó

Én azért javaslom, nézz rá az sshfs-re is. Én azt használom, mégis csak titkosított…az ördög nem alszik.

majorlacko
                  Felhasználó

Itt lesz egy kis gond, mivel az Azureusnak az Fc6-on valami miatt elégtelen az általam nyitott port és a NAT teszt akkor sikeres, ha lekapcsolom a tűzfalat. Az Ubuntunál ezt még nem is találtam meg és nem is nagyon kérdezősködött felőle. Az ottani Azureust az Automatix2 telepítette, az Fc6-on én, amit egy FC5-ös oldal alapján tettem. Azt értem, hogy mit jelent az SSH és az SSHFS, azt kevésbé egyelőre, hogy mi az összefüggés a tűzfal be, illetve kikapcsolásakor az SSH esetében. Az én logikám szerint ugyanis, amikor bekapcsolt állapotban van a tűzfal és az SSH engedélyezett, mint megbízható szolgáltatás, az ugyanaz, mintha kikapcsolt állapotban van, azzal a különbséggel, hogy akkor minden más szolgáltatás is engedélyezett, ami nem túl biztonságos. Hogy a NETGEAR beállítása milyen? Amikor erre rákérdeztem a szolgáltatónál, na nem sokat segített az információ, amit kaptam. Azt már fel sem mertem tenni kérdésként, hogy Linux esetében mit tudnak mondani.
                    Köszi a tanácsot, már csak annyi lenne a kérdésem, hogy hol nézzek rá ezekre a dolgokra?

admin
                    Adminisztrátor
                      majorlacko wrote:
                      Sziasztok!
                      Nálam most alakult ki hasonló helyzet. Eddig nem is foglalkoztam a kérdéssel, de miután euthanáziát alkalmaztam, exitált a jogtiszta XP. Most két Linuxos gép van a UPC-s router mögött és mindkettőn ugyanaz a root jelszava. Fc6 a nagyobb és Ubuntu 6.10-es a kisebb gép. Hálózatot még nem konfiguráltam és ahogy olvastam a topikot, nem is csak egy megoldás lehetséges. A kérdésem az lenne, hogy melyik megoldást alkalmazzam? Valójában mindkét gépen én ügyködök, mindkettő desktop, csak miután ez a téma is foglakoztat, szeretném gyakorlattá is tenni.

Ha router mögött vagy sztem elég ha a router tüzfalát bizgeted!
                      Belül legyen free a háló, így nem szívatod magad feleslegesen!
                      De, ha paranoid vagy, használd fájl mozgatásokra az

pomm
                      Felhasználó

No, az sshfs-t, mint alternatív megoldást írtam. A topicban szó van smaba, nfs, ftp kapcsolatokról a belső hálón, én erre írtam, az sshfs biztonságosabb, nem a te tűzfal beállításaidra 🙂

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 34
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.