Kezdőlap › Fórumok › Hálózati problémák › 2 linuxos gep osszekotese routeren keresztul
- This topic has 33 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 18 years telt el by
majorlacko.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-01-28-17:04 #2084908
„Az FTP-t LANba hogy lehetne megoldani?”
Minek Lan-ban ftp?
Samba, vagy mint már szó volt róla NFS.2007-01-28-17:53 #2084909sany wrote:„Az FTP-t LANba hogy lehetne megoldani?”Minek Lan-ban ftp?
Samba, vagy mint már szó volt róla NFS.Úgy gondolom hogy örök időkre elzavartam a gyerköcöt innen az oskolába.
Nem probléma, jönnek majd még.2007-01-28-17:58 #2084910Én is maradtam:) de különben nfs nekem anno oregon segített.
2007-01-28-18:27 #2084911uaz wrote:Én is maradtam:) de különben nfs nekem anno oregon segített.Oregon is régen jelentkezett – úgy rémlik.
Utólag jövünk rá, hogy vannak azért emberek akik hiányoznak.ELaci
2007-01-28-18:46 #2084912ELaci wrote:Úgy gondolom hogy örök időkre elzavartam a gyerköcöt innen az oskolába.Gratula.
2007-03-09-02:11 #2084913Sziasztok!
Nálam most alakult ki hasonló helyzet. Eddig nem is foglalkoztam a kérdéssel, de miután euthanáziát alkalmaztam, exitált a jogtiszta XP. Most két Linuxos gép van a UPC-s router mögött és mindkettőn ugyanaz a root jelszava. Fc6 a nagyobb és Ubuntu 6.10-es a kisebb gép. Hálózatot még nem konfiguráltam és ahogy olvastam a topikot, nem is csak egy megoldás lehetséges. A kérdésem az lenne, hogy melyik megoldást alkalmazzam? Valójában mindkét gépen én ügyködök, mindkettő desktop, csak miután ez a téma is foglakoztat, szeretném gyakorlattá is tenni.2007-03-09-10:01 #2084914Én azért javaslom, nézz rá az sshfs-re is. Én azt használom, mégis csak titkosított…az ördög nem alszik.
2007-03-09-10:56 #2084915Itt lesz egy kis gond, mivel az Azureusnak az Fc6-on valami miatt elégtelen az általam nyitott port és a NAT teszt akkor sikeres, ha lekapcsolom a tűzfalat. Az Ubuntunál ezt még nem is találtam meg és nem is nagyon kérdezősködött felőle. Az ottani Azureust az Automatix2 telepítette, az Fc6-on én, amit egy FC5-ös oldal alapján tettem. Azt értem, hogy mit jelent az SSH és az SSHFS, azt kevésbé egyelőre, hogy mi az összefüggés a tűzfal be, illetve kikapcsolásakor az SSH esetében. Az én logikám szerint ugyanis, amikor bekapcsolt állapotban van a tűzfal és az SSH engedélyezett, mint megbízható szolgáltatás, az ugyanaz, mintha kikapcsolt állapotban van, azzal a különbséggel, hogy akkor minden más szolgáltatás is engedélyezett, ami nem túl biztonságos. Hogy a NETGEAR beállítása milyen? Amikor erre rákérdeztem a szolgáltatónál, na nem sokat segített az információ, amit kaptam. Azt már fel sem mertem tenni kérdésként, hogy Linux esetében mit tudnak mondani.
Köszi a tanácsot, már csak annyi lenne a kérdésem, hogy hol nézzek rá ezekre a dolgokra?2007-03-09-13:39 #2084916majorlacko wrote:Sziasztok!
Nálam most alakult ki hasonló helyzet. Eddig nem is foglalkoztam a kérdéssel, de miután euthanáziát alkalmaztam, exitált a jogtiszta XP. Most két Linuxos gép van a UPC-s router mögött és mindkettőn ugyanaz a root jelszava. Fc6 a nagyobb és Ubuntu 6.10-es a kisebb gép. Hálózatot még nem konfiguráltam és ahogy olvastam a topikot, nem is csak egy megoldás lehetséges. A kérdésem az lenne, hogy melyik megoldást alkalmazzam? Valójában mindkét gépen én ügyködök, mindkettő desktop, csak miután ez a téma is foglakoztat, szeretném gyakorlattá is tenni.Ha router mögött vagy sztem elég ha a router tüzfalát bizgeted!
Belül legyen free a háló, így nem szívatod magad feleslegesen!
De, ha paranoid vagy, használd fájl mozgatásokra az2007-03-09-13:45 #2084917No, az sshfs-t, mint alternatív megoldást írtam. A topicban szó van smaba, nfs, ftp kapcsolatokról a belső hálón, én erre írtam, az sshfs biztonságosabb, nem a te tűzfal beállításaidra 🙂
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz