2 linuxos gep osszekotese routeren keresztul

Kezdőlap Fórumok Hálózati problémák 2 linuxos gep osszekotese routeren keresztul

4 bejegyzés megtekintése - 31-34 / 34
  • Szerző
    Bejegyzés
    majorlacko
    Felhasználó

Na azért nem vagyok parás, nincsenek féltett titkaim. 🙂 Ezek amúgy sem titkos állományok, egyszerűen filmek. Az ikszpé mint meggondolandó megoldás szóba sem jöhet már, hiszen változatlan hw-n tízszer annyi alkalmazás foglal helyet, ugyanannyi területen, háromszor gyorsabb sebességgel. Kicsit talán túloztam, de nem sokat. Az NFS lesz a legmegfelelőbb ezek szerint, legalábbis egyelőre. Már ismerkedem vele, nem is tűnik túl bonyolultnak, mindössze óvatoskodok. 🙂 Köszi a segítséget 🙂

majorlacko
      Felhasználó

Egyetlen bajom van. 🙂
        Mindkét gépen megcsináltam a szerver/client NFS beállításokat és mindkettő Feisty. A  sudo mount /mnt/files tökéletesen megy az egyiken, viszont a másikon kapok egy.
        mount: 192.168.1.4:/home/majorlacko failed, reason given by server: Hozzáférés megtagadva
        hibaüzit. Mit nézzek meg? Köszi.

majorlacko
        Felhasználó

Rendben van minden. Összehasonlítottam a /etc/exports és /etc/fstab fájlokat, látszólag rendben is voltak. Egy másik beállítás miatt újraindítottam,  ez megtörtént előzőleg mindkét gépen az NFS beállítás után. de most csak azt kellett restartolni, amelyikkel nem volt gond. Mindkét /etc/exports sort  /home/majorlacko 192.168.1.1/24(rw) írta át egy hosszabb váltrozatról:/home/majorlacko 192.168.1.1/24(rw,no_root_squash,async). A következő mount /mnt/files próbálkozás azonnal végrehajtódott a problémás gépen is.

csaba
          Felhasználó

Sziasztok,

Nagyon meguntam mar a felesegem allando problemazasat az XP-vel, ezert felnyomtam neki is ugyanazt a Mandriva-t ami van a laptopomon (2007 x86_64, csak neki 32 bitesben).
            Regen, amig nekem Linux es neki XP volt, siman hozza tudtam kapcsolodni a megosztott allomanyaihoz a smb://asszonygepe/ paranccsal, de most nem tudok egyszeruen zoldagra vergodni a teman.

itthoni ADSL routerre vagyunk mind a ketten rakotve LAN-os modszerrel, RealTek halozati kartyaval.

Hogyan tudnek az o gepen kialakitani egy konyvtarat, amihez hozzafesem es irasjogom is volna?

4 bejegyzés megtekintése - 31-34 / 34
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.