2 problémám lenne

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Bejegyzés
    kovi
    Felhasználó

1. kde stb egyéb rendszerkomponens megsérült, de ha szerencséd van akkor csak a Te profilod nem lett mentve

elsõ eset: kde, gnome, kdm rpm-bõl újból fel (-Uvh, de az rpmdrake is megteszi helyetted sztem). Lehet hogy az initek is bekavarodtak, szóval nem szép dolog a rendszered alól kirántani a szõnyeget menet közben 🙂

második: nézd meg hogy ha létrehozol egy felhasználót annál is elõfordul-e, ha nem akkor a Te kde ill egyéb beállításaidat kellene megtenni újból, és szabályosan kilépni.

2. out of range
      ha a moncsi nem bírja amit ráad a cucc, az nem lepne meg: a mdk framebuffer/egyéb spéci módból indul a’la suse, így boot alatt is egy nagy rakás összerántott képernyõt láttam már, mindaddig amíg a lilo-ban ill grubban ki nem lövök az ügyfelek gépein minden vga baromságot…

csaba
      Felhasználó

#1:
        egyszer veletlenul kikapcsoltama mobilracket amiben a linuxos winyo volt igy a kdm-nel resetelni kellett a gepet, mert nem akart leallni…

azota a KDM nem olyan hatterrel meg beallitasokkal indul amiket en KDE-bol beallitottam neki, hanem az alap mandrake-s beallitasokkal. ha gnomeot valasztok, akkor is kde-be rak. majd ha innen kijelentkezem akkor jelenik meg az alatalam beallitott kinezetu KDM, mellyel mar tudok gnome-ba is menni akar.

#2:
        (lehet hogy ezis azota van…)
        nVidia driver fentvan rendesen. ennek ellenere ha ctrl+alt+f1-f7 gombokkal valtanek vmilyen terminalba x alol, „out of range” uzenetet kapom a monitoron, tehat vmi olyan modba akar lepni amit nem tamogat a monitorom (x-ben be van allitva rendesen marka/tipus szerint), ha lelovom az x-et akkor se mukodik, igy eleg bajos gepelni.
        hol lehet atkofigolni a vga modot ahogy megjeleniti a terminalokat?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.