2 TB usb diszk

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
    sz_lali
    Felhasználó

Hello,

Eddig is használtam 1 TB-os usb diszkeket minden gond nélkül Debian lenny alatt.
      Rádugtam, észrevette, és a konqueror system fülén tudtam csatolni – leválasztani.
      Vettem egy 2TB-os diszket, amit nem lát a system / storage media alatt.
      Feltettem az usbmount modult, ami automatikusan felcsatolta a /media/usb1 könyvtárba.
      Viszont lecsatolni már nem tudom.

Más disztrokban (opensuse, Ubuntu ) rendesen működik, észreveszi, flkinálja hogy mit csináljak vele, és tudom fel-le csatolni.
      Csak a Debian alatt nem kezeli úgy ahogy a többit.

Ext3 a diszk filerendszere.

Van valakinek ötlete mi ez a jelenség?

gendelider
      Felhasználó

Máskor, mielött hozzáteszel íj drivert, nézd meg a /var/log/messages -ben vagy a /var/log/syslog -ban, hogy mire panaszkodik. (mert nyilván próbáĺja, csak nem megy)

Most milyen hibaüzenetet kapsz, ha megpróbálod lecsatolni? Illetve, ha terminálból, rootként adod ki az
        umount /media/usb1
        parancsot, mit csinál?

sz_lali
        Felhasználó

Igazad van, helyesbitek: természetesen shellből rootként tudom unmountolni.
          De kicsit macera mindig belépni root shellbe, amikor minden más eszközt a grafikus felületen tudok csatolni avagy lecsatolni.

leszedtem az usbmountot, csatolom a logokat.

shellből ez után is tudom kezelni csak azt nem értem a konquerorból miért nem?

üdv.

gendelider
          Felhasználó

Nincs feltétlen igazam: láttam már olyat, hogy egy berendezést egy zombi miatt root-ból sem lehetett umountolni rebootig…

Egy kis magyarázat, lehet, hogy ez a gondod: http://jim.studt.net/depository/index.php/index.php/index.php/4k-sector-disks-on-debian-squeeze

Ezt olvasd el, egyébként a
            konqueror „WDC WD20”
            kifejezéssel kerestem a google-ban. Bevallom, gnome-os (a k3b kivétel! 🙂 ) meg parancssoros vagyok, a konquerort nem ismerem annyira. Nem akarom gyakoroltatni veled a csomagtelepítést, de nézzük meg ugyanezeket a logokat akkor, ha az usbmount is telepítve van.

Megoldási ötletem még nincs, talán jön egy KDE-s is erre.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.