2 téma: https és php külső sql-el

Kezdőlap Fórumok Debiannal kapcsolatos kérdések 2 téma: https és php külső sql-el

7 bejegyzés megtekintése - 21-27 / 27
  • Szerző
    Bejegyzés
    gabaman
    Felhasználó
      lada2105 wrote:
      Ez a „hiba” ugye csak nálad jelentkezett? Csak mert djgrande hozzászólásaiban nem láttam ilyen hibát. Vagy átsiklottam felette?

Ezen siklottál át, itt van a hivatkozás amire (többek között) válaszoltam:

djgrande wrote:
      Találtam a neten egy hasonló problémát, de fizetős.:(
      http://www.experts-exchange.com/Database/MySQL/Q_22000885.html

Na már megint egy újabb önjelölt, aki „van sapka, nincs sapka” játékot játszik velem… Ha egy problémát szó szerint próbálok megválaszolni akkor az a baj, ha meg a mögötti értelmet keresem akkor meg az. Ugatás helyett olvasd újra az egészet.

lada2105 wrote:
      Nálam ilyen hibaüzenet (is) van, ha a távoli gépemhez szeretnék csatlakozni:
      andras@linux-u7e2:~> mysql -u root -h valami
      ERROR 1130 (00000): Host ‘192.168.1.167’ is not allowed to connect to this MySQL server
      valami = 192.168.1.167

De ha ilyesmi hibaüzenetet se írt djgrande, vagy tévedek?

A hibaüzenet szerint a host (IP) banolva van, a DBMS el sem jut az user/IP ellenőrzéshez. Na most mi van, mit vagy mit nem bizonyít amit írtál??? Ja, hogy csak a kötekedés a lényeg? Mit tettem, hogy ilyen agresszív vagy?

gabaman
      Felhasználó
        lada2105 wrote:
        Ez a „hiba” ugye csak nálad jelentkezett? Csak mert djgrande hozzászólásaiban nem láttam ilyen hibát. Vagy átsiklottam felette?

Ezen siklottál át, itt van a hivatkozás amire (többek között) válaszoltam:

djgrande wrote:
        Találtam a neten egy hasonló problémát, de fizetős.:(
        http://www.experts-exchange.com/Database/MySQL/Q_22000885.html

Na már megint egy újabb önjelölt, aki „van sapka, nincs sapka” játékot játszik velem… Ha egy problémát szó szerint próbálok megválaszolni akkor az a baj, ha meg a mögötti értelmet keresem akkor meg az. Ugatás helyett olvasd újra az egészet.

lada2105 wrote:
        Nálam ilyen hibaüzenet (is) van, ha a távoli gépemhez szeretnék csatlakozni:
        andras@linux-u7e2:~> mysql -u root -h valami
        ERROR 1130 (00000): Host ‘192.168.1.167’ is not allowed to connect to this MySQL server
        valami = 192.168.1.167

De ha ilyesmi hibaüzenetet se írt djgrande, vagy tévedek?

A hibaüzenet szerint a host (IP) banolva van, a DBMS el sem jut az user/IP ellenőrzéshez. Na most mi van, mit vagy mit nem bizonyít amit írtál??? Ja, hogy csak a kötekedés a lényeg? Mit tettem, hogy ilyen agresszív vagy?

lada2105
        Felhasználó
          gabaman wrote:

Vazz, hol kötekedtem??
          Ha te annak érezted, boccs, én csak egy szimpla érdeklödö kérdésnek szántam.
          Miközben próbáltam djgrande-nak utalni rá (ezért is másoltam be az én kimenetem), hogy valami az IP/Hostnév-el lesz. Tüzfal, route szabály, stb… mert máskülönben a másik oldali mysql-nek kell válaszolni a hibaüzenetben.

Mostmár legalább tudom, hogy az expert-exchnage linken láttad a hibaüzenetet (elég ha ezt pár szóban beírtad volna). Bocs, én azt meg se nyitottam, mert tudom, hogy fizetös, és csak a fórum indító kérdését lehet látni.

lada2105
          Felhasználó
            gabaman wrote:

Vazz, hol kötekedtem??
            Ha te annak érezted, boccs, én csak egy szimpla érdeklödö kérdésnek szántam.
            Miközben próbáltam djgrande-nak utalni rá (ezért is másoltam be az én kimenetem), hogy valami az IP/Hostnév-el lesz. Tüzfal, route szabály, stb… mert máskülönben a másik oldali mysql-nek kell válaszolni a hibaüzenetben.

Mostmár legalább tudom, hogy az expert-exchnage linken láttad a hibaüzenetet (elég ha ezt pár szóban beírtad volna). Bocs, én azt meg se nyitottam, mert tudom, hogy fizetös, és csak a fórum indító kérdését lehet látni.

djgrande
            Felhasználó

Megvan a megoldás az sql-re:

A mysql debian alatt a következőképpen működik:
              Ha a msql connect parancs hostjában megvan adva egy külső szerver elérhetősége (akár ip, akár név), akkor megpróbál konnektálni.
              Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem akkor megpróbál ugyanazzal a felhnév/jelszó párossal localhost-ra konnektálni.
              Miután ez nem sikerül így kidobja hibaüzenetnek, h nem tudott kapcsolódni a localhostra, csak az az egy probléma van, h a külső szerverre való sikertelen csatlakozást nem hozza fel hibaüzenetnek, csak a localhost-ost.
              Remélem érthetően írtam le. 🙂
              (Felhívtam a távoli szerver üzemeltetőit – mint végső probléma megoldási kisérlet – és kiderült, h a szerverem mégis csatlakozik, csak Access Denied volt.)

Köszönök minden segítséget!
              Üdv,
              Attila

djgrande
              Felhasználó

Megvan a megoldás az sql-re:

A mysql debian alatt a következőképpen működik:
                Ha a msql connect parancs hostjában megvan adva egy külső szerver elérhetősége (akár ip, akár név), akkor megpróbál konnektálni.
                Ha sikerül, akkor minden ok, ha nem akkor megpróbál ugyanazzal a felhnév/jelszó párossal localhost-ra konnektálni.
                Miután ez nem sikerül így kidobja hibaüzenetnek, h nem tudott kapcsolódni a localhostra, csak az az egy probléma van, h a külső szerverre való sikertelen csatlakozást nem hozza fel hibaüzenetnek, csak a localhost-ost.
                Remélem érthetően írtam le. 🙂
                (Felhívtam a távoli szerver üzemeltetőit – mint végső probléma megoldási kisérlet – és kiderült, h a szerverem mégis csatlakozik, csak Access Denied volt.)

Köszönök minden segítséget!
                Üdv,
                Attila

csaba
                Felhasználó

Sziasztok!

2 kérdéssel zargatnálak Titeket:

1. szeretnék apache2 alatt https protokollt használni, de vagy ez a hibaüzenet jön: SSL received a record that exceeded the maximum permissible length. (Hibakód: ssl_error_rx_record_too_long) vagy pedig ha megpróbálok ssl certificate key-t beállítani, akkor pedig egyáltalán nem megy az apache. Mi a pontos módja a kulcs létrehozásának és hogy lehet ezt beforgatni egy virtualhost-ba. (amit a neten eddig találtam az használhatatlan volt)

2. Szeretnék php-val sql-t használni, de nem a saját szerveren lévőt, hanem egy külsőt és hiába írom be a php fájlban az sql connect-nél, h ne localhost-ot használjon, hanem a http://www.valami.hu-t, mindig a localhost-ra próbál konnektálni(és természetesen nem találja az sqluser-t).

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
                  Attila

7 bejegyzés megtekintése - 21-27 / 27
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.