2 UHU-s gép közötti mountolás hogyan? (nem samba)

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 2 UHU-s gép közötti mountolás hogyan? (nem samba)

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
    bagoly
    Felhasználó

Nem tudom, érdekel e még a kérdés, de a megoldás az nfs.
      Az /etc könyvtárba kell egy exports nevü file, amiben le kell irni a kiajánlott könyvtárakat.
      Ezek után egy exportfs -a parancs megcsinálja a kiajánlást. Ha látni is akarod -av az opcio.
      A másik gépen az /etc/fstab file-ban kell leirni a könytárt és a mount pontot:
      /etc/fstab:
      :/dir struktura nfs 0 0
      amúgy :
      man exports ill. man nfs

ELaci
      Felhasználó

Az Unix rendszerek legelterjedtebb erõforrás megosztási eljárása az NFS. Ennek megfelelõen nagyon kiforrott és üzembiztos. Mindenkinek csak javasolni tudom aki Linuxot használ.
        Még annyit tennék hozzá hogy el kell indítani az nfsd és nfslockd -t is. Ezek a daemonok kezelik ezt a típusú megosztást.

ELaci

_blackfire_
        Felhasználó

Köszi, akkor ezeket megnézegetem.
          Ha nagyon nem megy a dolog, akkor majd még kérek segítséget.

csaba
          Felhasználó

Sziasztok!
            A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom helyi hálózatban egyik gép winyóját mountolni a másik UHU-hoz?

Mindkét gépen be van állítva már fix IP cím, és más a gépnév is mindkettõn.

Namost milyen szolgáltatást kell még elindítani az alapból futókon kívül? Ha kell akkor csak a szerver gépen, vagy mindkettõn kell-e futnia valaminek…

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.