2 vinyó 2 oprendszer

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 2 vinyó 2 oprendszer

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 19
  • Szerző
    Bejegyzés
    zumy
    Felhasználó

hát ha segít, nekem is két winyóm van:
      master-en van az XP meg egy FAT partició (filmek, zene, videók, meg ezen cserélem a doksika, ha kell); a slave-n meg a süsü 8.2, ennyi…

zümy

csiffy
      Felhasználó

Szia!

Szerintem a 20GB-os legyen master, 80 Slave, de ezt már ugyis mondtam!!

Jedite
        Felhasználó
          jankoa
          Felhasználó

Legjobb tudásom szerint a WinXP beépített boot manager-re nem fogja kezelni a linuxos particiót, vagy legalábbis elindítani nem fogja, szóval szerintem jobban jársz, ha a Linux a master, mert a lilo és a grub képes elindítani a WinXP-t.

De ha raksz fel egy free boot managert (pl. XOSL), akkor aztán teljesen mindegy lesz, hogy melyik a slave és melyik a master.

Jedite
            Felhasználó

Legjobb tudásom szerint a WinXP beépített boot manager-re nem fogja kezelni a linuxos particiót, vagy legalábbis elindítani nem fogja, szóval szerintem jobban jársz, ha a Linux a master, mert a lilo és a grub képes elindítani a WinXP-t.

Ez nem hangzik rosszul.

De lehet, hogy az asszonyt kéne cserélnem?
              😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

killall
              Felhasználó

viszont winfos csak elsodleges aktiv particiobol indul. szal itt a megoldas:
                particionald fel a 80-ast 20-60-ra. (szal a 80-as legyen a master)
                20-asra gyurd fel az XP-ganyt, utana tedd fel a linuxot a meglevo 60-ra, es a 20-ast is formazd ext3-ra.
                igy megvan a 80 giga linux, 20 giga winfos, es meg mukodni is fog.

csiffy
                Felhasználó

De én a helyedben máshogy csinálnám!

20GB master = WinXP, Linux
                  80GB slave = Adat (ntfs) mert igy legalább más is látja a winyód, ha esetleg elviszed valahováá (AMI TUDOM HOGY NEM FOG BEK

Jedite
                  Felhasználó

viszont winfos csak elsodleges aktiv particiobol indul. szal itt a megoldas:
                    particionald fel a 80-ast 20-60-ra. (szal a 80-as legyen a master)
                    20-asra gyurd fel az XP-ganyt, utana tedd fel a linuxot a meglevo 60-ra, es a 20-ast is formazd ext3-ra.
                    igy megvan a 80 giga linux, 20 giga winfos, es meg mukodni is fog.

Ez az elsõdleges mügy a winfos 98 cuccra érvényes a winfos XP – állítólag profi – válltozata, más part-ról is mükszik.

A 80-ast mindenképp Tiszta Pingvinnek szertném.

De azé kösz a tippet! Még fontolóra veszem.
                    (Már szóltam az asszonynak hogy pakoljon!HEHE) 😆 😆

killall
                    Felhasználó

ami win-nel kezdodik, az mind gyanus, ne vegyel erre merget…
                      szal fontolgasd, amit mondtam, ez egy biztos megoldas.

Jedite
                      Felhasználó

ami win-nel kezdodik, az mind gyanus, ne vegyel erre merget…
                        szal fontolgasd, amit mondtam, ez egy biztos megoldas.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 19
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.