200.000 hozzászólás tanulságai

Kezdőlap Fórumok Linuxos hírek a nagyvilágból 200.000 hozzászólás tanulságai

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 222
  • Szerző
    Bejegyzés
    bepe79
    Felhasználó

Hoppá. Mást most nem mondhatok.  🙂

blaci
      Felhasználó

Támogatnám a 2. verziót. Egyrészt nagy kár lenne az oldalért, másrészt ez máshol is működik.

zmarton
        Felhasználó

Helló!

Az első megoldást nem helyeslem, de megérteném. (Tudom, hogy magam és sokunk ellen beszélek.) Igazság szerint amikor én regisztráltam, sokkal nagyobb volt az oldal látogatottsága én legalábbis így érzem. Ha nem így volna javítsatok ki. Egyszóval, nagyon sok pénzbe kerül ez neked szerintem (legalábbis havi 20E mai szememmel egy rakás zsének hat) valamint idődet is felemészti és cserébe tényleg eléggé elharapódzott a viszálykodások. Talán a második tudna segíteni a problémán de akkor arra gondolj, hogy a sok moderátort kellene egy személyben helyettesítened ergó mégtöbb idődet felemésztené és az esetlegesen megsértődött moderátorok még többet ártanának. Szerintem vond meg az admin jogokat mindenkitől, és jelölj ki néhány embert. Azért nem minden moderátor viszálykodós, pl.: Bbt -t, Razoli -t én meghagynám tisztségében. Ő belőlük nem nézném ki a személyeskedést, balhézást, sértegetést stb. Ha tévednék javítsatok ki.

Macskajancsi
          Felhasználó
            zmarton wrote:
            pl.: Bbt -t, Razoli -t én meghagynám tisztségében. Ő belőlük nem nézném ki a személyeskedést, balhézást, sértegetést stb. Ha tévednék javítsatok ki.

A második mondat igaz, mindketten nagyon hiányoznak.
            Ezt kissé szemükre is vetettem a múlt heti találkozó alkalmával.
            Azonban – bár nincs szándékom erre helyettük reagálni – sajnos krónikus időhiányban szenvednek. A „tisztségüket” előbbiek miatt ők maguk mondták le. Személy szerint én is nagyon örülnék mindkettejük aktívabb visszatérésének.

balev
            Felhasználó

Mindenféleképp a második megoldást támogatnám, mindenki érdekében.

A moderálást teljes mértékben ki lehetne iktatni, meglátjuk működik-e a dolog. Adminokra viszont szükség lenne, mivel sok javításra, módosításra szükség van a motorban. Biztosan többen is segítenének, köztük én is. Nekem is sok dolgom van, de szánnék rá időt, amikor lehetséges.

Havi 20eFt-ot nem lehet csökkenteni valahogy? (nem ismerem a részleteket)
              Esetleg jobban lehetne ösztönözni a felhasználókat pénzbeli támogatásra. Persze ezt sokan nem engedhetik meg maguknak.

Nem gondoltam egyébként, hogy ennyi költséggel jár, de mivel régóta használom a fórumot, úgy érzem, innentől kezdve én is hozzájárulhatok egy kicsivel majd időnként.

Sokat dolgoztatok vele/érte, ne hagyjuk elveszni ezt az értéket Csaba/Krix (és mindenki, aki tett érte)!

Szerk.: egyáltalán hova lett a főoldalról a támogatás számlaszám és szöveg? Feltétlen vissza kellene tenni!

erdsiger
              Felhasználó

A moderátori jogok megvonásához nem szeretnék hozzászólni, volt már róla elég vita itt a fórumon. A pénzügyi helyzetről annyit, hogy ha egy kicsit számolunk: 40 ember havi 500 Ft-tal támogatja a fórumot (ami szerintem egy főre nem olyan nagy kiadás), akkor máris megvan az oldal üzemeltetésének a költége. Ha ezenfelül még az adó 1%-ot is hozzávesszük, megvan a fórum fedezete.

Csaba neked annyit üzennék, hogy az ötlet és a megvalósítás a sok munkád, munkáitok árán nagyon jó, sajnálom hogy nem olyan irányba fejlődött, amilyennek te és sokan mások szerették volna.

Macskajancsi
                Felhasználó
                  balev wrote:
                  A moderálást teljes mértékben ki lehetne iktatni, meglátjuk működik-e a dolog.

A puding próbája az evés.
                  Van egy másik (linuxos) fórum, ahol (szintén) moderátor vagyok.
                  Természetesen naponta megfordulok azon a helyen is, válaszolok a kérdésekre, amennyiben a tapasztalatom és az ismeretanyagom ezt megengedi.
                  Moderátorként azonban hónapok óta (most néztem meg: március eleje óta) nem volt dolgom.
                  Igaz, hogy az a fórum nagyon új – kb. egy éves – az 1500 regisztrált taggal nyilvánvalóan nem összevethető a linuxforum.hu-val.
                  Azonban a linuxforum.hu felhasználói közönsége nagy, a felvetett témák sokrétűek, és nagyon sok olyan felhasználó csatlakozik, aki a fórum szerkezetét sem ismeri – mert egyszerűen nem nézi meg. Ez rendetlenség forrása, valamilyen szinten rendet kell tartani.

Ami a személyemet illeti: nem kértem sem a moderátorságot, sem az adminságot.
                  Itt is próbálkozom azokra a kérdésekre türelmesen válaszolgatni, ami az ismeretanyagomban szerepel.
                  Viszont a fórum működésével kapcsolatos anomáliák moderátorként/adminként felettébb gondolkodóba ejtenek.
                  Pl. a ‘flame’ szekció létezése. Amikor idekerültem, ez nem létezett. A ‘netikett’ – aminek az ismeretét számon kérjük bizonyos tagoktól – erről pontos tájékoztatást ad.
                  TILTJA.
                  Nem a jelenlegi mod/admin gárda hozta létre. Nem is a fórum üzemeltetője/fenntartója.
                  A további következtetéseket le lehet vonni.

Egy tény: amióta razoli és Bbt kitette innen a lábát, azóta a békétlenkedés ütötte fel a fejét.
                  Ez természetesen magánvélemény, én így látom.

attila1964
                  Felhasználó

Ugyan én még kezdőnek számítok akár a fórumozásban, akár a Linux-alapú oprendszerek használata területén, de nagyon sokat köszönhetek a linuxforum.hu-nak, ill. a „másik” fórumnak is, kár lenne bármelyik megszűnéséért…

Bár az alapvető problémán/kérdésfelvetésen nem segít, de én is szívesen támogatnám havonta kisebb-nagyobb összeggel a fórum fenntartását, ha még van mód rá. Ugyan nem néztem, olvastam még utána, tehát nem ismerem az „alap-hozzáállást”, de nem lehetne néhány Linuxos céget, újságot, stb. reklámfelület felajánlásával megkeresni? Sok kicsi tönkre megy… 🙂

krix
                    Felhasználó
                      erdsiger wrote:
                      A moderátori jogok megvonásához nem szeretnék hozzászólni, volt már róla elég vita itt a fórumon. A pénzügyi helyzetről annyit, hogy ha egy kicsit számolunk: 40 ember havi 500 Ft-tal támogatja a fórumot (ami szerintem egy főre nem olyan nagy kiadás), akkor máris megvan az oldal üzemeltetésének a költége. Ha ezenfelül még az adó 1%-ot is hozzávesszük, megvan a fórum fedezete.

Csaba neked annyit üzennék, hogy az ötlet és a megvalósítás a sok munkád, munkáitok árán nagyon jó, sajnálom hogy nem olyan irányba fejlődött, amilyennek te és sokan mások szerették volna.

Voltak erre vonatkozo probalkozasok, nem igazan sikerultek. Ez nem hup.hu itt nem gyulik ossze uj vasra pl penz. Itt meg egy kilo kenyerre sem gyulik ossze semmi amugy. 🙁

Amugy meg ahogy latom az lf kisse nagyon megvaltozott mostanaban. Mar reg nem az aminek inditottuk anno csabaval. 🙁

Raferne egy eros atalakitas, valamint reformalas. Es itt nem a forum mod/admin/lofasz* reformra gondolok. A portalra es a forumra egyarant. Mert sajnos ahogy latom ez mar nem portal, csak egy forumresz. Hova tuntek a hirek? Hova tunt az ami regen volt ? El. Es nem felelosoket keresek hogy miert lett ilyen amilyen most. Csak kene valamit csinalni ezzel igy tenyleg. Nagyon mas ez mar mint volt.

Szal a penzgyujtogetos verzio itt ugysem fog osszejonni. 🙂 500forintos mailcim se valt be havonta, pedig az igazan nem sok.

udv
                      -krix-

valaki456
                      Felhasználó

Én is akartam már küldeni egy kis támogatást, de sajnos sosincs pénzem. Ha meg van, akkor azonnal elmegy 🙁

Jogsi, suli (mostanában), stb…

Mindenesetre ha egyszer végre pozitív szám lesz a készpénzem, akkor biztosan küldök majd egy kisebb összeget. Elvégre én is sokat köszönhetek ennek a fórumnak.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 222
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.