Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 9 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-16-17:32 #2071601sany wrote:Más, jogilag� kifogásolhatatlan formát kellene kitalálni!
Nehogy Csabát lecsukják, mert pénzt szed be adó bevallás nélkül.
Vigyázni kell ezekkel a dolgokkal!Szerintem az 500 Ft-os mail jó megoldás erre. Aki szeretné támogatni a fórumot, ezzel a módszerrel megteheti azt, és ha nincs szüksége az e-mail címre, akkor kezelheti jelképként.
2006-09-16-18:13 #2071602Akkor egy tipp.
Ha van az smf motorhoz valami commerce(megrendelő) plugin,
akkor ezen mindenki, aki úgy érzi megrendelheti a mail címet onlány! :unsure:2006-09-16-18:32 #2071603szati wrote:És akkor szerinted ki fog fizetni? Szerintem inkább a „vén rókábbak”. De egy kezdő, amikor idejön, felteszi első kérdését, és azt vágja az arcába a fórum egy ablakban: adj egy ezrest és válaszolunk. Abba a pillanatban elhúz innen, és szerintem vissza se néz, és valljuk meg, igaza is van (lenne).
Pont ez az nem vágna az arcába semmit, 3-4 hónapig ingyen lenne.
A fórumot a rendszeresen ide látogatók tartják életben. Rendszeresen ide látogató nem lesz mindenkiből, sőt szerintem mi vagyunk a kisebbség. Az ötleted szerint ha valaki sikeresen ide szokott akkor az egyik nap a képébe villan egy ablak, hogy „fizessél vagy nem lépsz be”. Magyarul mikor eljutott arra a szintre, hogy végre tud másnak segíteni akkor elzavarjuk.
xcut wrote:Kevés az aktív tag, de erre két oldalú megoldás lenne a jó:
1.) a régieket visszacsalogatni (razoli, bbt, killall, guhu, fellow, rushmoon, joco8192, deus, gergo, mm, gege, lordoftheboards és a többiek, hirtelen ők jutottak eszembe)
2.) új generációt kinevelni, ahogyan működött (ezt már leírtam egy másik hasonló topicban)
Killall? Na nem. Idáig nem volt vele semmi bajom, de amit a most (is) felmerült probléma kapcsán művelt az alapján ő az utolsó ember aki kell ide.
Amúgy meg szerintem igenis ki lehetne heverni a generáció váltást – mert ez az – ha az újonnan jövőket megfelelő tisztelettel kezelné mindenki. Kisbetü lehetsz szarkasztikus, de saját magadnak is ártasz azzal, hogy néha ilyen modorban kezeled a kérdezőket, és igen tudom nem csak te vagy az.Ami a támogatási módokat illeti szerintem szerintem jó, hogy ennyi lehetőség van. Ki kéne rakni mindegyiket egy oldalra, a főoldalra meg belinkelni egy „Támogasd te is a Linuxfórumot” szöveggel. Ja és lehetne még egy Paypal gombot is kirakni, legalábbis külföldön elég sok helyen látni.
DE, ahhoz, hogy bármilyen támogatási mód legalább részben sikeres legyen elöször népszerüvé kell tenni a fórumot. Enélkül nem megy.
A mások által kért radikális változás pedig szerintem eldőlt. Legalábbis az, hogy a nép mit szeretne. Aki eddig hozzászólt az eddig mind a második lehetőségre szavazott (killallt leszámítva persze).2006-09-16-19:01 #2071604csaba:
Sztem…. ha az a gond hogy sokba kerül a szerver rakjad át a domain-t hozzám, nekem egyel több vagy kevesebb tökre mind1 és szívesen segítek ingyen… így semmibe nem kerül neked.
Aztán majd kiderül, hogy a nép megérdemli-e az időt amit ráfordítasz…
Az oldalt újra szabd át, csak fórum legyen, max 1-1 közérdekű saját hír de a főoldalon sokkal több topik…2006-09-16-19:05 #2071605dexter11 wrote:…
Killall? Na nem. Idáig nem volt vele semmi bajom, de amit a most (is) felmerült probléma kapcsán művelt az alapján ő az utolsó ember aki kell ide.
…Azért az ilyen kijelentésektől tartózkodnék. Voltak negatívumok több oldalról, ne csak egy szemszögből nézzük már a világot.
Voltak olyan lépései, amiket nem kellett volna, de nagyon sok embernek segített, tett is a fórumért. Én speciel több lépésével is egyetértek (bár máshogy kellett volna kiviteleznie, ez biztos)
Ennyi erővel bárkire rá lehetne húzni, hogy miatta alakult ki az a helyzet, ami kialakult. De nem ez a cél most. Előre kell nézni, nem a múlton töprengeni, hogy mit lehetett volna másként. Így soha nem jutunk előre.
2006-09-16-19:12 #2071606Összefoglalva, az állás.
1. Csaba a második lépést végrahajtja.
2. Egy online mail megrendelőr kirak az oldalra,
támogatás címén!
3.2006-09-16-19:16 #2071607Bocsi Sany nem tudtam hogy, Csaba saját maga üzemelteti az oldalt. Azt hittem valami alapítvány vagy egyesület mögött van… Alapítvány egyesület meg közhasznúakkal az a baj, hogy oda több fő kell….. Így Csaba elveszítheti a fóruma fölött a vezetést… vagy olyan embereket vesz be akik azt teljesen egyet értenek a döntésével….. Én egyesületet választanám több okból alapítvány nagyon szoros elszámolással tartozik amit évente egy publikus lapban is meg kell jelenítenie ez szerintem elég komplikált…. az egyesület kicsit jobb a helyzet asszem 8 fő kell a beindításához… és 1 év működés után tudna pályázni állami illetve uniós zsét (ha betudja mutatni mit ért el: ide azt értem, hogy az oldalt tovább fejleszti… esetleg egy saját vasra ültethetné át a rendszert)
Szerk: akkor teljes elismerésem Csabának…..
2006-09-16-19:26 #2071608sany wrote:1. Csaba a második lépést végrahajtja.
2. Egy online mail megrendelőr kirak az oldalra,
támogatás címén!
3.� Ha egy héten beül nincs mail megrendelés, életbe lép az első lépési lehetőség! 🙂Csak ezzel szerintem a kisebb(?) gond, a pénz ügyében történik megoldás-szerű lépés. A csaba által panaszolt fő probléma, az „erkölcsi fertő” ettől még nem tisztul. Vagy már vannak ezirányban is tervek, csak azok nem publikusak?
2006-09-16-19:30 #2071609„az „erkölcsi fertő” ettől még nem tisztul.”
Hát ez állítólag a moderátorok miatt van, mint a panaszokból kiderült!
Ha nincsenek moderátorok, akkor ez is letudva! 🙂2006-09-16-19:39 #2071610balev wrote:dexter11 wrote:…
…Azért az ilyen kijelentésektől tartózkodnék. Voltak negatívumok több oldalról, ne csak egy szemszögből nézzük már a világot.
Voltak olyan lépései, amiket nem kellett volna, de nagyon sok embernek segített, tett is a fórumért. Én speciel több lépésével is egyetértek (bár máshogy kellett volna kiviteleznie, ez biztos)
Ennyi erővel bárkire rá lehetne húzni, hogy miatta alakult ki az a helyzet, ami kialakult. De nem ez a cél most. Előre kell nézni, nem a múlton töprengeni, hogy mit lehetett volna másként. Így soha nem jutunk előre.
Ha emlekszik is valaki, a radikalis valtozasok hive volt, ami senkinek nem tetszett akkor.
Most mitol is tetszik ugyanez barkinek? Marmint a radikalis valtozas.
Na nemar killall vigye itt a palmat a rosszfiu szerepeben.
Arrol beszeljunk, ami a mostani helyzet. Killall nincs itt azt hiszem majus ota. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz