200.000 hozzászólás tanulságai

Kezdőlap Fórumok Linuxos hírek a nagyvilágból 200.000 hozzászólás tanulságai

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 222
  • Szerző
    Bejegyzés
    csaba
    Felhasználó
      krix wrote:
      erdsiger wrote:
      A moderátori jogok megvonásához nem szeretnék hozzászólni, volt már róla elég vita itt a fórumon. A pénzügyi helyzetről annyit, hogy ha egy kicsit számolunk: 40 ember havi 500 Ft-tal támogatja a fórumot (ami szerintem egy főre nem olyan nagy kiadás), akkor máris megvan az oldal üzemeltetésének a költége. Ha ezenfelül még az adó 1%-ot is hozzávesszük, megvan a fórum fedezete.

Csaba neked annyit üzennék, hogy az ötlet és a megvalósítás a sok munkád, munkáitok árán nagyon jó, sajnálom hogy nem olyan irányba fejlődött, amilyennek te és sokan mások szerették volna.

Voltak erre vonatkozo probalkozasok, nem igazan sikerultek. Ez nem hup.hu itt nem gyulik ossze uj vasra pl penz. Itt meg egy kilo kenyerre sem gyulik ossze semmi amugy. 🙁

Amugy meg ahogy latom az lf kisse nagyon megvaltozott mostanaban. Mar reg nem az aminek inditottuk anno csabaval. 🙁

Raferne egy eros atalakitas, valamint reformalas. Es itt nem a forum mod/admin/loszerszám* reformra gondolok. A portalra es a forumra egyarant. Mert sajnos ahogy latom ez mar nem portal, csak egy forumresz. Hova tuntek a hirek? Hova tunt az ami regen volt ? El. Es nem felelosoket keresek hogy miert lett ilyen amilyen most. Csak kene valamit csinalni ezzel igy tenyleg. Nagyon mas ez mar mint volt.

Szal a penzgyujtogetos verzio itt ugysem fog osszejonni. 🙂 500forintos mailcim se valt be havonta, pedig az igazan nem sok.

udv
      -krix-

Egyetértek.
      A hírek azért tűntek el mert nem volt aki foglalkozzon a hírekkel. Ha van valami fontos, azt ki lehet tenni, be lehet küldeni. Mivel a HUP a hírekben jóval előttünk jár, ezért nem láttam értelmét erőltetni egy „copypaste ” szekciót ..:(
      Sajnos nekem nincs időm, hogy cikkeket írjak, mint ahogy tettem azt régebben, örülök ha néha egy egy hozzászólást elpöttyentek.
      Ja 500 forintos email : 1 azaz 1 db előfizetőnk van, mondjuk ő fizet rendesen minden hónapban …..

balev
      Felhasználó
        balev wrote:

Szerk.: egyáltalán hova lett a főoldalról a támogatás számlaszám és szöveg? Feltétlen vissza kellene tenni!
        kovi
        Felhasználó

Csaba, egyet vegyél be a kalapba: a kapitány hagyja el utoljára a hajót. Ha lezárod a témát, ezt én teljesen megértem, nem is csodálkozom rajta – ekkor viszont egy héttel előtte add a tudtunkra a dolgot lécci.

Ja, mivel az első megoldást valószínűbbnek látom a hangvételed alapján, így köszönet mindenért, én igazán sokat kaptam tőletek.

Leslieman
          Felhasználó

Most kellene egy fizetős reklámot elhelyezni ezen az oldalon, mert hirtelen megugrott az olvasottsága  :poketoungeb:. (sajnos, persze)
            Ez máris segítene az anyagiakon egy picit.

Nálam éppen nem igazám működik a aszavazás, de én természetesen a NEM bezárás mellett teszem le a voksom. Igen, tudom, ez nem csak ettől függ.
            Szerintem moderátorok igenis kellenek (csak a punkok mondják, hogy az anarchia is jó  ;D), de talán másként kellene „működniük”, mint néhány esetben láthattuk.
            A kezdő hülye kérdéseit azért teszi fel, mert kezdő, na és mondjuk lusta vagy béna utánaolvasni máshol, hogy megtalálja a választ. Vagy szimplán nem tud angolul, ezért nem tud utánaolvasni a megfelelő helyen.
            Sajnos olyan is van, aki nem igazán tud magyarul sem, főleg helyesen írni. Én sem voltam nyelvtanból húdeszuperjó, de azért igyekszek, és rohadtul bánTYA a szememet, ha ordító helyesírási hibákkal teletűzdelt szöveget olvasok. Ettől ez még nem az „Álljunk meg egy szóra” nevű fórum, így ezekkel foglalkozni itt kicsit felesleges, bár nem mondom, szép embertársi és népnevelő feladat  :happy:.

Szóval szerintem legyen fórum, mert hasznos, és legyenek moderátorok, akik ha nagy bunkózást vagy személyeskedést vagy egyéb nem túl „netikus” dolgot látnak, akkor közbeavatkoznak.
            Ennyit tudtam mondani, kérem kapcsolja ki!

gyuri2012
            Felhasználó

Hat sajnalnam ha megszunne…
              Viszont azert kerdes, hogy szukseg van-e ra…, a magyar linuxos emberkek „fenn tudnak-e tartani” egy ilyet, hup es hasonlok mellett.
              (fenntartas alatt akar csak azt ertve, hogy eleg aktivak-e a forumban)
              Szerintem jelenleg nincs rajta semmi, ami miatt szukseg lenne ra.
              Moderatorokkal nem volt bajom sohasem, meg is lepett a dolog…, de ha ilyen gond van, akkor a moderatorokat le lehet cserelni, a kozonseget viszont nem. Ha ennyire komoly a dolog, akkor akar valogatas nelkul is… Amelyik moderator ok amugy is, szerintem segitene beletanulni az uj generacionak…
              Elsosorban cikk irokat, vagy forditokat kellene keresni, fuggetlenul a moderatori munkatol. Ill. olyan embereket, akiknek van hasznalhato otletuk az oldalhoz…
              Ugyhogy szerintem ki kellene irni valamifele palyazatokat:
              elso korben olyanokat keresve, akik hireket vadasznak es forditanak magyarra. Aztan akik sajat…
              Ha van eleg jelentkezo, es mukodik a dolog hosszabb tavon, akkor szukseg van az oldalra, moderatori helyrekre palyazat…
              Moderatorra szukseg van. 🙁
              Mintha elobb olvasta volna, hogy van 500ft-s email… nem is tudtam talan…, feltunobb helyre kellene…de szerintem sok, vagy… nem tudom milyen dolgok jarnak hozza.
              Vagy kevesebb ember tartsa el (anyagilag) az oldalt…, es akkor jarjon az email cim melle mas is, es lehet tobb penz (konnyebb osszeszedni, ha kevesen vannak… hogy 500, vagy 1000ft, szerintem mindegy mindenkinek), vagy legyen nagyon sok ember…, akkor viszont max 200/ho
              Az is egy megoldas lehetne, ha dolgokat kozosen csinalnatok hup-al (peldaul forum, bizonyos resze), tobb idotok lenne arra, ami az oldalt egyedive tehetne viszont arra mindenkeppen szukseg van.
              Hat keso van…, ill. koran.
              Lehet nem megvalosithatoak az otletek, bar szerintem azon mulik az egesz, hogy van-e ra eleg lelkes ember…, ezt kellene kideriteni.
              Ha viszont igen…, akkor jo lenne ha adnatok ra lehetoseget hogy uj otleteket kiprobaljak akik jelentkeznek.
              Barhogy is lesz a folytatast, az eddigit koszonom!

Tomaso
              Felhasználó

uzsolt
                Felhasználó

Kár, hogy pont akkor akar megszűnni az oldal, amikor már nem csak kérek és kapok, hanem már adok is (mármint tudás jellegű valamit).
                  Személy szerint az lf-t jobban kedvelem, mint a hup-ot, ezért tényleg sajnálnám, ha megszűnne. Mármint az lf.
                  Modok dolga: jónéhányszor volt itt téma, el is hangzott egy-két jó és kevésbé jó javaslat is, viszont ezek közül egy kivételével (nem zárunk néhány hétig topikot) szerintem semmi nem lett kipróbálva.

Szóval csaba: egyéni döntésed, de én azért valami nem megszűnős/használhatatlanná válós megoldást javasolnék.

klala
                  Felhasználó

Sziasztok

Bár ritkán látogatom az oldalt, mégis mindig találok érdekes, hasznos hozzászólásokat.
                    Amik természetesen építő jellegűek. Gyakran előfordult velem hogy elfelejtettem a megoldást az adott problémámra, és bizony jó volt tudni, hogy itt megtalálom a választ, (frissíthetem a memóriámat). Személy szerint katasztrófának tartom hogy a hírek eltűntek, volt értelme és szükség van rá. Az hogy a HUP híreit itt is el lehet olvasni az jó, csak nem menyen a portál híreinek a rovására. Remélem az oldal, megmarad és a későbbiek folyamán is lehet rá számítani. A moderátorok viselkedése igen néha érdekes, de semmiképpen nem elítélendő emberek vagyunk, hibázunk, és ráadásul nem vagyunk egyformák. Nekem nincs semmi bajom velük. Bízom benne, hogy a jövőben is sikeres és használható oldal marad.

Tassadar
                    Felhasználó

Egyre ritkábban látogattam az oldalt, régen szóltam hozzá, ezért törlöm a hozzászólást, ha ezt kívánjátok.

Ha az oldal hosszútáv fenntartásához sem tud a gazdája (reklámokból, támogatásokból) és/vagy mi elegendő pénzt összeszedni, akkor be kell zárni. Gondolom az eddigi tartalmat (akár szűrve) kereshetően elérhetővé lehetne tenni.

Ki kellene alakítani egy moderálási szabályzatot (ha még nincs ilyen), szankcionálni kell, ha ezt egy moderátor nem tartja be. 

Nem értem miért kell szinte folyamatosan design váltani…

nastjakam
                      Felhasználó

Orulok, hogy masok altal van most mar kimondva az, amit tolem hulyesegnek hangzott.
                        Koszi

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 222
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.