Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 8 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-14-09:36 #2071471uzsolt wrote:Kár, hogy pont akkor akar megszűnni az oldal, amikor már nem csak kérek és kapok, hanem már adok is (mármint tudás jellegű valamit).
Nem mondjátok komolyan hogy be akarjátok zárni ? ???
Személy szerint én hasonlókat
gondolok mint az előttem felszólaló Tassadar,
mint írta is :
„Ki kellene alakítani egy moderálási szabályzatot (ha
még nincs ilyen), szankcionálni kell, ha ezt egy
moderátor nem tartja be. „Megjegyzem, a flame stílust én tiltanám. 😡
Továbbá az off-topicot engedném de moderálnám. :icon_neutral:Nem mondom, volt mikor vkivel(más fórumon) nagyon
nem egyezett a véleményem, akkor is igyekeztem
flame/káromkodásmentesen reagálni/nyilatkozni,
(több-kevesebb sikerrel)
de főleg nem úgy mint 1 neveletlen 16éves. :icon_neutral:Véleményem szerint, a fő baj az, hogy sok-sok
hozzászólás egy rosszúl minősíthető vacak gimnáziumi
ebédszünetben egy gyerek-csapat
hangoskodásához/civakodásához
és „ki ha nem én” jellegű okoskodásához hasonlít. 😡Aki nem ilyen, az ne vegye magára !! 🙂
Legyünk már 1 kicsit konstruktívabbak, jóóó ? :tellme:
És ne zárjunk be 1 szakmai oldalnak indult oldalt
(mert ez az oldal sajnos tényleg elment
hobbi-pletyi-vitaműsor jellegűvé ) mert a bezárása
valóban azt a bizonyítványt állítja majd ki „világ”
szemében, hogy :
„hááát tényleg ez a Linux nem más mint valóban
unatkozó rendszergazdák hobbi játékszere
akik jókat vitatkoznak az egészen.” :tellme:Én nagyon nem szeretném ezt, mindenki a maga módján
próbálja meg kedélyes/humoros és tanulságos szakmai
eszmecserélő/tanító/segítő oldallá tenni. 🙂 🙂2006-09-14-09:38 #2071472Helló!
Ezek nemigazán jó hírek… 🙁
Személyszerint én sem örülnék a bezárásnak, de ha így lesz, akkor mindent köszönök a LF-nak.
Rossz nézni, ahogy a HUP-on pár ember kárörvendően nyilatkozik a LF bezárásáról, és csak azért nem akarják, hogy bezárja kapuit a LF, hogy nehogy odacsődüljenek közülünk (gondolom személyes ellentétek miatt) az „idióták”. Nem ingem, tehát nem öltözködöm, de akkor is, ne ez legyen már a legfontosabb érv, amiért úgy szavaz valaki hogy ne zárják be a LF-t. Személyes ellentétek mindíg is lesznek, de nem kellene pár „idióta” ember létezése miatt felrúgni rengeteg jóindulatú és segítőkész ember lehetőségét arra, hogy önzetlenül segítsenek egymáson. Szerintem a hanyatlást okozó emberek, ha egyáltalán léteznek ilyenek még kevesebben vannak…. Megingott ugyan a Linuxfórum, de szvsz még lehet jövője.
2006-09-14-09:43 #2071473A moderatori netikett megirasa otlet behalt. Le lett ervelve.
2006-09-14-09:48 #2071474Szerintem ne szaporítsuk a szót(mi lett vona ha…, stb… ), várjuk meg
Csaba döntését!
Bár hogy dönt el kell foganunk!2006-09-14-09:48 #2071475Jaja igaz.
2006-09-14-09:52 #2071476Nem. Gondolom a topic-ot azért hozta létre, mert kiváncsi a véleményünkre.
2006-09-14-09:57 #2071477„A moderatori netikett megirasa otlet behalt. Le lett ervelve”
Imho ez nélkül tényleg nincs értelme a moderátoroskodásnak.
A szabályzatot rövid időn belül meg lehetne csinálni.
Vitás esetben a moderátorok többségének döntését el kell fogadni, Csabának persze vétójoga lehetne. Ez csak egy ötlet.2006-09-14-09:59 #2071478Én csak annyit tudnék hozzáfüzni a dolgokhoz, ha nem a linuxforum.hu hagytam volna a fenébe a Linuxot. De rengeteg segitőkész ember van és ha lámákat is kérdezünk olykor, veszik a fáradságot és segítenek. És ez a segítőkészség teszi nagyá ezt a fórumot.
Az h meg vannak olyanok akiknek semmi sem jó, és csak pofáznak (meg ne adj istem anyáznak) az sajnos elkerülhetetlen. Amióta mindenkinek van otthon internete rendesen rászabadultak azok az emberek akik csak ebben lelnek örömet. És sajnos nem is lehet megszabadulni tőlük.Mindenesetre tisztelem az alapitót és ha ugy dönt h be is zárja annyit mondanék h köszönöm a fórumnak a segítséget amit nekem nyujtot és még több 100-1000
2006-09-14-10:02 #2071479Most
sany wrote:Szerintem ne szaporítsuk a szót(mi lett vona ha…, stb… ), várjuk meg
Csaba döntését!
Bár hogy dönt el kell foganunk!Egyrészt én tartom magam ahhoz, amit fentebb írtam,
másrészt tudom hogy szükséges lenne
anyagi(hardware/fizetség) természetű támogatásra.
Személy szerint javasolnám, hogy dobjuk már fel
egy kis (újra)induló pénzbeli támogatással
a fórum újragondolását és bírjuk már rá
Csabát egy reformra.
Szvsz bizonyára sokan hozzájárulnának
kisebb-nagyobb támogatáshoz, sok kicsi sokra megy
alapon lehetne értékelhető mértéke.A bannolókat meg aztán kitiltani és visszakövetve
megakadályozni minimum 5 hónapra más néven való
bejegyeztetését.
Különben újra bannolódik az egész.2006-09-14-11:00 #2071480Nah, úgy gondolom, leírom már én is a véleményemet a dologról.
1.: Mielőtt bármit mondanék, kijelentem, hogy teljesen mindegy, hogy mit mondok, mert nem én vagyok a döntéshozó.
Nézzük a tényeket. Amikor idejöttem az lf.hu-ra, akkor még szakmai volt a portál. Tök jó érzés volt nézni egy olyan fórumot, ahol csak szakmai dolgokról esett szó, mégha nem is kapcsolódik szorosan az én szakmámhoz, inkább csak hobby számomra. A társaság jó volt, a kezdőknek válaszoltak, a haladóknak úgyszintén, és még akkor azt is könnyedén megtaláltam a fórumban, hogy mit csináljak, ha fel akarom tenni az ati drivert a kis uhu 1.2esemre.
Jelenleg eljutott oda a fórum, hogy hírek nincsenek. Emlékszem, valami fórummotor váltás után jött be az, hogy egyszerűen ha akartam sem tudtam hírt beküldeni. Ezt van, ezt kell szeretni. Ha jól emlékszem, előtte úgy mentek a hírek, hogy beküldött x egy hírt, valamelyik jogosultsággal bíró y elbírálta, és az alapján vagy kikerült, vagy nem. Jelenleg a fórum szakmai szintje erősen megkérdőjelezhető. Ebben a pillanatban egy másik tabon megkukkantottam a kezdőlapot, a ‘Mi újság a fórumban’ résznél a 12 tárgyból 3-nak nem volt köze a linuxhoz. Ahogy mostanában elnézem, a kérdezőknek mindenképpen válaszolnak, és ez probléma. Probléma azért, mert a válaszadás maga sokszor nem szakmai. Szerintem az nem válasz, hogy STFW, és az sem válasz, ha lehordjuk a kérdezőt a sárga földig. Másrészről a moderáció. Demokrácia ide, demokrácia oda, egyáltalán hogy lehetséges olyat megengedni, hogy olyan topic hónapokig létezzen, hogy ‘Moderátori idiotizmus a linuxforum.hu-n’??? És még ráadásul kellőképpen látogatott is a dolog, tehát gondolom, hogy elég gyakran fogadja az idelátogatót abban a fent említett 12 pontos listában is. Ezt megengedni kb. olyan, mintha a középiskolában a tanárt elküldené a diák a jó büdös ….. -ba /*a …. itt az ősi mesterséget űző anyukát jelenti*/ Egyáltalán azt sem értem, hogy hogyan lehet ilyet megengedni. Másrészről azt sem értem, hogy hogyan lehet azt megengedni, hogy valakivel egy moderátor kultúrálatlanul beszéljen. És itt nem csak azt értem, hogy kedves, aranyos, trágár szavakat használ, hanem adott esetben gúnyos, lenéző, lealázó hangnemben reagál valamire. Egy szakmai fórumban igenis kerülni kell az érzelmeket, akár tetszik, akár nem. Aki anyázni akar, az menjen el egy kocsmába és intézze el ott a dolgát (Debrecenben tudom ajánlani a ‘Fáci’ fedőnéven működő zenés, hangos, mulatóhelyet, igényes, kultúrált kiszolgálással és olcsó italárakkal…)Szóval röviden ennyi. Részemről biztos nehéz lenne megszokni, hogy nincs az lf.hu, hiszen már megszokásból is nézegetem, ugyanakkor tökéletesen meg tudom érteni Csaba álláspontját. Én sem dolgoznék ingyen, és nem költeném a pénzemet feleslegesen, ha egyszerűen az emberi hülyeség tönkretenné a munkámat. Mert tényleg csak arról van szó, hogy az embereken kellene változtatni, nem máson.
Morzel
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz