Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 8 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-14-18:22 #2071501csaba wrote:klala wrote:Még mindig várom a számla számot.
Ne haragudjatok nem írok számlaszámot, nem szeretném, ha ez a topic átmenne kéregető kunyeráló, esetleg markecoló topicba, hogy aztán meg lehessen vitatni hogy milyen élhetetlen a tulaj, hogy itt ácsingózik a tagok pénzére….
És persze a legfontosabb : messze nem a dolog anyagi része az, ami a fő gond, hanem az eszmei erkölcsi.
Hál’ Istennek, én még egy olyan korban szocializálódtam, amikor ez még jelentett valamit….Valóban, de az anyagi is lényeges. És ha többen szívesen segítenénk, akár rendszeresen is, miért ne? Eddig is kint volt a számlaszám, és az e-mail cím is teljesen korrekt motiválás szerintem.
2006-09-14-20:59 #2071502Sokan kifejtették a véleményüket/tanácsaikat/aggodalmaikat a fórummal kapcsolatban és szeretnék ehez én is hozzájárulni…
Én mikor először igénybevettem a fórumban az Új téma létrehozása funkciót (elég régen volt) és egyben elkezdtem linuxos pályafutásomat egy elképesztően hülye és inzultáló kérdésre megérdemelten mély kritikai és szemrehányó választ kaptam, viszont ha visszagondolok és lehetőségem nyílna arra, hogy változtassak a történteken, mindent ugyanígy tennék… az a bizonyos válasz ugyanis ösztönözött arra, hogy megértsem azt, hogy mennyire egészen máskép működnek a dolgok a szabad szoftverek világában…
Mikor elolvastam csaba hozzászólását a vér megfagyott az ereimben. Tudom azt, hogy a fórumnak ritkán vagyok aktív tagja, és csupán a háttérből figyeltem az eseményeket. Azonban nehezemre esik elképzelni, azt, hogy a fórum megszünhet… igyekszek derülátó lenni, és reménykedem abban, hogy ez a valami ami most következik egy reform lesz a fórum életében és nem egy nagy R.I.P.
Továbbá még fontosnak tartom közölni, hogy a hup on én kezdeményztem a szavazást, valamint a cikket is, de nem az volt a célom vele, hogy fórum-war legyen a vége… az ott elhangzott sérelmekért, melyeket egyesek kifelytettek elnézést kérek.
Boncolgathatnám még a témát, és elkezdhetnék mutogatni, hogy miért csökkent le a fórumnak a színvonala, de ezt nem teszem mivel ezt előttem már megtették többen is, továbbá nem tartok fent erre magamnak jogot ,mivel én elismerem hogy nem járultam hozzá az itt felmerülő problémák megoldásában.ui: A Linux rögös utat tett meg mire eljutott idáig… nincs ez másképp ezzel a fórummal sem: a célja az volt/és per pill mindig az, hogy segítséget nyújtson abban, hogy a Linux tábor népszerüsége növekedjen, járta/járja a maga kis útját, és néha elkövetett hibákat. Erre azt kérdezem NA ÉS? A hibák szükséges rossz dolgok… azért van hogy tanuljunk belőle… Én kérem csabát, hogy a történtek ellenére ne hagyja ennyiben a dolgot, hiszen az emberek többsége is ezen a véleményen van.. és biztos vagyok benne, hogy ha a fórum kap még egy esélyt, akkor kilép az árnyékából, túlszárnyalja majd régi önmagát.
2006-09-14-21:32 #2071503violazoli wrote:Ja és rólam sokan példát vehetnének: vállalom a véleményemet, mert a saját nevemen írok!Mindenki vállalja a véleményét nick alatt is. Egyébként senkié nem titok: a linuxforum.hu találkozókon bemutatkoztunk egymásnak, sok fórumtárs telefonszáma is megvan. Szerintem ez huszadrangú kérdés, és a legutóbbi találkozón is az itt használt nick-jén szólítottuk meg egymást, holott mindenki tudta mindenkinek a nevét….
2006-09-14-22:18 #2071504Nos, egy konkrét példa: korábban felvetettem, hogy szeretnék összehozni egy projectet decentralizált filecserélő megírására, lehetőleg a Firefoxba építve.
Olyan ledorongolást kaptam érte hogy na. Én SZAKMAI kérdéseket szerettem volna megvitatni, úgy értve hogy milyen is legyen, hogyan épüljön fel, stb, mondhatni a tervezés nulladik fázisát (mert ezzel kell kezdeni, nem azzal hogy rögvest kódokat firkálunk…), – de kisbetunek s egypár másnak a jóvoltából az egész átment flame-ba, hogy ez tkp nem lenne helyes ha egyáltalán létezne, mert jogvédett tartalmak másolására használnák, stb. (Holott ki nem szarja le… autókat is használnak gyilkosságra, csempészésre stb, mégsem mondja senki, hogy az autó rossz dolog…)
S most mi van?! Íme, MÁSOK megcsinálták, elkészült Firefox alá az Allpeers béta verziója! És iszonyú népszerű! Érdekes, őket bezzeg senki nem dorongolja le (a LF tagságából) hogy de csúnya fiúk, mert megírták!
Lehetett volna magyar project is.
Szóval nem volt igaza az akkor engem lehurrogóknak, de vastagon ám!
(az adott topikot aztán töröltem is, sértődésnek okából miatta kifolyólagosan).Azaz, egy egy konkrét eset rá, itt hogyan mennek a dolgok. S ebben egyértelműen a moderátori gárda a ludas. Úgy látom más is ezen a véleményen van, nemcsak én.
Biztos más is tudna sok konkrét esetet felhozni, de felesleges. A vélemény lassan egyöntetűnek látszik. Moderátorcseréket kell eszközölni, mindenkit lefokozni mezei userrá, felvenni pár újat (sokkal kevesebbet… s annyit is csak amiatt hogy Csabának szabadideje is maradjon) és kész! Kár többet beszélni a témáról. Itt az idő, hogy Csaba lépjen. Szerintem.
A fórumot meg lehet szüntetni azután is, ha a moderátorcsere nem válik be. Kapkodni felesleges.
Mindenesetre lehet egy fórumot barátságosan is vezetni. Sok kisebb linuxos fórum példakép ebből a szempontból. Pld a slackware-osoké. Oké, tudom hogy nincs ekkora forgalma. De nem okvetlenül látok összefüggést a jómodor és a forgalom közt. Akinek nem tetszik a kérdés, ne válaszoljon rá. Ez csak egyszerű! Ha moderátor lennék, én úgy csinálnám.
(De nem akarok moderátor lenni, ezt nem amiatt írtam, félreértés ne essék…)
2006-09-14-22:32 #2071505Nem akartam beleszólni a témába, de ezt már nem bírom…
Te programozókat kerestél már hozzá, akik azt írták, meg tudták csinálni
És te a moderátori idiotizmus c. topicot akarnád folytatni. Hadd mondjam el: ez nem az…2006-09-14-22:42 #2071506Miért, szerinted kivel kellett volna megbeszélnem a témát ha nem programozókkal: mezőőrökkel, vajákos asszonyokkal vagy nehézgép-kezelőkkel?!
A moderátori idiotizmus topikot meg amiatt sem folytathatom, mert el sem kezdtem, sőt egyetlen hozzászólást sem írtam belé soha, ellenőrizheted!
De e hozzászólásod alapján kezdem úgy gondolni, hogy nem volt ám az a topik minden alap nélkül…
2006-09-14-22:43 #2071507violazoli wrote:Nos, egy konkrét példa: korábban felvetettem, hogy szeretnék összehozni egy projectet decentralizált filecserélő megírására, lehetőleg a Firefoxba építve.Olyan ledorongolást kaptam érte hogy na.
Ez itt abszolút OFF. 🙂
Emlékszem a kérdéses topikra. Ez is a ‘van egy ötletem, csináljátok meg’ típus volt.
Senki nem akadályozott abban, hogy TE megcsináld. Vázlatos leírást kaptál hozzáértőktől, hogy egy projekt létrehozása hogyan is tud működni.
Továbbá: egyre nagyobb divat kisbetu-t szidni. A kérdéses témában vizsla volt az, aki eligazított, egyébként a szakmai hozzáértésében, tapasztalatában érdemes megbízni.
(Csak hogy tudd: utánanéztem. Hiába törölsz topikot, a ‘salvaged board’-ban mindegyik törölt topik megtalálható, visszakereshető, olvasható.)
Ha moderátor töröl topikot, akkor a sátán hatalmába kerítette a linuxforum.hu-t. (NEM szoktunk törölni.) Ha ‘felhasználó’ teszi, akkor ‘azok az alkalmatlan moderátorok megsértettek, senki nem olvashatja mert megsértődtem’ effektus lép életbe.
De szerintem erről ne ITT bonyolódjunk eszmecserébe, mintha ez másról szólna.Ha egyszerű ‘mezei’ júzer lennék, akkor is ezt válaszoltam volna. 🙂
ONNyugodalmas jóccakát.
2006-09-14-23:05 #2071508Nem értem mi a bajod, hiszen fentebb magam bevallottam, hogy sértődésből töröltem…
És nem arról volt szó hogy mások írják meg, mert a magam módján kivettem volna belőle a részemet. Az más tészta, hogy egyedül nem tudtam volna megírni. Én pld bétatesztelést vállaltam volna. Érdekes, máshol meg azt olvastam, hogy egy jó bétatesztelő aranyat ér. Most akkor ott hazudtak?
Különben néha egy jó ötletfeltevés is aranyat ér. Maga a tény hogy lett allpeers, igazolja hogy nem beszéltem hülyeséget.
„divat kisbetűt szídni…” – hátha van ennek valami oka… Különben meg hiába említed vizslát, mert sosem állítottam, hogy csak kisbetű volt modortalan. Hiába jössz vizsla szakmai kvalitásaival is. Lehet hogy egy hiperszuper lángész, és Linusnál is ismerheti akár jobban a Linuxot – ez mit sem jelent abból a szempontból, hogy attól még lehet egy bárdolatlan akármi. És én sosem a LF szakmai színvonalát kifogásoltam – abban igazán nem vagyok kompetens – kizárólag az emberi hozzáállást, főként a modort.
Na de tényleg lefekszem. Lehet hogy ide se kellett volna jönni. A fenének akarom én megmenteni a fórumot, ha megint senki nem a lényegre koncentrál…
2006-09-14-23:23 #2071509Szeretem ezt a fórumot anno sokat tanultam itt és azóta is tanulok….. Sok hülyeséget kérdeztem és hülye válaszokat kaptam rá, ahogy szokták mondani „hülye kérdésre hülye válasz….” ez az én tudatlanságomból fakadt illetve, mert lusta voltam utána nézni mikor a fórumban ugyanazt a kérdést már rajtam kívül kb 30-an feltették….. Nem kell szidni az adminokat nem szórakozásból járnak fel ide segíteni és mind ezt ingyen és a szabadidejükből elvéve mikor a családjukkal is foglalkozhatnának……..
Én nagyon szépen köszönöm a segítségeket és remélem élni fog tovább a fórum…2006-09-14-23:24 #2071510Macskajancsi wrote:Továbbá: egyre nagyobb divat kisbetu-t szidniFelreertes ne essek. Kisbetu egy dolog. Nem kell behunyt szemmel jarni.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz