200.000 hozzászólás tanulságai

Kezdőlap Fórumok Linuxos hírek a nagyvilágból 200.000 hozzászólás tanulságai

10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 222
  • Szerző
    Bejegyzés
    violazoli
    Felhasználó

Ezt írtad:
      Számítástechnika = Unix | Linux, programozás, 1 kis matek + sok-sok tanulás…

Ez teljesen igaz. De érdekes, te magad is kihagytad belőle az angolt… JOGOSAN!

Én ugyan megértem a legegyszerűbb dolgokat angolul (írva…), de sok gondot okoz azért nekem ha valami hosszabb, bonyolultabb szövegről van szó. Na de én tényleg egyre mélyebben ásom bele magam a dolgokba, emiatt aztán igaz hogy az angol tudásom is fejlődik valamicskét, bár direkte nem tanulom.

Hanem: az egyszerűen nem igaz, hogy egy desktop irodai linuxrendszert használó titkárnő kell tudjon angolul. A titkárnői munkához lehet, de nem pld az uhu-linuxhoz. A mindennapi munkához nem. Még a telepítéshez sem. A legfontosabb man oldalak is megvannak magyarul már. Mihez használja egy mezei júzer a gépét:

– multimédia (=filmnézés, zenehallgatás, képnézegetés)
      – internet (=chat, letöltés, böngészés, e-mail)
      – esetleg szövegszerkesztés, de már az Ooo is magyar
      – CD/DVD-írás (a K3B is magyarul van…)

És nagyjából ennyi. Plusz ugye játék, de ha az angol nyelvű az ő baja, minek játszik, az szerintem nem a szorosan vett Linux része már… Akkor tényleg tanuljon meg angolul!

Szóval a fent felsoroltakhoz nem igazán kell angol tudás. Ismétlem, ez nem vonatkozik a fejlesztésre.

Arról meg hogy az angol lenne par excellence „A” világnyelv, szerintem a kínaiaknak egészen más véleményük van… Szóval, a felvetésedet olyan elitista-félének érzem, sőt kissé sznobnak. Mert amit mondasz IGAZ, de nem azokra igaz akikRE vonatkoztatod, mert te összekevered a linuxot használók teljes közösségét s pláne a kezdőket, a linux élcsapatával. Ami pedig nem ugyanaz.

(én magam valahol a kettő között vagyok, közelebb persze az end-userhez).

Remélem nem bántottalak meg.

Bbt
      Felhasználó

/Off leszek, nagyon.
        H Miki
        Mint Linuxos rendszergazda, azért megjegyezném: Nem, a Windows nem játékszer. Az is egy átgondolt rendszer számso jó dologgal, pusztán az alapszemlélete nem tetszik.
        Ez a számítástechnika = Unix hozzáállás elég komoly szakértelem hiányra vall, és ami még roszabb: felesleges „vallási fanatizmusra”.

violazoli nagyon hosszú postjával egyébként nagyjából teljesen egyetértk. Már ha érdekel valakit.

(és egyébként meg ahogy nézem csaba nem vitaindítónak szánta ezt a topikot, szóval lehet nem most kéne megváltani a világot…)

violazoli
        Felhasználó

Na végre valaki aki valamiben egyetért velem e fórumon… köszi Bbt!

Én meg a te utolsó zárójeles bekezdéseddel értek teljesen egyet.

Bbt
          Felhasználó

De ha még egyszer ilyen hosszúra írod nyakonváglak! 🙂
            Hát lopom én a napot?

violazoli
            Felhasználó

Figyu, épp jólfizető munkahelyet keresek. Ha alkalmaznál magad mellé

1. főállású semmittevőnek, vagy
              2. tartalékos kisegítő segéd- pót- al-startmenü-kereső helyettes jelöltnek,

akkor látnám hogy mit csinálsz nap mint nap, és akkor máris tudnám, hogy lopod-e a napot, s ha igen, hogyan!

valaki456
              Felhasználó

Bbt!

Én nem akarok veled vitatkozni, mert egyébként is te vagy a rangidős. (Úgy értem sokkal többet tudsz mint én)

Mindenesetre azért megjegyzem, hogy míg a windowshoz elég ha tud valaki kattingatni, addíg ez a linuxnál semmit sem ér. A linuxhoz jóval többet kell tudni.

A windows meg a linuxhoz képest pedig igencsak játékszernek tűnik. Egy nintendótól csak egy fokkal fejlettebb…

Hogy miért? Gondolj csak bele, hogy egy alap windows, mindenféle extrán megvásárolt jogtiszta  progi nélkül mennyit tud. Ehhez viszonyíts egy alap linuxot…

A winben még egy C fordító sincs, sőt még script nyelvek sem. Hacsaknem magad telepíted fel őket.

Na jó van esetleg BASIC, de az mondani sem kell, hogy mennyire gagyi…

Meg aztán, ha a winnel ne adj isten valami probléma van és még az újratelepítés sem oldja meg, akkor már a jóisten sem segít. Míg linuxon gyakran könnyedén megoldható a probléma, feltéve, ha rendelkezik elég tudással az ember.

Csak hogy egy példát is mondjak: Nekem a win nem akarta felismerni az 512-es Kingston penemet. Nem segített rajta sem az illesztőprogram frissítése, sem a rendszer teljes újratelepítése.
                Érdekes módon a linux meg rendesen látta és használta a pent! Ha meg lett is volna valami gond, akkor biztos vagyok benne, hogy az is megoldható lett volna.

Jó félreértés ne esék, nekem is ott van a win is a gépemen, de legalább 3 hónapja egyszer sem indítottam. Mármint a wint…

Egyszerűen nem tud érdekelni a windows. Ok-ok, játékra jó meg minden, de én meg amilyen keveset játszok… Szóval értitek…

Egyszerűen akkora a különbség a két rendszer között, hogy a win csak játékszernek tűnik a linuxhoz képest. Most szeretnék bocsánatot kérni a windowsosoktól ezért a véleményemért, de én így látom és kész…

A másik meg az, hogy a windowsban mindíg egerezni kell. Én meg egyszerűen megőrülök, ha 3-nál többet kell kattintani!

A linuxban pont azt szerettem meg, hogy mindent meg tudok oldani shellben. A graf cuccokat is például simán indítom egy xtermből vagy hasonlóból és nem kell kattingatni…

Attól meg a jóisten óvjon minket, hogy az atomerőművek reaktorait win vezérelje 🙂

El sem merem képzelni, hogy mi lenne, ha odatéved egy kis vírus vagy csak simán gondol egyet a kernel és lefagy…

Ok, nem azt moindom, hogy ne használjon senki sem wint. Használjanak csak, ha kedvük van, de nekem a linux sokkal jobban bejön. Meg aztán a linuxtól sokan megrémülnének első látásra, hisz a windowson tanultakat nyugodtan félre lehet tenni…

razoli
                Felhasználó

H Miki!
                  …mint Windows rendszergazda én továbbra is vitatkoznék veled. 😉
                  De nem ebben a topikban, mert ez a fórumról szól. Ha érdekel chaten kifejtem bővebben.
                  Ne vonj párhuzamot egy kereskedelmi oprendszer és szabad oprendszer felszereltsége között, mert más-más a filozófiája.

Üdv,
                  Zolcsi

valaki456
                  Felhasználó

Végülis igazad van, a kettő közt nagy különbség van.

Ok, ígérem nem offolom tovább ezt a topikot 😀 Az általam indított vitát ezennel lezárom 🙂 Feltéve, ha ti is beleegyeztek.

violazoli
                    Felhasználó

#BBCODE ON

Annyit azért megjegyeznék, hogy míg HMiki anglományságától elhatárolódom, addig a W$-ról írt véleményével teljesen egyetértek. Sőt…! De nem fejtem ki mert valóban nem e topikba tartozik. Ezt is csak amiatt írtam hogy lássa, akad ám amiben egyetértünk…

#BBCODE OFF

paca5
                      Felhasználó

Csabának…

Ha az oldal bezárás mellett döntesz én is nagyon sajnálom!!!

Ha viszont te egymagad kívánsz az admin lenni akkor egy az e107-ben látott módszer esetleg segíthetne.. Be kellett(lehetett)állítani bizonyos szavakat(szitokszavak, káromkodás, vallási stb..kifejezéseket) és ha a fórummotort ilyet észlelt automatice ##### átkonvertálta, az LF esetében esetleg neked mehetne egy mail privbe és akkor neked csak az igazán problémás dolgokkal kéne foglalkozni a fórum többi része pedig mehetne a „szabad” folyás szerint, persze bizonyos feltételek betartásával.
                        Másik dolog, kiküszöbölendő a már 62x feltett kérédést, és a rá adott választ,mely dolgok széttagolták az LF-t egy wiki beüzemelésében nem gondolkodtál…

10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 222
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.