Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 9 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-15-16:36 #2071531
paca5
Wiki helyett FAQ készült, kész van a motor, áll a projekt, illetve frissíteni kéne a tartalmat; lásd: http://gabaman.uw.hu
Plusz a kérdés, hogy hogyan viszonyulna a HupWikihez.2006-09-15-16:58 #2071532Szívesen a linuxosok rendelkezésére bocsátom reklámmentes oldalamon levő wikimet:
2006-09-15-17:01 #2071533paca5 wrote:, az LF esetében esetleg neked mehetne egy mail privbe és akkor neked csak az igazán problémás dolgokkal kéne foglalkozni a fórum többi része pedig mehetne a „szabad” folyás szerint, persze bizonyos feltételek betartásával.Sőt ott a „jelentsd egy moderátornak” gomb, tehát ha probléma lenne ott lehetne üzenni csabának és így tényleg nem igényelne folyamatos figyelést.
Tehát én se szeretném ha megszűnne fórum, nem gondolom hogy hup2 lenne, teljesen más színfoltot képvisel a magyar linuxos körökben.
Örülök hogy razoli és Bbt újraittvan, üdv 🙂2006-09-15-17:20 #2071534paca5 wrote:Csabának…Ha az oldal bezárás mellett döntesz én is nagyon sajnálom!!!
Ha viszont te egymagad kívánsz az admin lenni akkor egy az e107-ben látott módszer esetleg segíthetne.. Be kellett(lehetett)állítani bizonyos szavakat(szitokszavak, káromkodás, vallási stb..kifejezéseket) és ha a fórummotort ilyet észlelt automatice ##### átkonvertálta, az LF esetében esetleg neked mehetne egy mail privbe és akkor neked csak az igazán problémás dolgokkal kéne foglalkozni a fórum többi része pedig mehetne a „szabad” folyás szerint, persze bizonyos feltételek betartásával.
Másik dolog, kiküszöbölendő a már 62x feltett kérédést, és a rá adott választ,mely dolgok széttagolták az LF-t egy wiki beüzemelésében nem gondolkodtál…A wiki nem rossz ötlet, volt rá kísérlet, Gabaman csinálta. Kérdés hogy ez hogyan viszonyulna a HUP wikihez, kár volna a redundanciáért.
Ellenben szerintem, aki lusta, hogy keressen a fórumban, az nem fogja a wikit nézegetni… :). Vagy inkább 🙁2006-09-15-17:25 #2071535violazoli wrote:Figyu, épp jólfizető munkahelyet keresek. Ha alkalmaznál magad mellé1. főállású semmittevőnek, vagy
2. tartalékos kisegítő segéd- pót- al-startmenü-kereső helyettes jelöltnek,Top Joy-nál léhűtő ? ;D
2006-09-15-17:44 #2071536Én a második lehetőséget támogatom. Ha a HUP működik így, akkor (az itteni tapasztalatok alapján) itt is menne a dolog, persze nem zökkenőmentesen, de máshol (így a HUP -on) is vannak apróbb-nagyobb gondok.
Változatlanul az a véleményem erről a dologról, hogy a Linux közösség „bulvárszakemberei” által gerjesztett mesterséges ellentétek soráról van szó és a linuxforum.hu domain névnek valaki piszkosul örülne.
Miközben ezen a dolgon sokan csak jót röhögnek egész biztos vagyok benne, hogy néhány hónapon belül újra lenne lf.hu más adminnel és modikkal (akik az illető szomszédjénak, a macskájának a sokoldalú egerei lennének).
Ez a fórum igenis érték! Sokminden lezajlott itt és nagyon jó szakemberek tették itt nap, mint nap tiszteletüket.
Csak kérni tudom tisztelettel (és eddigi munkáját megköszönve) Csabát arra, hogy ne zárja be.Jók leszünk. Megígérjük! 🙂
2006-09-15-17:48 #2071537Jó estét mindenkinek! Csak egypár gondolat … Hosszú Win-es évek után döntöttem úgy, hogy megpróbálkozom a Linux használatával. Azért mertem belevágni, mert a PcWorld-ben azt olvastam, hogy hihetetlen nagy fórumos támogatottsága van, szinte minden kérdésre kap választ a júzer… Először természetesen utánaolvastam, könyveket vettem, stb. Végül is belevágtam, és NEM bántam meg, nagyon nagy részben köszönhetően ennek a fórumnak… A kezdőlapom pl. az lf. Na de nem is ez a lényeg. Valóban mielőtt feltennék egy kérdést, először keresek…kutatok… még ha a kérdéseimből lehet, hogy nem ez jön le. Innentől kezdve valóban az EGYÉNEN múlik, mennyire okos, buta, vagy bosszantó kérdéseket tesz fel… és ahogy elnézem a „mai fiatalokat” :-), szerintem kérdezni sem tudnak igazán.. Talán ez is egy komoly probléma… Valószínű, hogy a 20. ilyen kérdés(?) után, én is kikapcsolnám a gépet. De a lényeg a következő: hiányozna a fórum…nagyon. És ezeket a fórumozókat szerintem nem lehet kiszűrni…Én szállítok, és amikor a kereskedő a langyos zsemléről megkérdezi: ” ez friss? ” ( és még szinte gőzölög…) legszívesebben azt mondanám, hogy nem vazzeg, három napos , csak újra melegítettük… Szóval nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés…De azért hátha Csaba meggondolja magát…
2006-09-15-17:57 #2071538razoli wrote:paca5Wiki helyett FAQ készült, kész van a motor, áll a projekt, illetve frissíteni kéne a tartalmat; lásd: http://gabaman.uw.hu
Plusz a kérdés, hogy hogyan viszonyulna a HupWikihez.Jó és ez hogy működik? Nemrég erre járt gabaman és akkor vetettem egy pillantást az oldalra de gyakorlatilag semmi sem működik rajta. Ráadásul útmutatója sincs. Azt se tudom, hogy lehetne új cikkeket létrehozni.
2006-09-15-18:00 #2071539A főlapon a szavazás nem működik, így itt törnék lándzsát a fórum megmaradása mellett.
Rengeteg hasznos dolgot tanultam Tőletek, talán idejekorán abbahagyom a linuxszal való foglalkozást, ha Ti nem segítettetek volna. Most is épp linuxot telepítek, és egy csomó mindenben segít a fórum még akkor is, ha az ember nem tag, hanem csak egyszerű látogatóként használja a keresőt.
Szerintem ez nem HUP, a HUP meg nem LinuxForum. Inkább örülnék a kettő egészséges szimbiózisának, mint hogy akármelyik is megszűnjön, aztán a tagok kényszerből menjenek ide-oda…
Szóval bármi is lesz, köszönettel tartozom mindenkinek, aki közreműködött az odal létrejöttében, és segített a piszlicsáré problémáim megoldásában, még akkor is, ha néha nem ez jött le. (6. kernel fordítás után még mindig nem megy klasszikus esete
2006-09-15-18:03 #2071540dexter11 wrote:razoli wrote:paca5Wiki helyett FAQ készült, kész van a motor, áll a projekt, illetve frissíteni kéne a tartalmat; lásd: http://gabaman.uw.hu
Plusz a kérdés, hogy hogyan viszonyulna a HupWikihez.Jó és ez hogy működik? Nemrég erre járt gabaman és akkor vetettem egy pillantást az oldalra de gyakorlatilag semmi sem működik rajta. Ráadásul útmutatója sincs. Azt se tudom, hogy lehetne új cikkeket létrehozni.
Engem inkább az érdekelne, hogy ha rengeteg munkaórával hárman létrehozzátok, akkor utána hogyan fog működni.
Vagyis milyen kapcsolatba lehet hozni a fórummal? RTFM helyett RTFW? -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz