25% processzorhasználat, ha nem futtatok semmit akkor is (UHU 2.0), de mért?

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 25% processzorhasználat, ha nem futtatok semmit akkor is (UHU 2.0), de mért?

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 37
  • Szerző
    Bejegyzés
    btami
    Felhasználó

A top -ból nem az látszik, hogy „erőlködik az X”, inkább a gam_server a gyanús.
      Lődd le azt próbaképpen.

kill ide_azt_a_számot_írd_ami_a_gam_server_PID_oszlopában_van

Charybdis
      Felhasználó

Nem akarok feltenni drivert, ha nem muszáj. Nekem ugyanis nem kell 3d gyorsítás. Az a bajom, hogy bootolás után, amikor még semmit nem csinálok, már 25-30 % a processzor használat. És valószínleg emiatt van az is, hogy a Firefox ablakai nagyon lassan nyílnak meg. Hol keressek válasz után? Indexelést hol lehet kikapcsolni, amit említettek itt?

uzsolt
        Felhasználó

Ajánlom a figyelmedbe a htop programot, hasonló a top-hoz, csak egy kicsit többet tud, meg felhasználóbarátabb. Nem tudom, csomagban van-e.

btami
          Felhasználó

Van. Kösz a tippet, én sem ismertem.

uzsolt
            Felhasználó
              btami wrote:
              Van. Kösz a tippet, én sem ismertem.

Nem neked írtam! 😉
              De akkor már tudható, hogy van csomagban, nem kell a fordítással is játszani.

Charybdis
              Felhasználó

A CPU használtara pedig szerintem kapcsold ki az indexelést a Környeze – Beállítások – Keresés és indexelés menüben.

Ezt hol kell? Ilyen menüpont nekem nincs.

majorlacko
                Felhasználó

Szia!
                  Nekem ugyan nem az UHU 2.0 van fenn, de az új telepítésnél ugyanezt produkálta és nem találtam meg az okot én sem. Néztem én a topot szintén, de nem lettem okosabb tőle, sőt olvasgattam is szorgosan, de erdmény semmi. Viszont ez a jelenség egyszerűen elmúlik, bár fogalmam sincs miért, de rendesen mennek a dolgok egy kis idő múlva, Csak azért írtam, mert detto ugyanezeket tapasztaltam én is a CPU használattal és a 100%-os leterheltséggel. Most a frissítéseken kívül semmit nem változtattam és kizárólag a CD bemásolásnál hagyom békén a többi programot, mert akkor biztosan lelassul a Firefox. Ha gondolod, próbáld meg az Epiphanyt, vagy a többi keresőt is a fox helyett, hátha segít valamit.

btami
                  Felhasználó
                    Charybdis wrote:
                    A CPU használtara pedig szerintem kapcsold ki az indexelést a Környeze – Beállítások – Keresés és indexelés menüben.

Ezt hol kell? Ilyen menüpont nekem nincs.

Ez a beagle csomaggal jár, ha az nincs fell (úgy tűnik), akkor más a bűnös.

Charybdis
                    Felhasználó

Nem nagyon akar elmúlni magától. Régen még teljesen gyors volt UHU-n Firefox is, de most nagyon belassul, főleg ha más program is megvan nyitva. Ez szerintem azért van, mert 25%-ról indul eleve a processzor használat.

De Linux mindig csinál fura dolgokat, például kb. 30-ból egyszer nem ismeri fel a hálózati kártyát, de újraindítás után megjavul!

btami
                      Felhasználó

Korábban bemásoltál ide egy top kimenetet. Abban, a CPU oszlopot összeadva, nem jön össze ez a 25%.
                        Honnan veszed ezt az adatot?
                        (Esetleg valami rootkit telepult a gépedre?)

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 37
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.