Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 25% processzorhasználat, ha nem futtatok semmit akkor is (UHU 2.0), de mért?
- This topic has 36 hozzászólás, 13 résztvevő, and was last updated 18 years, 8 months telt el by
zoltan22.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-10-21-21:12 #2073507paca5 wrote:Anno sok más mellett ezért is dobtam az uhu-t, és tértem át Slackware-re itt ilyen gond nincs.. gkrellm müxik és a proci ha nincs használva akkor meg sem nyekken…
Neked is 25% proci használatot mutatott az UHU, és ezért váltottál, ahelyett, hogy kiderítetted volna, hogy mi okozza? Ugye csak viccelsz?
Lehet hogy rootkit van a gépén, vagy bármi más, amit ennyi infóból nem lehet kideríteni. De azért azt föltételezni, higy az UHU alapból ennyi proci időt eszik, az butaság lenne.2006-10-21-22:12 #2073508btami wrote:paca5 wrote:Anno sok más mellett ezért is dobtam az uhu-t, és tértem át Slackware-re itt ilyen gond nincs.. gkrellm müxik és a proci ha nincs használva akkor meg sem nyekken…Neked is 25% proci használatot mutatott az UHU, és ezért váltottál, ahelyett, hogy kiderítetted volna, hogy mi okozza? Ugye csak viccelsz?
Lehet hogy rootkit van a gépén, vagy bármi más, amit ennyi infóból nem lehet kideríteni. De azért azt föltételezni, higy az UHU alapból ennyi proci időt eszik, az butaság lenne.Pedig install után a szűz rendszer csinálja ezt. Csak a régi beállítások maradtak meg, de ugyanezekkel a beállításokkal régebbi 2.0-s verzió nem csinált ilyet.
2006-10-21-22:27 #2073509Charybdis wrote:Csak a régi beállítások maradtak meg,Akkor mégse szűz…
2006-10-22-09:43 #2073510Nem, már meg lett rontva szegény 😀
Nem kapcsolát be valami háttérben indexelő keresőprogramot, pl. slocate vagy beagle? Az ilyenkor lezabja a CPUt meg a HDDt is, főleg lassabb gépeken.
2006-10-22-09:46 #2073511Nem kapcsoltam be, de attól még lehet hogy fut ilyen, ha a rendszer indítja magától. De ilyenekhez nem nyúltam.
2006-10-25-15:56 #2073512Szia Charybdis!
Meg lehetne nezni, hogy valamelyik szolgaltatas miatt van-e ez: rendszerindiataskor a rendszernek adj egy ” 1″ paratmetert, igy a rendszer 1 felhasznalos modban indul, konzol modban es egy rakas szolgaltatas nem indul el. Jelentkezz be (azt hiszem csak root-kent enged) es nezd meg top-al hogy mennyi a processzorhasznalat. Ha akkor minden rendben van, akkor valamelyik szolgaltatas okozza gondot. Ha akkor is megvan a 25%-os processzorhasznalat, akkor szerintem valamelyik rendszermagmodul bolonditja meg a rendszert.
Zoltan
2009-12-04-19:58 #1884380Sziasztok!
UHU 2.0 alatt az a problémám, hogy miután elindult a rendszer, egyből 25% a processzorhasználat. Ha elindítok egy progit akkor persze csak növekszik. A Rendszerfigyelő szerint ezek használják a legtöbb proc. időt:
X, gam_server, hald, wnck-applet, nautilus, gnome-panel, gconfd-2. stb.Nemtom hogyan lehet az összes process adatát bemásolni ide, a rendszerfigyelő grafikus felülete nem engedi. Így hogy 25%-ról indul a proc. használat, már a böngészés is nagyon lassú, állandóan 100% a használat.
Help!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz