25% processzorhasználat, ha nem futtatok semmit akkor is (UHU 2.0), de mért?

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 25% processzorhasználat, ha nem futtatok semmit akkor is (UHU 2.0), de mért?

7 bejegyzés megtekintése - 31-37 / 37
  • Szerző
    Bejegyzés
    btami
    Felhasználó
      paca5 wrote:
      Anno sok más mellett ezért is dobtam az uhu-t, és tértem át Slackware-re itt ilyen gond nincs.. gkrellm müxik és a proci ha nincs használva akkor meg sem nyekken…

Neked is 25% proci használatot mutatott az UHU, és ezért váltottál, ahelyett, hogy kiderítetted volna, hogy mi okozza? Ugye csak viccelsz?
      Lehet hogy rootkit van a gépén, vagy bármi más, amit ennyi infóból nem lehet kideríteni. De azért azt föltételezni, higy az UHU alapból ennyi proci időt eszik, az butaság lenne.

Charybdis
      Felhasználó
        btami wrote:
        paca5 wrote:
        Anno sok más mellett ezért is dobtam az uhu-t, és tértem át Slackware-re itt ilyen gond nincs.. gkrellm müxik és a proci ha nincs használva akkor meg sem nyekken…

Neked is 25% proci használatot mutatott az UHU, és ezért váltottál, ahelyett, hogy kiderítetted volna, hogy mi okozza? Ugye csak viccelsz?
        Lehet hogy rootkit van a gépén, vagy bármi más, amit ennyi infóból nem lehet kideríteni. De azért azt föltételezni, higy az UHU alapból ennyi proci időt eszik, az butaság lenne.

Pedig install után a szűz rendszer csinálja ezt. Csak a régi beállítások maradtak meg, de ugyanezekkel a beállításokkal régebbi 2.0-s verzió nem csinált ilyet.

btami
        Felhasználó
          Charybdis wrote:
          Csak a régi beállítások maradtak meg,

Akkor mégse szűz…

AMD486
          Felhasználó

Nem, már meg lett rontva szegény 😀

Nem kapcsolát be valami háttérben indexelő keresőprogramot, pl. slocate vagy beagle? Az ilyenkor lezabja a CPUt meg a HDDt is, főleg lassabb gépeken.

Charybdis
            Felhasználó

Nem kapcsoltam be, de attól még lehet hogy fut ilyen, ha a rendszer indítja magától. De ilyenekhez nem nyúltam.

zoltan22
              Felhasználó

Szia Charybdis!

Meg lehetne nezni, hogy valamelyik szolgaltatas miatt van-e ez: rendszerindiataskor a rendszernek adj egy ” 1″ paratmetert, igy a rendszer 1 felhasznalos modban indul, konzol modban es egy rakas szolgaltatas nem indul el. Jelentkezz be (azt hiszem csak root-kent enged) es nezd meg top-al hogy mennyi a processzorhasznalat. Ha akkor minden rendben van, akkor valamelyik szolgaltatas okozza gondot. Ha akkor is megvan a 25%-os processzorhasznalat, akkor szerintem valamelyik rendszermagmodul bolonditja meg a rendszert.

Zoltan

csaba
                Felhasználó

Sziasztok!

UHU 2.0 alatt az a problémám, hogy miután elindult a rendszer, egyből 25% a processzorhasználat. Ha elindítok egy progit akkor persze csak növekszik. A Rendszerfigyelő szerint ezek használják a legtöbb proc. időt:
                  X, gam_server, hald, wnck-applet, nautilus, gnome-panel, gconfd-2. stb.

Nemtom hogyan lehet az összes process adatát bemásolni ide, a rendszerfigyelő grafikus felülete nem engedi. Így hogy 25%-ról indul a proc. használat, már a böngészés is nagyon lassú, állandóan 100% a használat.

Help!

7 bejegyzés megtekintése - 31-37 / 37
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.