3.1es KDE 9.0ás MDK alatt

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 3.1es KDE 9.0ás MDK alatt

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Upgrade MDK 9.1 …….

Kyjan
      Felhasználó

Vandég: Köszi az építõ jellegû hozzászólást.:) Sajnálatos módon azonban a 9.1es MDK-val nagyon rossz tapasztalataim vannak, véleményem szerint a 9.0ás után egy összecsapott, túlságosan is helyettem gondolkodó disztribre emlékeztet.

admin
        Adminisztrátor

Szia Kyjan
          Osztom a véleményedet(m91). Giccses lett.
          A KDE alatt ha nem tudsz kitenni ikonokat azt a kde setupjában be tudod állítani, vagyis inkább le tudod tiltani az asztali ikonokat. Nem ilyen setuppal ill configgal „települt” a kde?
          üdv
          kovi

Kyjan
          Felhasználó

Szia Kovi!

Nos, úgy telepítettem fel – lehet, most néhányan nagyot fognak röhögi:) – hogy kaptam az MDK listán egy ftp címet. Onnét leszedtem a 9.0áshoz való összes rpm-et, majd bebootoltam GNOME alól, régi KDE leszed, új felrak a csomagkezelõ segítségével.
            Egyébként bármit próbáltam, nem tudtam elérni az asztalt. Próbáltam, hogy csinálok új usert – úgy nincsenek régebbi beállítások, hátha ez volt a gond. De így sem akart mûködni, ugyanúgy semmit nem látott az asztalból.
            Egy idõ után kidobott vmi hibaüzenetet, hogy túl sok a megnyitott fájl, na ezek után elõjött az asztali menû, de bármit próbáltam csinálni, minden alkalommal ez volt a válasz.:( Szóval, fogalmam sincs, mit, vagy hogyan kéne csinálni. Nézegettem a KDE honlapját is – talán én vagyok hozzá nagyon láma, de nekem nem jött le belõle, hogy azokat az istenverte rpm-eket milyen sorrendben kéne felrakni:(
            Pedig úgy szeretném használni a 3.1es KDE-t,mert nekem nagyon tetszik a kinézete:) Tudom, ez üveggyöngy, de akkor is:)
            Országomat egy mûködõ 3.1es KDE-ért!:)

Kyjan

kovi
            Felhasználó

sztem úgy kellett volna hogy régi kde nem uninst, hanem az új csomagok simán install viszont upgrade kapcsolóval. Ekkor talán megmarad a régi konfig.

admin
              Adminisztrátor

Javaslat:
                Szedd le az osszes KDE-csomagot, tedd fel az uj Qt-t, aztan az uj lib* -okat, az arts-csomagokat, majd kdelibs, kdebase, utana mar mindegy a tobbi sorrendje.

A biztonsag kedveert _ne_ lepj be szerintem az X-be, hanem konzolbol vegezd mindezt.

Kyjan
                Felhasználó

Köszönöm a tippeket, megyek, és kipróbálom:)))

Kyjan

Kyjan
                  Felhasználó
                    admin
                    Adminisztrátor

véleményem szerint a 9.0ás után egy összecsapott, túlságosan is helyettem gondolkodó disztribre emlékeztet.

egyébként én nem osztom a véleményed 🙂

frissités után minden jo tulajdonásgot,beállitást átvett a 9.0ból és minden jo müködik 9.1 alatt, ja és ugy gondolkodik ahogy én akarom és amennyit én engedek neki……:)

😛

admin
                      Adminisztrátor

szerintem korrekt kis rendszer ez a 9.1
                        igaz en gnome.ot hasznalok, (466-oc cekeron jobban fut mint Kde alatt)
                        Nekem teccik,
                        ez van meg deibain fenn
                        csao

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.