3 in 1

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    paca5
    Felhasználó

Tedd fel az uhu rc 2.0-t abban van kde 3.1…… 😉
      A mandrake-nak van egy nagy baja valahogy ök mindíg érdekes kernelel dolgoznak
      2.4.18-19
      2.4.21
      A stabil ág náluk mindíg kimarad . Miért???
      Ha otthoni dolgaidhoz kell a linux akkor szerintem probáldd ki az uhu-t
      Nemakarok tériteni végülis te dönteszzzzz……..
      😎 😀 🙂 😉

paca5
      Felhasználó
        LordOfTheBoards
        Felhasználó

Köszi a tanácsokat, de nem nagyon lettem okosabb. Nekem eddig a mandrake megfelel, ennek ellenére „megrendeltem” októberben az uhu-t. Szerintetek van rá esély, hogy azt valamikor megkapjam? Addig ok, hogy leszedem a kde3.1-et, de azt simán „ráinstalálom” az eddigi kde-re?

paca5
          Felhasználó

Nekem eddig a mandrake megfelel, ennek ellenére „megrendeltem” októberben az uhu-t. Szerintetek van rá esély, hogy azt valamikor megkapjam?  

Nemhiszem az a rc1.0-s cd-s dolog már kihalt de itt az ujjabb…
            Egy idézet:
            Minden érdeklõdõt szeretnénk tájékoztatni, hogy ebbõl az RC2-bõl nem lesz gyártás/postázás! Az ok egészen prózai! :o)
            A KDE 3.1 stabil változata néhány nappal az RC2 után jött ki, ezért készítünk egy RC2.1-es CD-t, amiben az új KDE is benne lesz. A munka elkezdõdött, a tesztelések után ezt az új iso-t is letölthetitek.
            Addig is, aki nem tud várni (vagy nincs módja letölteni a jelenlegi változatot), próbáljon meg lakhelyéhez közel keresni egy önkéntest a „CD-másolás” menübõl! :o)

http://uhulinux.hu/cd?sid=SGSGSRLXMZJNWLIU

csövi… 😎 😀 😎 🙂 😉 😀 😎 🙂

admin
            Adminisztrátor

Sziasztok,

namost elméletileg a package manager -ben (szoftver maneger), hozzádod a telepítendö cd -t mint forrásst. Pl.: ha a KDE 3 a cd -n a KDE3 könytár alatt van, akkor vmi ilyesmi is lehet hogy : /mnt/cdrom/KDE3/. Ezután kiadsz egy update -ot, és automatikusan frissít a csomagokat. Célszerü a többi forrást kivenni a listából, mart különben azokat is végignyálazza. Majd szépen kéregeti a Cd -ket, amik kellenek neki a frissítéshez 😛

Egyebként a Linuxvilágos Cd mellékleten csak az alap KDE3 volt fennt, ha jól emlékszem, a netröl vagy máshonnan szerezd be hozzá a HU -csomagot :exclam:

admin
              Adminisztrátor

] 2.4.18-19
                ] 2.4.21
                ] A stabil ág náluk mindíg kimarad

Ezt kifejtenéd bõvebben?

KDE 3 install: érdemes elõször leszedni a KDE2 csomagjait, aztán a megfelelõ sorrendben fel kell
                tenni a 3-asokat: qt, kdelibs. kdebase, utana mindegy a tobbi sorrendje.

LordOfTheBoards
                Felhasználó
                  admin
                  Adminisztrátor

Hello mindenki.

A 2.4.19-es kernel jó a Mandrakeben, de érdemes frissíteni mert az újban mûködik a Supermount (be kell állítani a Mandrake Control Center-ben: Mount Points ] CD-ROM/Floppy/Options ] supermount és auto be legyen jelölve).

A frissítés egyszerû. Töltsd le a következõ három fájlt:

ftp://carroll.cac.psu.edu/pub/linux/distr…1-1mdk.i586.rpm
                    ftp://carroll.cac.psu.edu/pub/linux/distr…-24mdk.i586.rpm
                    ftp://carroll.cac.psu.edu/pub/linux/distr…-24mdk.i586.rpm

Miután szépen lejöttek, installálhatod õket. Vigyázz, mert miután felraktad, a videókártya drivert újra kell installálni, különben nem indul el a grafikus felület. (csak abban az esetben, ha installáltál video drivereket).

Hogyan installáld? A folderben ahova letöltötted õket, a következõ paranccsal (root-ként):
                    rpm -ivh kernel-2.4.19.24mdk-1-1mdk.i586.rpm
                    majd
                    rpm -ivh kernel-doc-2.4.19-24mdk.i586.rpm
                    rpm -ivh kernel-source-2.4.19-24mdk.i586.rpm

Nálam ezek automatikusan bekerültek a lilo.conf fileba, tehát újraindításnál választható volt az új kernel. Fontos, hogy -ivh parancsot (nem Uvh) használj a kernel installálásánál. Ha újraindítás után minden klaffol, eltávolíthatod a régi kernelt: rpm -e kernel-source-2.4.19-18blah blah, rpm -e kernel-2.4.19.18mdk-1blah blah… Nézd meg hogy mi a pontos neve a régi kernelnek: urpmq kernel (erre ki fog adni egy listát az összes olyan csomagról, melyben szerepel a kernel szó)

egy apró tévedés: „A mandrake-nak van egy nagy baja valahogy ök mindíg érdekes kernelel dolgoznak
                    2.4.18-19
                    2.4.21
                    A stabil ág náluk mindíg kimarad . Miért???”

Paca kicsit összekeverte a dolgokat: a középsõ szám jelzi mindig, hogy stabil-e valami vagy sem.

csaba
                    Felhasználó

Sziasztok! Megint van egy kis hasfájásom! Néha néha veszek linuxfvilágot, hogy okuljak linux terén, ez ugyan csak lassan megy, de többször is láttam a mellékleteken kernel és mandrake frissitéseket. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Mikor érdemes kernelt frissíteni, illetve hogyan kell. A mandrake gondolom ajánlott, de azt sem tudom pontosan, hogy hogyan lássak neki. A harmadik kérdés meg a kde-re vonatkozik nekem vmi 2.x van és ha át akarok térni a 3-asra akkor csak simán felinstalálom?

[Szerkesztve: 17/2/2003 LordOfTheBoards]

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.