3 kérdés userekről, login screenről

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 3 kérdés userekről, login screenről

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 14
  • Szerző
    Bejegyzés
    kisbetu
    Felhasználó

Nekem egy KÉRÉSEM lenne: adjál egy témára utaló címet ennek a rohadt topiknak.

csocsoi
      Felhasználó

hiányoztál komolyan mondom, meg sem néztem ki irta már tudtam…Te vagy az aki sosem válaszol vagy segit csak beszól…

igy jobb?

uzsolt
        Felhasználó

Nagyon jó. Köszönjük.
          Netikett:

Topikod (a téma, amit létrehozol) helye legyen indokolt, címe fedje tartalmát.

Tehát akkor kisbetu-nek szólnak a kérdések…

csocsoi
          Felhasználó

most hogy már megfelel a téma tudtok esetleg segíteni is?

l_lorincz
            Felhasználó

Menjünk sorba. Nem értem pontosan mi a probléma az első esetben. De lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, korán reggel. 🙂
              Ha a saját user hozza lérte a fájlt akkor annak az is lesz a tulaja.

csocsoi
              Felhasználó

Szia

1-et úgy értem hogy teszem azt a /usr/.. be sem tudok másolni addig amig nem én vagyok a tulaj. (vagy az etc be stb) ok átállitgatom a tulajt rootról a saját useremre ha szükséges de sztem nem igy kell…ezért kérdeztem

kösz

Névtelen
                  Code:
                  man sudo

sudo -t használva tudsz másolni olyan helyekre is, ahová mezei júzerként nem. (Meg még 1000+1 egyéb dologra jó, tessék utánaolvasni, pl. itt.)

masterminds
                  Felhasználó

/usr-be semmi keresnivalója nincs egy felhasználónak, azért van a root (vagy sudo) hogy ezeket elintézze.

(Vagy ennyi erővel akkor kiadhatnál egy chown -R felhasználó:felhasználó / parancsot is. grin.gif – persze ezután nem úszod meg az újratelepítést. rolleyes.gif)

Macskajancsi
                    Felhasználó
                      csocsoi wrote:
                      Szia

1-et úgy értem hogy teszem azt a /usr/.. be sem tudok másolni addig amig nem én vagyok a tulaj. (vagy az etc be stb) ok átállitgatom a tulajt rootról a saját useremre ha szükséges de sztem nem igy kell…ezért kérdeztem

kösz

Nem értem, mi szükség van arra, hogy beleirkálj a /usr-be, főleg az /etc-be.
                      Ha mindenképpen szükséged van rá, (?) adj rá írási jogot, majd ha végeztél, vond vissza.
                      A tulajdonost (root) ne változtasd meg. Minek? Miért?

uzsolt
                      Felhasználó

1. Pontosan mit akarsz? A linuxban nem azért vannak a tulajdonosok, hogy a te életedet megkeserítsék. Egyébként a jogok és a chmod környékén keresgélj! Az általad felsorolt példákat inkább ne „próbáld ki”, a /etc nem véletlenül van a root tulajdonában és nincs rajta másoknak írásjog.
                        2. Passz.
                        3. Micsoda? Tehát van egy bejelentkezés-kezelőd, és „rossz” témát állítasz be? Ha igen, akkor a /etc könyvtárban keressél vagy gdm* vagy kdm* fájlt keress (attól függően, hogy gdm-et ill. kdm-et használsz, más lehetőség szerintem nem merül fel).

Na, az ilyen hülye módon történő válaszokat elkerülendő kellene EGY kérdés = EGY topik módszert használni, akár már legközelebb is.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 14
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.