3 kérdés userekről, login screenről

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 3 kérdés userekről, login screenről

4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
  • Szerző
    Bejegyzés
    Macskajancsi
    Felhasználó
      uzsolt wrote:
      Na, az ilyen hülye módon történő válaszokat elkerülendő kellene EGY kérdés = EGY topik módszert használni, akár már legközelebb is.

Ja, elfelejtettem.
      2. Passz.
      3. Passz.
      21.gif  19.gif 

kisbetu
      Felhasználó

De a lényeg, hogy én csak kötözködjek.
        Vágod?

majorlacko
        Felhasználó

Ha jól vettem ki, akkor Ubuntut használsz. Ha még azt is jól értettem, hogy a reinstall még nem akkora probléma nálad, akkor azt nem értem, hogy miért nem telepítesz egy egyszerű rendszert és azután indulsz ki abból, mint bázisállapotból. Ezt nem kötekedésnek szánom, hanem jótanácsnak. Ubuntu:Feisty – és itt megtalálsz szinte mindent amire szükséged lehet. Annyira egyszerű és szájbarágós oldal, hogy kár kihagyni akkor, ha még, állításod szerint, nem értesz pár dolgot.

csaba
          Felhasználó

sziasztok

lenne pár kérdésem:

1. a saját useremet be lehet úgy állítani, hogy pl amikor másolni akarok egy mappába akkor ne kelljen mindig átállítani a  tulajdonost (root-ról a saját useremre) vagyis hogy én legyek minden file tolajdonosa?
            2. tegnap kétszer előfordult, hogy miután létrehoztam egy usert, a sajátomból kilogoltam, majd a létrehozottba be, majd miután visszalogoltam a sajátomba, szétesett a kép, becsikozódott néha pedig csak menürendszer lesz használhatatlan, ilyen usesváltások esetén (ui.: használom az asztali effekteket, lehet ez a baj?)
            3. ha nem megfelelő „bejelentkező képernyő”-t választok, akkor nem indul el a grafikus felület, ebben az esetben hogy tudom visszaállitani (ezt konkrátan a Human List Ubuntu Default Welcome Theme with face browser-rel csinálta, sajnos nem értek ilyen szinten a linuxhoz igy csak ujrainstallálással tudtam megoldani ezt a problémát)

válszokat előre is köszönöm

4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.