3 némelyeknek egyszerû

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 3 némelyeknek egyszerû

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
  • Szerző
    Bejegyzés
    Sorcerer_
    Felhasználó

Hali!

admin
      Adminisztrátor

hali :))

elõször is: nem mindegy, hogy Gnome-t vagy KDE-t használsz… mivel mindkettõnél be kell állítani… :)))
        egyébként pedig mindegyiknél van auto-login engedélyezés, sõt a KDE-ben azt is beállíthatod, hogy adott idõ után automatikusan beléptessen.
        ja még valami: az UHU vezérlõpultban csak a gdm-et, vagy a kdm-et engedélyezd, különben összeakadhatnak, én épp ma délelõtt jártam így… :)))
        szóval: terminálból a gnomecc, vagy a KDE menüben a KDM /ennek nem tudom a terminálparancsát, és azt nézegesd végig… sok sikert! :))

admin
        Adminisztrátor

na kicsit megkutyultam a dolgot… :((
          szóval:
          Gnome: Menü/Rendszereszközök ] GDM beállító
          itt az elsõ,

admin
          Adminisztrátor

Kösz az eddigi válaszokat és segitségeket a jelszavakat el tudtam tüntetni, ezáltal most nagyon happy vagyok 🙂
            Már csak az internetmegosztás lenne jó ha leírná valaki hogyan kell.
            A válaszokat várom, elõre is kösz mindenkinek!
            Byez: andriske

admin
            Adminisztrátor

na az már kicsit gázos, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kapcsolatod van… szerintem nézegess körbe itt a fórumon, biztos találsz valamit… :))

admin
              Adminisztrátor

http://linuxforum.hu/modules.php?op=modloa…wthread&tid=509
                Talan ezt nezd meg, itt leirtam.

Laci

Ui:A topic cimerol eszembe jutott egy volt kollegam mondasa:”Ja annak konnyu, az nem hulye!” :)))
                De ne sertodjetek meg, nem azert irtam.

admin
                Adminisztrátor

Bocs hogy csak most írok de most kerultem netközelbe.
                  ADSL kapcsolatom van, axeleros. Az UHU a netre felcsatlakozik de a többi gép nem éri el a hálót
                  blaci: amit leírtál itt http://linuxforum.hu/modules.php?op=modloa…name=XForum&fil e=viewthread&tid=509 kipróbáltam, próbálgattam átírni de nem sikerült 🙁 El
                  Nálam az eth1 megy a netre és az eth0-án van a helyi háló.

admin
                  Adminisztrátor

========================================================
                    #/bin/sh
                    echo „Internet megosztás indítása…”
                    # Kimenõ forgalom maszkol

admin
                    Adminisztrátor

Csináltam egy megoszt nevû fájlt és beleirtam amit irtál, futtthatóvá tettem, felléptem az internetre(adsl-start), elinditottam a scriptet de nemment a másik gépen. Megprobáltam azt is hogy a scriptrészletet beírom az /sbin/ifup fájl végére a „done” elé, rendszerindításnál kiírja hogy „Internet megosztás indítása…”, belépek root-ként felmegyek a netre(adsl-start), másik gépen nézem, nem megy. Aztán a script nevét irtam be az /sbin/ifup fájlba akkoris kiirta rendszerindulásnál hogy „Internet megosztás indítása…” megint beléptem root-ként elindítottam a netet(adsl-start), néztem másik gépen, de akkor se ment. Gondoltam arra is hogy a hálókártyák rosszak de sambával sikerült másolgatnom egyik géprõl a másikra. Mostmár inkább azon vagyok hogy a beállításaim lehetnek rosszak.
                      1.G

csaba
                      Felhasználó

Hello mindenkinek!

Felraktam az UHU-t és egy pár problémám adódott:

1. Meg tudja valaki mondani hogyan érhetném el hogy ne kelljen jelszó a bejelentkezéshez?

2. Hogyan lehet az UHU-Dialer-t root jelszó nélkül futtatni?

3. Az elõzõ kettõ is az intenetmegosztáshoz kellene (nem csak én használnám a gépet) de ez fõként. Az egyik bétában, asszem a 3.1ben, a dialerben volt egy olyan menüpont hogy internet megosztás. Az RC1-ben ilyet eddig nem találtam. Hogyan lehet ezt beállítani?

Elõre is köszönöm a válaszokat:
                        andriske

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.