333 Mz, 2.6.8 kernel fordítás utáni gond

Kezdőlap Fórumok Debiannal kapcsolatos kérdések 333 Mz, 2.6.8 kernel fordítás utáni gond

6 bejegyzés megtekintése - 11-16 / 16
  • Szerző
    Bejegyzés
    Bbt
    Felhasználó

kohommm, na mitmondtam 🙂
      ilyen erdemes a tapasztalatra hallgatni (enis probaltam a 2.6.8-at, de gany… raadasul grsec patch 2.6.7-hez van csak 🙂 )
      [align=right][snapback]88015[/snapback][/align]

hm… azért nem teljesen lenne korrekt egy gyári debian kernelt összehasonlítani az én kernelemmel. ha 2.6.7-es kernelt fordítottam volna és az nem menne, akkor most amiatt lennék itt…

egyébként van valahol elérhetõ configja a gyári debian-kernel csomagnak? a debian.org-on nem találtam, sem a telepítõcd-n.

killall
      Felhasználó

passz, en mindig vanilla kernelt hasznaltam, es mindigis torekedtem a modulok teljes kiirtasara.
        patchnek meg kizarolag a grsec-et.

Bbt
        Felhasználó

passz, en mindig vanilla kernelt hasznaltam, es mindigis torekedtem a modulok teljes kiirtasara.
          patchnek meg kizarolag a grsec-et.
          [align=right][snapback]88065[/snapback][/align]

én meg mindíg debianos kernel-sourcet … nem is volt gondom idáig vele.
          kb. 10 perc egy új kernel (!), úgyhogy elkezdek kisérletezni vele. kiveszek egy-két dolgot, és meglátjuk hogy alakul…

admin
          Adminisztrátor

Bbt:
            „egyébként van valahol elérhetõ configja a gyári debian-kernel csomagnak? a debian.org-on nem találtam, sem a telepítõcd-n.”
            auto-apt search .config | grep kernel

killall:
            „passz, en mindig vanilla kernelt hasznaltam, es mindigis torekedtem a modulok teljes kiirtasara.
            patchnek meg kizarolag a grsec-et.”
            most kezdek visszafejlodni (kiss = keep it simple stupid): kikapcsoltam a modulok tamogatasat (minek kene? nvidia driver ultraganyolas, vmware meg momentan nem hazsnalom), ugy bonuszban a pax kernexec kepessege is aktivizalhato (olyan mint a pageexec, csak kernel space); par napja kapcsoltam ki a swapot is gyonyoruen fut (384mega, de eleg minimalista rendszer: openbox, rxvt-unicode, vim, o/a, sylpheed-claws, …);

Bbt:
            „én meg mindíg debianos kernel-sourcet … nem is volt gondom idáig vele.”
            a kernel-patch-debian-x.y.z be vannak a debian patcek, marha jol meg leszel nelkulok is;

„kb. 10 perc egy új kernel (!), úgyhogy elkezdek kisérletezni vele. kiveszek egy-két dolgot, és meglátjuk hogy alakul…”
            ez attol fugg, mit forgatsz bele, csak a debian patchek es / vagy make-kpkg miatt nem fog gyorsabban fordulni;

fellow

Bbt
            Felhasználó

„kb. 10 perc egy új kernel (!), úgyhogy elkezdek kisérletezni vele. kiveszek egy-két dolgot, és meglátjuk hogy alakul…”
              ez attol fugg, mit forgatsz bele, csak a debian patchek es / vagy make-kpkg miatt nem fog gyorsabban fordulni;

fellow
              [align=right][snapback]88074[/snapback][/align]

igazad van, akkor ilyen gyors ha csak módosításokat (kisebb…) hajtok végre.

csaba
              Felhasználó

Sziasztok!
                Compaq pressario laptopra fordítottam 2.6.8-as kernelt Debian SID alá.(forrás: debian csomag, debian.inf.elte.hu kernel csomagja gcc-3.3)

a gép adatai: 333MHz AMD K6
                96 Mb memória
                64K cache
                (nincs rajta netem, úgyhogy sajnos nem tudom postolni az lshw kimenetét.)

Fordításkor kernel csomagot csináltam, majd ezt tettem fel dpkg-vel.
                bootolásnál az alábbit írja ki:

Code:
                Uncompressing Linux… Ok, booting the kernel.
                Linux version 2.6.8-bbt (gcc version 3.3.4 (Debian 1:3.3.4-13) ) #4
                Tue Oct 5 10:12:23 CEST 2004
                BIOS-provided physical RAM map:
                BIOS-e820: 0000000000000000 – 000000000009f800 (usable)
                BIOS-e820: 000000000009f800  – 00000000000a0000 (reserved)
                .
                .
                .
                96MB LOWMEM available
                DMI not present.
                ACPI: Unable to locate RSDP
                Built in 1 zonelists
                Kernel command line: root=/dev/hda7 ro
                no local APIC present or hardware disabled
                Initializing CPU#0
                PID hash table entries: 512 (order 9: 4096 bytes)

Majd itt megáll, és tovább nem megy. kb. 10 percet vártam, de nem történik semmi.
                a syslogban nincs semmi errõl a bootolásról (csak akkor ír bele, ha a régi kernelrõl bootolok.)

Nem tudja valaki miért vár, illetve miért nem meg tovább?

6 bejegyzés megtekintése - 11-16 / 16
              • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.