5.1-es hangtól behal az alsa, és minden lejátszóprogi

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 5.1-es hangtól behal az alsa, és minden lejátszóprogi

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Bejegyzés
    renegade
    Felhasználó

Nos, vagy nem látta még a topic-om a „kemény mag”, vagy nem írtam le
      normálisan a problémám, mindegy… 🙂

A lényeg, hogy MEGTALÁLTAM A MEGOLDÁST!!!

Azért mondjuk elég gáz, hogy az nForce4-es alaplapi kártyákat így meg
      kell hegeszteni!! Mihelyst lehet, veszek normális hangkártyát, és ajánlom másnak is ezt!!

A megoldás : 

[url][/url]http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=253725&highlight=nforce+driver

csaba
      Felhasználó

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy amikor 6-csatornára állítom a hangerőszabályzón
        a hangkártyát, akkor minden lejátszó (természetesen ott is beállítva) meghal.
        -Az mplayer pl. az alábbi hibaüzenetet dobja ki, ha 5.1-es hanggal találkozik:
        (forgatott mplayer)
        részlet:
        Ez egy MPEG-PS formátumú fájl!

DEMUXER: Túl sok (4096 db, 8283241 bájt) video-csomag a pufferben!
        Talán ez egy nem összefésült (interleaved) fájl vagy a codec nem működik jól?
        AVI fájloknál próbáld meg a non-interleaved mód kényszerítését a -ni opcióval.
        MPEG: Nincs hangfolyam… -> hang nélkül
        VIDEO:  MPEG2  720×576  (aspect 3)  25.000 fps  8000.0 kbps (1000.0 kbyte/s)
        ==========================================================================
        Video dekóder meghívása: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough…..

Video dekóder meghívása: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
        Kiválasztott videó codec: [mpeg12] vfm: libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
        ==========================================================================
        Audio: nincs hang!!!
        Lejátszás indítása…

-Xine a következőt dobja ki:
        The audio devices unavailable…

-De Kaffeine meg pl. ezt:
        Auidio output unavailable. Device is busy.

Alsa-t nem foglalja le semmi, ez biztos, tesztelve. Felraktam XP-t, azon semmi gond.

Ha visszaállítom a lejátszókat stereora, semmi gond.

OSS-nél még csatornát sem tudok állítani. Mondjuk lehet, hogy ott nem is lehet, nem tudom.

Légyszi aki tud segítsen, nem tudom, mi baja lehet?? Már megpróbáltam mindent.

A hangkártya ASUS specifikációja szerint:Realtek ALC850, 8-channel CODEC
        Audio Sensing and Enumeration Technology
        Coaxial/Optical S/PDIF out ports on back I/O

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.