5.1 létezik uhu vagy egyáltalán linux alatt?

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 5.1 létezik uhu vagy egyáltalán linux alatt?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    chris81
    Felhasználó

Hat izé 🙂 anniyt azért írhattál volna, hogy milyen hangkártyát használsz. Ilyen hangfalak-számának-beálítása menüpont szerintem nincs linux alatt. Próbáld esetleg az alsamixer -ben állítgatni a potikat.

amúgy csak úgy megjegyzem, hogy kb 1 éve sz*p*k az SB Live! -ommal, és Surroundon kívül mást még nem sikerült kicsalnom belole. AC3-as filmek is ugy szolnak, hogy mind3 kimeneten ugyanaz a sztereo jel jon ki (vagyis majdnem) de a centeren pl nem csak a szoveg jon (ahogy azt kene neki), hanem egyeb zajok/zörejek is.

Kraszi
      Felhasználó

Hmmm, erre engem is erdekelne a megoldas, mert nekem az alaplapi hangkartyam es a sb live is kepes lenne elvileg.

admin
        Adminisztrátor

Nekem hálaégnek nincs 51 rendszerem(még a hangfalaimat és az erõsítõt is én barkácsoltam így olcsóbb 🙂 ) de amikor egy havernál figyeltem egy ilyen hangrendszert õ úgy csinálta hogy a kártya digitális kimenetét (aktuálisan az optikai kimeneten) benyomta az erõsítõbe (értelemszerûen az opt bemenetre) az meg visszakódolta a jelet sokcsatornás hiperakusztív 3d -s csodahanggá, amitõl meg is fájdult a fejem.Hozzáteszem nem kétfilléres erõsítõ volt, az optikai csatolás meg ráadául kiküszöbölte a földpotenciálkülömbségbõl adódó „zajok” keletkezését.

kovi
          Felhasználó

a fenébe új böngészõ-kuki nuku-nologin – tyüdekezdõvóótam
            bocsesz én vóótam

Sorcerer_
            Felhasználó

Hali!
              Szerintem a „gnome-alsamixer” a megoldás! Annyi „potmétert” állíthatsz, amennyit csak akarsz! 😉

fellow
              Felhasználó

ha vmilyen creative hangkártyád van (live, audigy), akkor az emu-tools -szal kéne próbálkozni.
                (http://sourceforge.net/projects/emu10k1)

admin
                Adminisztrátor

Hello

Nakem CMI8738 alaplapi es elöbb sikerült beálítani mint win alatt.
                  Kösd össze digitalisan és keress az alsamixerben IEC958 at.
                  Probáld ki az emu-tools al, ahogy fellow irta.
                  Nekem audigy2-vel meg nem sikerult csak stereo (digitalisan)

chris81
                  Felhasználó

nekem emu-tools-ot nem sikerult beallitani meg, mindig a kovetkezo hibauzenetet kapom: SOUND_MIXER_PRIVATE3 invalid arguement: input/output error
                    You’re using an old or incompatible driver

Ezt lehet orvosolni valahogy?
                    UHU 1.0 alatt probaltam

admin
                    Adminisztrátor

Nekem az UHU 1.0-n egyszerûen sikerült megoldani (SBLive!): semmi config, az mplayer-nek a következõ paramétereket adtam meg: -ao alsa09 -ac hwac3
                      xine-nél a menüben állítottam be az ac3 továbbítást, de már nem emlékszem pontosan, hogy hol. Ezekkel azt lehet elérni, hogy a Live digit kimenetén kinyomja az ac3 jelet az erõsítõ felé.

Kraszi
                      Felhasználó

Koszi a helpet! Kiprobalom este! 😛

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.