5.1 Surround hangrendszer UHU 1.0 alatt + Audigy hangkari

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 5.1 Surround hangrendszer UHU 1.0 alatt + Audigy hangkari

6 bejegyzés megtekintése - 11-16 / 16
  • Szerző
    Bejegyzés
    Somez
    Felhasználó

kedves hajaj:

Nekem Sound Blaszer Audigy Player hangkarim van, de már az SB Live! is megfelelõ 5.1-es hangzást produkál, azonban én inkább Audigy vagy Audigy 2-t ajánlok, bár ezutóbbi ára meglehetõsen drága.

UHU Linux 1.1.1 alatt tökéletesen megy még installálgatni sem kell rajta semmit, MPLAYERnél kell a codec beállításoknál hogy AC3 decoderrel játsza le a hangokat és akkor tökéletes a térhangzás. Legalábbis nekem AC3-as hangfalam van 🙂

remélem segítettem!

hajaj
      Felhasználó

Köszi szépen! Esetleg nem tudsz egy eladó használt audigyt? 🙂

Zozee
        Felhasználó

Hy! SB Live 5.1 Digital hangkártyát használok 5.1-es hangszettel UHU 1.1.1 alatt. Az lenne a kérdésem, hogyan tudom beállítani pl. Mplayer-ben hogy mind a hat hangszóró szóljon.

A film 5.1-es ac3 hanggal van szerelve, az mplayer-ben is be van állítva az audio codec ac3-ra, mégsem szól a center és a rear-bõl is az szól, ami a front-ból. 🙁
          Az egyik topicban olvastam, hogy az /etc/emu10k1.conf fájlt kell átírni, de már azzal is próbálkoztam. Lehet, hogy az Alsa frissítése megoldaná? Ha valaki tud megoldást, kérem jelezze.
          THX!!!

iczy
          Felhasználó

Hy! SB Live 5.1 Digital hangkártyát használok 5.1-es hangszettel UHU 1.1.1 alatt. Az lenne a kérdésem, hogyan tudom beállítani pl. Mplayer-ben  hogy mind a hat hangszóró szóljon.

A film 5.1-es ac3 hanggal van szerelve, az mplayer-ben is be van állítva az audio codec ac3-ra, mégsem szól a center és a rear-bõl is az szól, ami a front-ból. 🙁
            Az egyik topicban olvastam, hogy az /etc/emu10k1.conf fájlt kell átírni, de már azzal is próbálkoztam. Lehet, hogy az Alsa frissítése megoldaná?  Ha valaki tud megoldást, kérem jelezze.
            THX!!!
            [align=right][snapback]100622[/snapback][/align]

SZIA !

Csak ennél a kódeknél nincs 5.1, vagy mindnél.
            Ha mindnél :
            mplayer indítása 6 csatornán : mplayer –channels 6
            gmplayer indítása 6 csatornán : gmplayer –channels 6
            ha menübõl indítod, akkor írdd át a menüt a tulajdonságoknál.
            Ha az el lett volna állítva ( 6 >2 channels , microfon bemenetként a subwoofer helyén stb) , akkor azt legjobb az alsamixer ( Ez a legjobb) vagy ha ragaszkodsz a grefikához akkor gnome-alsamixerrel beállítani.

Aztán ha sikerült, írdd már vissza, hogy rákeveri-e a centert a frontra, mert nekem meg ez a bugom.
            A többi szeparált, tiszta.
            Hajrá! :ph34r:

Zozee
            Felhasználó

SZIA !

Csak ennél a kódeknél nincs 5.1, vagy mindnél.
              Ha mindnél :
              mplayer indítása 6 csatornán : mplayer –channels 6
              gmplayer indítása 6 csatornán : gmplayer –channels 6
              ha menübõl indítod, akkor írdd át a menüt  a tulajdonságoknál.
              Ha az el lett volna állítva ( 6 >2 channels , microfon bemenetként a subwoofer helyén stb) , akkor azt legjobb az alsamixer ( Ez a legjobb) vagy ha ragaszkodsz a grefikához akkor gnome-alsamixerrel beállítani.

Aztán ha sikerült, írdd már vissza, hogy rákeveri-e a centert a frontra, mert nekem meg ez a bugom.
              A többi szeparált, tiszta.
              Hajrá! :ph34r:
              [align=right][snapback]101109[/snapback][/align]

Akármire van állítva a codec, sehogy nem jó. Már kezdek letenni róla, hogy valaha is sikerül. Egyébként ez a digital verziója a live!-nak, lehet ezen nem is megy az analog hang szett. Az mplayer indítását biztos, hogy így kell beírni? Mert nekem panaszkodik, hogy nem tudja megnyitni a „6” nevû filet. Mixer beállítások sem oldják meg, a legtöbbre nem is reagál semmit.
              Ezen a linken -> itt
              találtam egy beállítást, ha valaki szerint ez mûködhet, az esetleg részletezve jelezhetné.
              Bocs iczy, de még semmi!

csaba
              Felhasználó

Sziasztok!

Szeretnék érdeklõdni, hogy ki használ DVD/Divx nézéshez UHU 1.0-val 5.1-es hangfalsettet, mert ma fogok venni egyet és sejtelmem sincs hogy lehet beüzemelni ezt linux alá 🙂
                Sound Blaster Audigy Player hangkártyám van, és egy Genius SW-5.1 Home Theater hangfalsettet fogok venni hozzá.

Bármiféle megoldás érdekel…

6 bejegyzés megtekintése - 11-16 / 16
              • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.