5.10, Breezy Badger

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 5.10, Breezy Badger

10 bejegyzés megtekintése - 101-110 / 133
  • Szerző
    Bejegyzés
    apx
    Felhasználó

igen, azóta már jobban belemásztam a dologba….már Ubuntu 5.10 szalad itten is péntek óta!
      kösz

Sianis
      Felhasználó
        Gyuszk wrote:
        Kubuntu teljes egeszeben Ubuntu, csak a default desktop kornyezet lett benne KDE.

Nos azért Kaluz eléggé Gnome középpontú. Oké, hogy pl a programtelepítések nem, de ahol pl link szerkesztés van, az kifejezetten Gnome-ra van írva!

Itt is felhívom mindenki figyelmét, hogy az 5.10-es Kaluz nagyon nagyon BETA, csak éppen át van téve Hoary-ról semmi nincs még benne ellenõrizve, Breezy-sítve…

Bbt
        Felhasználó

Az Ubuntu kalauz legyen is Gnome központú.
          Aki szeretne Kubuntu kalauzt, majd csinál magának…

kissipos
          Felhasználó

Hali!

Opera gond megoldva -félig legalábbis. Ugyanis a libstdc++.so.5 feltelepítése után gond nélkül el is indul. Minden megy vele rendesen. A Javát is látja. Azonban van egy gondom: nem megy  a flash. Flash-plugin fenn vann. Csomagból is, meg „forrásból” is. Namost az Opera 4 helyen is látja, de akármelyiket is adom meg neki -egyikkel se mennek a flashes oldalak.

Ha valaki tud rá orvosságot az szóljon. Elõre is köszi!

Ui: közben magától megjavult. Mostmár megy rendesen. De hogy eddig miért nem ment?! Na mindegy a lényeg, hogy mûködik rendesen.
            Egyre jobban tetszik ez a breezy!

pihex
            Felhasználó

Szombaton dist-upgradeltem a netrõl az 5.04-es hoaryt 5.10 breezy-re.
              Sajnos azonban nem akar X alatt normálisan mukodni a billentyuzet
              (konzol alatt minden ok).

Bbt
              Felhasználó

hm. lehet nincs fent használható keymap?
                ebben az esetben sudo dpkg-reconfigure console-data

pihex
                Felhasználó

Ez nem csak a konzol alatt állítja a bill. kiosztást? Mert ott viszont jól mûködik a bill. Csak X alatt nem megy.
                  (Mellesleg emlékeim szerint ezt is futtattam, hogy a konzolon legyenek ékezetes karaktereim.)

pihex
                  Felhasználó

Sikerült leküzdenem a problémát, a megoldás:

Töröltem az /etc/X11/xkb könyvtárat, majd:

apt-get install xkbutils –reinstall
                    apt-get install xkeyboard-config –reinstall
                    dpkg -i –force-confmiss /var/cache/apt/archives/xkeyboard-config_0.6-5_all.deb

Ezekután beállítottam a kde rendszer beállításainál a billentyûzetet magyarra.

dtk1985
                    Felhasználó

Hali. Bocsi de eleg sok altalanos kerdessel fordulok hozzatok. Nehany napja raktam fel a notimra a breezy badger 64bites valtozatat es hat elegge teccik.
                      1. Hol tudom beallitani, hogy pl az avikat az mplayer jatsza le ha rajuk kattintok a gnomeban, mp3mat pedig az xmms.
                      2. Ha tobb avira kattintok egymas utan akkor azok ugyanabban az mplayerben induljanak el, ne pedig kulon-kulon.
                      3. Bootolaskor ne szoszmotoljon annyit a halozat keresesevel ha epp nincs bedugva a lan-kabel.
                      4. Bootolaskor ne akarja frissiteni az idot az atomora szerint ha nincs netre kotve a gep, az is jo ha sose frissiti, az a legkevesebb.
                      5. Honnan tudok normalis flash plugint letolteni a firefoxhoz (macromediasat), most 2 libflash csomag van font, de egy ket oldal nem tokeletes vele.
                      6. valknut csomagot nem talaltam az universe/multiverse repok kozott sem. Tegyem fel forrasbol, vagy jo a debianes csomag is?

Egyelore csak ennyi jut eszembe, de majd meg biztos lesznek kerdeseim. Elore is kosz a valaszokat. Paa

bepe79
                      Felhasználó
                        newbienow wrote:
                        Tegnapi hír: (bepe nem hozhatta, rosszcsont volt, elküldték 2 hetes büntibe)
                        Megjelent az oktober elejére (okt.13) várható következõ Ubuntu kiadás (5.10, Breezy Badger) 4. teszt változata.
                      10 bejegyzés megtekintése - 101-110 / 133
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.