5.10, Breezy Badger

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 5.10, Breezy Badger

10 bejegyzés megtekintése - 121-130 / 133
  • Szerző
    Bejegyzés
    Bbt
    Felhasználó

esetleg ha visszatérnénk az eredeti megoldáshoz:
      sudoersben root + sianis marad, admin csoporos bejegyzés kikommentez.

Sianis
      Felhasználó

Oké, ez így megy, még csak hibaüzenetet sem dob nekik, hogy nem megy a sudo, egyszerûen elúszik a semmibe a parancs…nekem viszont szépen megy.

Köszi a segítséget!

dtk1985
        Felhasználó
          Sianis wrote:
          Szia!

Csak néhány kérdésedre tudom így kora reggel a választ:

3. Nyomj egy crtl+c-t amikor keresi a hálózatot. Tudom, hogy ilyenkor ott kell ülni a gép mellett, de ez a megoldás, és ez tutira mûködik.
          4. Nos, ez is vagy ctrl+c, bár gyorsnak kell lenni, mert hamar failedet dob, ha nem vagy neten, vagy /etc/init.d/ jegyzékben megkeresed azt a .sh fájl-t ami ezt végi, és sudoval chmod -x ***.sh, ekkor megvonod a futtathatóságát, és boot alatt nem indul el.
          5. Ubuntu Kalauzon megtalálod a helyes repo beállításokat, majd :

Code:
          sudo apt-get install flashplayer-mozilla

6. Ubuntu Kalauzból vedd fel a repokat, majd

Code:
          sudo apt-get install

vagy megtalálod itt is a csomagot.

Hello. Koszi a jotanacsokat, remelem sikerul megoldanom mindent. Ahogy hazaerek sulibol ki is probalom oket. En meg tokre azt hittem hogy a repository-k rendben vannak nalam. Az elso 2 kerdesemre meg midig varom a valaszokat. Elore is kosz.

Udv. dTk

Derrick
          Felhasználó
            Sianis wrote:
            Szia!

Csak néhány kérdésedre tudom így kora reggel a választ:

5. Ubuntu Kalauzon megtalálod a helyes repo beállításokat, majd :

Code:
            sudo apt-get install flashplayer-mozilla

Amennyire én tudom, sajnos 64 bites flashplayer csak az a bizonyos gpl-es van, a macromedia flashplayer nem támogatott 64 bites platformon. Most fent van az i386 és az amd64 is, ez az egyik legkönyörtelenebb hiányosság, ami miatt nem használom rendszeresen az amd64-es változatot. A gpl-es cucc „szép, meg ügyesek a fiúk, meg minden”, de sajnos nem az igazi…

dtk1985
            Felhasználó
              Derrick wrote:
              Amennyire én tudom, sajnos 64 bites flashplayer csak az a bizonyos gpl-es van, a macromedia flashplayer nem támogatott 64 bites platformon. Most fent van az i386 és az amd64 is, ez az egyik legkönyörtelenebb hiányosság, ami miatt nem használom rendszeresen az amd64-es változatot. A gpl-es cucc „szép, meg ügyesek a fiúk, meg minden”, de sajnos nem az igazi…

Az kár. Lehet, hogy nekem is inkább a 32bites ubuntut kellene hasznalnom az AMD64es helyett?

NZs
              Felhasználó

Kérdés: miért van az, hogy a fat32-es partokra csak a rootnak van írási joga?

Bbt
                Felhasználó
                  Derrick
                  Felhasználó
                    dtk1985 wrote:
                    Az kár. Lehet, hogy nekem is inkább a 32bites ubuntut kellene hasznalnom az AMD64es helyett?

Még Slamd64 alatt egyszer sikerült megcsinálnom, hogy feltettem a 64 bites helyett a 32 bites firefoxot, és a 32 bites flashplayert, és így ment frankón. Az ubuntus apt igen szigorú függõségkezelése miatt megszenvedtem, mire leszedtem a firefoxot (64), a dpkg -r –force-all firefox paranccsal, majd ezután dpkg -i –force-all firefox_1.0.7-0ubuntu20_i386.deb paranccsal feltettem, de sajnos nem mûködött, el sem indult (ugyanezzel a módszerrel Slamd64 alatt ment!). Pedig ennek egy kifinomultabb változata lesz véleményem szerint az egyetlen járható út ahhoz, hogy amd64 disztrib alatt korrekten menjen a flash. Nem baj, ha ez az egy alkalmazás 32 bites, belefér a kompromisszumokba.

Levike7
                    Felhasználó

Sziasztok!

Nagyon új vagyok a Linuxok világában (még alig pár hetes, vagy inkább napos)
                      Van egy eléggé égetõ problémám: sehogy sem tudom átállítani a wincherseteim jogosultságát! Próbáltam már pl:
                      sudo chmod 777 /media/hda1 vagy épp hda5 -tel
                      prübáltam a kalauzban leírt módon mount-oltani bootoláskor a vinyót,
                      meg tudja a Jó isten, hogy még mikkel próbálkoztam, de sajnos eredménytelenül.
                      Mivel a root tulaj, így nem tudok semmit módisítani.
                      Sõt, egyetlen fájl jogosultságainak módosításakor sem enged semmit. Olyan mintha lefutna a dolog, aztán ha mégnézem egy ls -al-lel akkor bizony semmi változás nem tötrént!

Tudnátok adni nekem vmi segítséget, mert így sokmindenre nem tudom használni az Ubuntut…

Elõre is köszönök mindent: Levike7

UI: Bocsi ,hogy ide írom, de hirtelen nem láttam másik topicot, amiben errõl lenne szó (lehet, hogy én vagyok a vak…) és azt is látom, hogy elõttem nem sokkal vki más is kérdezte ugyanezt, de nem láttam rá választ sehol! Sorry

Levike7
                      Felhasználó

Nagyon úgy tûnik, hogy vágül mégiscsak sirkerült!  :blink:
                        Remélem így már mûködni fog rendesn, különben elég morcos leszek… 🙂

10 bejegyzés megtekintése - 121-130 / 133
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.