5.10, Breezy Badger

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 5.10, Breezy Badger

10 bejegyzés megtekintése - 61-70 / 133
  • Szerző
    Bejegyzés
    razoli
    Felhasználó
      kelemengabor wrote:
      attila1964 wrote:
      Lehet, hogy butaság amit mondok, de tapasztalatom szerint érdemes újra „rakni” a rendszert, mert a frissítés végén kiadott ‘sudo apt-get autoclean’ parancs ellenére kb. 3-400 MB anyag marad a gépen, szemben a friss stabil-telepítéssel.

apt-get clean-t próbáld, az leszedi az összes csomagot a cachebõl, nem csak azt, ami már nincs már meg a tárolókban.

Ha még ezek után is soknak találod, akkor esetleg nézzél olyan könyvtárat, hogy .Trash – amikor beállítottam debianon, akkor ugye minden törölt cuccot oda pakol, de a root is, különösen azokat az állományokat, amiket egy frissítés miatt töröl. Hamar el tud szaporodni.

apx
      Felhasználó

Nos, hát felraktam elõször Kubuntut, mivel eddig KDE-t használtam, viszont az igen kevés program miatt gnomeot is felpakoltam….kicsit össze-vissza lett a dolog, de megtetszett a Gnome, uh most Ubuntut fogom feltenni 🙂

apx
        Felhasználó

Nemtom, csak én nem találok Midnight Commandert a csomagok között, vagy tényleg nincsen?

attila1964
          Felhasználó

‘sudo apt-get install mc’

apx
            Felhasználó

igen már megy, kösz…csak elõször repositorykat kellett állítani

kissipos
              Felhasználó

Hali!

Egy ismerõsöm leszedi nekem az install/live DVD-t. Nekem szükségem lenne az extra csomagokra is. Kérdésem az lenne: melyik „könyvtár” kell nekem az FTP-rõl? Ha valaki érti a kérdést, és tudja rá a választ az írja meg -fontos lenne!

Bbt
                Felhasználó

ha neted van, akkor semelyik.
                  a /etc/apt/source.list fájlban kommentezd ki a sorokat,  és telepítsd ami kell…

kissipos
                  Felhasználó

Hali!

Ez nem gond! Van netem, de FTP-n rengeteg cucc elérhetõ. Mivel kissé problémás neten leszednem minden csomit, így le kellene szedni amit csak lehet. Aztán itthon én ezeket „manuálisan” felrakosgatnám. Nem lenne ez túl bonyolult. Ahhoz azonban, hogy egyszerre megjöjjön a cucc, ahhoz bizony tudnom kéne mi is kell nekem.

Ja egy apróság: A „Shipit”-et használta valaki, mert én kértem tõlük, és kíváncsi vagyok mikor érkezik meg. Egy darabig várok, aztán majd meglátom. Elvileg 4-6 hét volt írva. Meglátom…
                    Nagyon érdekelne már a breezy…

Van egy-két apróság, ami a Hoaryban nem „tökéletes”…

Szal a kérdés nyitott: pool/universe?

kelemengabor
                    Felhasználó

Szóval, ubuntu alatt négy tároló van, mindben különféle támogatottságú/jogállású csomagok vannak, alapesetben a  cd-n a main és restricted csomagok egy része van fenn (esélyes, hogy a dvd-n sincs fenn mind, bár nem néztem meg), szóval ha tényleg az összes létezõ ubuntu csomag kell, akkor http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/ alól kell mindent levadászni, ha tényleg ezt akarod.

Fej
                      Felhasználó

Valakinel mukodnek az alap multiverse csomagok?
                        Razoli kosz mindjart nezem.

10 bejegyzés megtekintése - 61-70 / 133
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.