Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 5 GB letöltéskorlát
- This topic has 28 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 20 years, 7 months telt el by
pointux.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-12-11-16:36 #1988078
Az ethereal is használható erre a célra. Egy GUI-val rendelkezö progiról van szó,
ami statisztikát készít az adott gép adott interfészén zajló bármiféle hálozati forgalomrol, és a statot le is menti. Kiirja hány ICMP/TCP/UDP stb stb csomag ment át, hány byte, stb.2004-12-11-16:44 #1988079GyurMan:
Ha mûködik a gkrellm és az interneted akkor a ppp0 részre mutass rá az egérmutatóval és a jobb alsó részen megjelenik egy kicsi téglalap. Erre kattintva kiadja a mai, heti és a havi forgalmi adatot.2004-12-11-17:22 #1988080Szervusztok!
Az ethereal is használható erre a célra. Egy GUI-val rendelkezö progiról van szó,
Köszi Ez majdnem jó! Azt hiszem ezt akkor fogom használni, ha a linux beépített tûzfalával meggyûlik a bajom. Remélem, nem.
GyurMan:
Ha mûködik a gkrellm és az interneted akkor a ppp0 részre mutass rá az egérmutatóval és a jobb alsó részen megjelenik egy kicsi téglalap. Erre kattintva kiadja a mai, heti és a havi forgalmi adatot.Tényleg! De hülye vagyok! 😛 Köszi!
2004-12-11-17:43 #1988081De még mindig érdekel, hogyan lehet leálláskor menteni a netstat -ie állapotát? Szerintetek ha a /etc/init.d/rc6.d -ba beteszem s19.ként a reboot elé? Azt elviselné?
A kde-nek van autorun-ja? Vagy hühelyeséget kérdezek? Hogyan tudom mindig elindítani a gkrellm-t? Azt meg etc/init.d/rc5.d -be tegyem s17 néven? De akkor még nincs grafikus felület, illetve az xdm betöltését fejezte be.
Köszi!
Gyu..2004-12-11-18:04 #1988082Ott csak szimbolikus linkek vannak, nézd meg melyik mappába mutatnak – asszem rc.boot, ott vannak a scriptek, te is oda csináld meg, majd tedd futtathatóvá (chmod +x) és a szimbolikus linket tedd azok közé a számozósok közé.
Runlevel 0: Halt System – To shutdown the system
Runlevel 1: Single user mode
Runlevel 2: Basic multi user mode without NFS
Runlevel 3: Full multi user mode (text based)
Runlevel 4: unused
Runlevel 5: Multi user mode with Graphical User Interface
Runlevel 6: Reboot SystemGondolom innen egyértelmü, hogy melyik RC-be teszed. Szerintem leállításkor lenne érdemes menteni, tehát 0-kor, és 6-kor. Egyébként még mindig azt mondom hogy ethereal 😛
2004-12-12-12:25 #1988083Egyébként még mindig azt mondom hogy ethereal 😛
Szervusz nagyon köszi válaszod!
Most töltöm le! Mégis megpróbálom! Rábeszéltél. Képzeld, van KDE-nek is autostart mapája. Méghozzá a aját könyvtáramban. Amit bedobok, az elindul! Csak azt szeretném tudni, hogyan tudok ikont beletenni a kmenübe?
Gyu..Elkzdtem telepíteni:
ethereal-0.10.7
============
checking whether to use SSL library… no
checking whether to use NET-SNMP library if available… yes
checking for net-snmp-config… no
checking whether to use UCD SNMP library if available… yes
checking ucd-snmp/ucd-snmp-config.h usability… yes
checking ucd-snmp/ucd-snmp-config.h presence… yes
checking for ucd-snmp/ucd-snmp-config.h… yes
checking whether UCD SNMP includes sprint_realloc_objid… no
configure: error: UCD SNMP requires -lcrypto but –with-ssl not specified
????????????
Mi a baja?
UCD SNMP démon 4.2.6-125 -em van. Ez kell neki, vagy mi?
Csak tar.gz.ben találtam meg.
Köszi! Gyu…2004-12-12-21:51 #1988084Júj ebben nemtok segiteni, ehhez én még kevés vagyok, az ethereal a fedorában volt alapban, és onnan tetszett meg. próbálj meg csomit keresni 🙂 azzal legalább „emberi nyelven” lehet érteni a függõségeket.
2004-12-13-18:44 #1988085„Szervusz nagyon köszi válaszod!
Most töltöm le! Mégis megpróbálom! Rábeszéltél. Képzeld, van KDE-nek is autostart mapája. Méghozzá a aját könyvtáramban. Amit bedobok, az elindul! Csak azt szeretném tudni, hogyan tudok ikont beletenni a kmenübe?”
A k menu bizonyos részeibe: k menure kattintasz jobb gombbal, majd a elõugró menuben a menüszerkesztõ (vagy hasonló) részre.
A többi már világos lesz. Ha nem ott van „ezer” példa :).Elkzdtem telepíteni:
ethereal-0.10.7
============
checking whether to use SSL library… no
checking whether to use NET-SNMP library if available… yes
checking for net-snmp-config… no
checking whether to use UCD SNMP library if available… yes
checking ucd-snmp/ucd-snmp-config.h usability… yes
checking ucd-snmp/ucd-snmp-config.h presence… yes
checking for ucd-snmp/ucd-snmp-config.h… yes
checking whether UCD SNMP includes sprint_realloc_objid… no
configure: error: UCD SNMP requires -lcrypto but –with-ssl not specifiedA „tényleges” hibaüzi:
„checking whether to use SSL library… no” (ssl lib. nem található)
Megoldás:
–with-ssl=”ssl lib. elérési útvonala” (ha egyátalán telepítve van – talán nincs, azért nem találta)2009-12-04-19:56 #1877292Szervusztok!
A következ? kérdésem lenne:
Ha olyan internetcsomagban vagyok, ahol van 5 GB letöltéskorlát, akkor én azt hogyan tudom linux alatt mérni, hol is tartok valójában.
Extra köszönet!
Gyuri -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz