5 gombos, 2 görgõs A4Tech optikai egér beállítása

Kezdőlap Fórumok UHU Linux Általános UHU problémák, javaslatok 5 gombos, 2 görgõs A4Tech optikai egér beállítása

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

van egy rossz hírem…. mondjam vagy rájössz magadtól is ?: )
      tudtommal sehogy,,,,:((

Fulike
      Felhasználó

El kell hogy keseritselek!

A fél internetet átböngésztem már és sehol nem adnak rá megoldást 🙁

De most neki állok a másik felének 😉

admin
        Adminisztrátor

Miért nem elég enyni? 😆
          Vagy közben lövöldözni is akarsz? 😆
          Egyszerre úgyis csak egy gombot nyomhatsz meg. 😆

MM
          Felhasználó

hát én ezeket találtam, de nemtom mire jók kipróbálni esetleg te tudod, ha tudsz angolul 🙂

http://www.mandrakeuser.org/docs/xwin/xmouse2.html

http://www.linuxquestions.org/questions/ar…/2001/12/2/4223

rushmoon
            Felhasználó

hát én ezeket találtam, de nemtom mire jók kipróbálni esetleg te tudod, ha tudsz angolul 🙂

http://www.mandrakeuser.org/docs/xwin/xmouse2.html
              http://www.linuxquestions.org/questions/ar…/2001/12/2/4223

Hi!

Először is: köszi szépen, keresgéltem ezeket már egy ideje, nálam működik a dolog :)(most galeon pl. jobbra-balra scrolloz a 4 – 5. gombbal).
              Egyébként nem bonyolult belőni, mindössze annyit kell tenned, hogy az /etc/X11/XF86Config -ban módosítod (rootként) az egérre vonatkozó részt, ezeket kell be/átírni:

Code:
              Option „Protocol”           „ExplorerPS/2”

Option „ZAxisMapping”       „6 7”

Option „Buttons”            „7”

majd miután újraindítottad a grafikus felületet lefuttatod ezt a scriptecskét:

Code:
              #!/bin/sh

xmodmap -e „pointer = 1 2 3 6 7 4 5”

Tulképpen egy graf terminálba is beírhatod az xmodmap -e „pointer = 1 2 3 6 7 4 5” parancsot, és ha működik, akkor csinálsz scriptet, amit minden belépéskor lefuttatsz. KDE-ben pl a ~/.kde/Autostart alá kell bemásolni.
              Sok sikert! Ha vmi nem tiszta, akkor szólj.

Fulike
              Felhasználó

Akkor ezt most kicsit részleteznéd?

Nekem is 5 gombos 2 görg?s egerem van, beirtam ezeket, és b*szik rendesen m?ködni –] 3 gombosként és mindkét görg? függ?legest görget.

rushmoon
                Felhasználó

Akkor ezt most kicsit részleteznéd?

Nekem is 5 gombos 2 görg?s egerem van, beirtam ezeket, és b*szik rendesen m?ködni –] 3 gombosként és mindkét görg? függ?legest görget.

Hi!

Sajnos nem olvastam a topic címét amikor beírtam a hozzászólást :(. Szóval amit írtam az egy 4 gombos + 1 görgős (ahol a görgővel is lehet kattintani) egér beállítása. Innen jön a Buttons „7” beállítás az XF86Config-ba (4 gomb + a görgő-]3 = 7). Ez alapján neked Buttons „9” vagy „11” (attól függően, hogy gombként is funkcionálnak-e a görgők) lehet a megfelelő beállítás.
                  Ha ez megvan (X-et indítsd újra), már ki lehet próbálni mondjuk egy böngészőben, hogy működik-e a dolog (valszeg nem fog), és ekkor jön a vacakolás az xmodmap-pal.

Két hasznos parancs:
                  xmodmap -pp -ezzel lekérdezheted a gombok számát és a ‘mapping’-ot.
                  xmodmap -e „pointer = 1 2 3 6 7 8 9 4 5” -ezzel állíthatod át a ‘mapping’-ot, azaz az egyes gombok funkcióját.

Ez a példa egy 9 ‘gombos’ egér lehetséges beállítása (a gomb nem helyes szó – itt a görgő két vagy három ‘gomb’-nak számít -] fel+le+katt). Csak példa, nem hinném, hogy elsőre ráhibáztam, próbálkozni kell többféle beállítással… Egyetlen szabály van az xmodmap -e -nél: mindig annyi ‘gombot’ sorolj fel a pointer= után, amennyit az XF86Config-ban beállítottál (és egy jótanács: az eljén az 1 2 mindig maradjon, különben még a ‘normál bal+jobb gombot’ is keresgélheted :)).

Egyébként ami macerásabb a dologban, az az hogy nem elég ezt jól beállítani, de a használt programnak is támogatnia kell az n darab gomb használatát.

Fulike
                  Felhasználó

Tényleg nem kötözködni akarok: nekem egyszer?en nem megy.

A két görg? egymás ellentéte csak, a 4. 5. gomb meg csak disznek van 🙁

Próbáltam már minden ertelmes sorrendben cserélgetni a „gomb”-okat, de semmi, max. nem megy a görg? se 😯

De bármilyen megoldást szivesen várok
                    A4Tech 5 gomb 2 görg?, az egyik gomb a görg? alatt van (WOP-49)
                    thx fwd

rushmoon
                    Felhasználó

Hi!

Esetleg próbáld így:
                      Option „ZAxisMapping” „4 5 6 7”

Itt találtam erről némi info-t:
                      Option „ZAxisMapping” „N1 N2 N3 N4”
                      Set the mapping for the Z axis (wheel) motion to buttons or another axis (X or Y). Button number N1 is mapped to the negative Z axis motion and button number N2 is mapped to the positive Z axis motion. For mice with two wheels, four button numbers can be specified, with the negative and positive motion of the second wheel mapped respectively to buttons number N3 and N4. Default: no mapping.

Ez alapján mennie kellene, de még tényleg nem volt lehetőségem kipróbálni 🙁
                      Ha már nem ugyanazt csinálja a 2 kerék, akkor elvileg működik, csak egy progit kell találnod, ami értelmesen használja.

A két görg? egymás ellentéte csak

Ezt hogy érted? Ellenkező irányba scrolloznak?

Fulike
                      Felhasználó

Pontosan jól értetted, ellentétesen scrolloznak.
                        A Zaxismaping is be van irva 🙁
                        Nem örülök de ez van

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.