5 gombos egér

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
  • Szerző
    Bejegyzés
    pointux
    Felhasználó

Hali! Hol kell és hogyan módosítanom az XF86Conf-ot, hogy az 5 gombos (ps2-es, A4Tech) egér mind az 5 gombját használhassam? Jelenleg A görgõ mûködik, de az oldalsó 2 gomb sajnos nem! (Elöre / vissza lapozás böngészöben)
      Valakinek van valami ötlete erre?
      Elöre is köszi!
      [align=right][snapback]106606[/snapback][/align]

Elõször, az hogy mire használod opcionális. (Mi van, ha pl. hangerõszabályzásra használnád.)
      Olyan driver és olyan program kell hozzá, amely támogatja.
      Talán menni fog, egy kis variálás után.
      Keres rá a gugliba: xfree 5 button mouse

jeff
      Felhasználó

Sziasztok
        Nekem is hasonlo problemam van, es meg nem sikerult megoldanom, de leirom amire eddig jutottam.
        Az XF86Config fajlban a Section „InputDevice”-ba be kell irni, hogy az eger hany gombos.
        pl igy: Option „Buttons” „6”
        Ez egy negy gombos eger beallitas, azert kell 6 mert a gorgo fel-le is egy-egy gombnak szamit.
        Utana X ujraindit, majd az xev programmal meg lehet nezni, hogy a gombokat az X latja-e, illetve melyik gombnak mi a szama. Na en itt akadtam el, mert az eger oldalso gomja nem general uzenetet. Ha ezen tuljutnal valahogy, akkor van egy program (nem jut eszembe a neve es most eppen nem talalom a guglin sem, de az uhu-ban alapbol benne van) amivel megadhatod, hogy egy egergomb kattintas egy billentyu lenyomast szimulaljon. Pl beallitod hogy az oldalso gomb lenyomasa egy ALT-Left et adjon a bongeszonek. Valaki segithetne egy kicsit nekem is, miert nem ad uzenetet az oldalso gomb?
        Ps: az ilyen vizsla fele valaszoktol kimeljetek, miert szol hozza valaki aki nem tud/akar segiteni?

pointux
        Felhasználó
          jeff
          Felhasználó

A problema megoldodott, a lenyeg annyi, hogy alapbol az eger protolokollja ImPS/2-re van az uhuban allitva, de ez csak 3 gombot tud kezelni. Nalam az ExplorerPS/2 jott be helyette. Ekkor az egergombok mar mukodnek, de valoszinuleg nem azt csinaljak mit kell, ezert kell meg egy xmodmap, ami a gombokat a helyukre teszi. Illetve az uj gombokhoz funkciot kell rendelni, ezt az imwheel programmal (is) lehet.
            Akit bovebben erdekel a kovetkezo linken talal leirast:
            http://www.linuxquestions.org/questions/ar…003/10/4/108737
            Annyi csavar van meg a dolgoban, hogy az uhu-ban az x a gpm-en keresztul kezeli az egeret, tehat a gpm protokolljat is at kell allitani. En inkabb kiirtottam a gpm-et, ugysem hasznalok egeret karakteres feluleten, ekkor az xf86config-ban a device-t gpmdata-rol psaux-ra at kell irni.
            Ennyi
            vizsla: tulajdonkeppen igazad van, ott a megoldas a linken, de linuxban jaratlan foldi halandonak nem sok eselye van arra, hogy azon kiigazodjon…
            Boldog uj evet mindenkinek 🙂

Fulike
            Felhasználó

No akkor arról az opcionalitásról érdeklõdnék 🙂
              nekem is van egy a4tech wop-49-em, ami 5 gomb + 2 görgõ, tehát az konfigurálásakor 9 gombóckát kéne beállítani
              be is állítottam az elsõ görgõ megy is (bár ez ment alapból is 🙂 )
              és akkor hogy tudom a gomboknak megmondani, mondjuk hogy a 3. az double-click legyen, a 4. feleljen meg az R (tár újratölt 😀 ) az 5. meg a programból való kilépésnek.
              Ezekez szoktam használni anno ablakozósba régen
              De hogyan?
              anno volt hozzá driver aminek meg lehetett mondani de Linuxban nem találok ilyet pedig kb 1 éve kutakodom fórumokon

nastjakam
              Felhasználó

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de miután feltettem az ati driverét, az egér is kifogástalanul megy. 2 görgõs, 4 gombos A4 tech. Azelõtt hiába próbáltam beállítani, nem sikerült.

Gyuszk
                Felhasználó

Huh, az érdekesen hangzik. Nálam még mindig 3 gombosként funkcionál, lassan kezdem megszokni. :/

csaba
                  Felhasználó

Hali! Hol kell és hogyan módosítanom az XF86Conf-ot, hogy az 5 gombos (ps2-es, A4Tech) egér mind az 5 gombját használhassam? Jelenleg A görgõ mûködik, de az oldalsó 2 gomb sajnos nem! (Elöre / vissza lapozás böngészöben)
                    Valakinek van valami ötlete erre?
                    Elöre is köszi!

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
                  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.