Kezdőlap › Fórumok › MANDRIVA (ex-MANDRAKE, ex-CONECTIVA) › Mandriva kezdõ › 5 kérdés vegyesen
- This topic has 3 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 21 years, 4 months telt el by
drd.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-02-03-20:25 #1928876
Szóval az 1. es probléma megoldódott. :DNézegettem a hardDrake-ben e lemezkezelõt, és észre vettem hogy vmi loopback-et hozott létre a partición 😯 , és az 2,1 Gb volt.. töröltem újra létrehoztam, formáztam és most megy rendesen…8)
Viszont a több probléma még mindig fenn áll, ezért kérnék vkit hogy legalább, azt mondja meg hogy nem lehet megcsinálni, és felejtsem el a dolgot… 🙄 ❗ ❓
2004-02-03-20:57 #19288773. Az .iso képfájlok közvetlenül mountolhatók a linux fájlrendszerébe a mount -o loop -t iso9660 az/iso/helye.iso /akönyvtár/ahova/akarod paranccsal. A bin, ccd fájlok meg konvertálhatók, ha szerencséd van, isoba az alábbi programok valamelyikével: bin2iso, bchunk, ccd2iso.
2004-02-03-21:02 #1928878Néhány válasz:
2. Sajna erre pont nem tudok válaszolni, de szerintem mindenképpen jobban jársz az ext3-al vagy reiserfs-el. Ext2-vel már szívtam úgy, hogy nem tudta visszaállítani a rendet… 🙁
3.
A CD image tesztelése
A Linux képes a fájlrendszeréhez úgy csatolni fájlokat, mintha azok partíciók lennének a lemezen. Ez a sajátosság igen hasznos, mert ellenõrizheted, hogy a CD image-en levõ fájlok könyvtárstruktúrája és engedélyei megfelelnek-e az elképzeléseidnek. Bár a nyersanyag ma már nagyon olcsó, az írás mûvelete még elég lassú. Egy gyors ellenõrzéssel idõt spórolhatsz.A cd_image fájl csatolása a /cdrom könyvtár alá a következõ paranccsal történhet:
mount -t iso9660 -o ro,loop=/dev/loop0 cd_image /cdrom
Ezek után megvizsgálhatod a fájlokat a /cdrom alatt — úgy fognak megjelenni, ahogy az igazi CD-n. A CD image lecsatolásához add ki az `umount /cdrom’ parancsot. (Vigyázat: a 2.0.31 elõtti Linux kernelekben van egy hiba, emiatt az utolsó fájl a /cdrom könyvtárban nem lesz teljesen olvasható. Használj egy újabb kernelt, mondjuk a 2.0.36-ost. A cdrecord program -pad kapcsolója csak audio CD-kre használható, és az mkisofs program -pad kapcsolója csak egy folt alkalmazása után használható. A foltozás ugyanakkora munka, mint a frissítés egy hibátlan kernelre.)
Megjegyzés:
A mount egyes õsi verziói nem képesek kezelni a loopback eszközt. Ha te is ilyen régi mount-tal rendelkezel, akkor frissítsd a Linuxodat. Sok ember javasolta már, hogy írjam bele ebbe HOGYAN-ba a legújabb mount csomag fellelhetõségét. Ezt mindig visszautasítom. Ha a Linux disztribúciód az õsi mount programot használja, jelentsd hibaként. Ha a Linux disztribúciódat nehéz frissíteni, jelentsd hibaként. Ha minden olyan információt felsorolnék, ami ahhoz kell, hogy a rosszul tervezett Linux disztribúciók hibáit ki lehessen javítani, akkor ez HOGYAN sokkal nagyobb és nehezebben olvasható lenne.
Ez a magyar linux-HOWTO-kbólszármazik a cd-írásról. Szvsz a mdk 9.2 kmenü-jében is szerepel a dokumentációk címszó alatt. Hogy a mindenféle formátumokkal hogyan fogsz boldogulni, azt majd megmondják a nálam okosabbak. De pl. a .nrg és a .img tutira megy.
4.
2009-12-04-19:55 #1872515Hali mindenki!
Szóval 9.2 es Dist. és a problémmák a következõk lennének…
1., Két 120as vinyó van a gépben az egyik késõbb került be mint amikor a telepítettem linuxot. Amikor betettem és elõszõr inditottam felismerte és egybõl megkérdezte particonálja-e? Már volt a vinyón egy 100G NTFS, de azt direkt a vinyó „hátuljára tettem”. A fenmaradó részt pedig azt mondtam a linuxnak tegye magáévá és használja /temp elérés alatt.
De valamiért az a könyvtáram, csak 2,1 G-os lett..
Miért nem látja a maradék 1x Gigát? (Persze látom kicsit hülyén irtam ezt le de nem tom jobban nem értek én még ehhez ;o)2.,Ez elõzõhöz kapcsolodóan:
Az ext2 tud 4Gigánál nagyobb fájlokat kezelni?
Ha nem hogy tudom átállitani a fájlrendszert olyanra ( -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz