6 db cdrom

7 bejegyzés megtekintése - 11-17 / 17
  • Szerző
    Bejegyzés
    sonaj_mtj
    Felhasználó

Sziasztok!

A probléma nállam is jelentkezik az rc2-ben az rc3-ban és az 1.0-ban is.Egy teac 4x-es cdíróm és egy toshiba dvd-romom van. Az iróból van 6 db a dvd-bõl szintén.

admin
      Adminisztrátor

Otthon egy toshiba DVD CD-RW van. 6 darab latszik a /mnt alatt. A munkahelyemen meg egy DELL gep van egy CR-RW-el az UHU VmWare alatt van telepitve es itt csak 1 cd konyvtar van a /mnt alatt.

admin
        Adminisztrátor

Toshiba dvd és LG cd-rw figyel a gépben és nálam is 6-6 db van belõlük. Valszeg tényleg a scsi-emuláció a ludas, mert a /dev-ben is ennyi eszköz van. Még nem próbáltam, de este kipróbálom: a /sbin/mount_cdrom-ot letörlöm, és a cd-rw-t és a dvd-t a /etc/fstab-ba felveszem supermount-tal. Ha lesz eredmény, akkor majd beírom.

admin
          Adminisztrátor

A megoldás tehát: 😀

A /sbin/cdrom_mount-ot ki kell törölni. Ekkor már a cdrom-ok automountja nem történik meg. Ezután a /etc/fstab-ba fel kell venni a cdrom(ok)at a supermount opcióval (pontosabb infóért ézd meg az ehhez kapcsolódó man page-et), és persze a /mnt-ben létre kell hozni a megfelelõ könyvtárakat. Ennyi.
            Sokkal elegánsabb lenne persze, ha az ide-scsi modult buzerálná úgy az ember, hogy ne hét-hét (nem hat! 0-val kezdõdik!!!) eszközfájl legyen a /dev-ben, de ahhoz -töredelmesen bevallom- nem értek 🙁

admin
            Adminisztrátor

Hali mindenkinek,

Nekem is TOSHIBA DVD van a gepemben es szuzike UHU 1.0. A jelenseg detto. A listara dobott hibajelzesemre az UHU kernelt keszito munkatarsatol azt a valaszt kaptam, hogy ismert kernel bug okozza. A kernelben kellene kotoraszni, az lenne a korrekt megoldas.
              Ezexerint a kovetkezo kernel verzioval fog rendesen megoldodni.

admin
              Adminisztrátor

Szal belementem egy kicsit mélyebben és a következöre jutottam.

Fogod az /etc/devfsd.d/uhu-automount állományt és a második sorban kicseréled a
                REGISTER ^cdroms/cdrom[0-9]+$ kezdetü sort az alábbi kettöre
                REGISTER ^cdroms/cdrom0+$ EXECUTE /sbin/mount_cdrom $devpath
                REGISTER ^cdroms/cdrom7+$ EXECUTE /sbin/mount_cdrom $devpath

Ujrainditás után már csak két cd lesz a gépedben.

FONTOS!
                Ezt csak az tegye meg akinek a cd-k többszörözve jelennek meg a /mnt könyvtárban. A második sorban lévö „cdrom7”-ben a számjegyet értelem szerüen cserélni kell, annak megfelelöen, hogy mit ad a /mnt könyvtárban elsöként a második cd-nek.

csaba
                Felhasználó

a 2.0, és a 2.1-ben is 6db cdromom van…

erre egy kis orvosság???

pedig ez jelzett hiba volt a régihez…

7 bejegyzés megtekintése - 11-17 / 17
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.