6 hálókártya HOWTO?

Kezdőlap Fórumok Debiannal kapcsolatos kérdések 6 hálókártya HOWTO?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Bizony a /etc/network/interfaces ban bejegyzettek szerint indítja a hálózati interface ket a rendszer oda csináld meg a bejegyzéseket :o) NA DE H

admin
      Adminisztrátor

mi lehet a megoldás? /etc/network/interfacest töltsem ki az összes hálókártyára?

Szerinted maskepp mitol jegyezne meg az ertekeket ?

admin
        Adminisztrátor

Szerinted maskepp mitol jegyezne meg az ertekeket ?

az ifconfigtól:o))

nah akkor kitöltöm..csak azért kérdeztem mert láttam olyan megoldást hogy az interfacesba nem volt semmi..hogy hogy nemtudom.
          azért kell ennyi mert van 5db 120 méteres bnc szegmens.

admin
          Adminisztrátor

nyah frankó lett megy minden…
            de azért birizgálja a fantáziámat hohy interfaces file nélkül hogy lehetne megoldani…

admin
            Adminisztrátor

hát mégse lett fajin 🙁

egyedül eth0 -át lehet pingelni…
              lspci ra megvan mind a 6.
              ifconfigra kidobja a beállitásokat..

egy howtot találtam több hálókártyára hogy a lilo.conf ba kell appendelni õket.. lehet ez a megoldás?

admin
              Adminisztrátor

Udv!

szoval adott egy debiljány

🙂

Toma_

admin
                Adminisztrátor

lilo.conf-ot ne keverjuk bele
                  toltsed ki rendesen az interfaces filet, es rendesen fog menni minden.
                  ifconfig -a
                  erre kiirja oket ipvel eggyutt?
                  meg lehet, hogy nem bnc-t hanem utp-t kellene hasznalnotok….

admin
                  Adminisztrátor

Nem tudom, milyen gépbe nyomkodtad bele a kártyákat, de elég megterhelõ lesz neki kiszolgálni mindegyiket. Jut legalább külön IRQ mindegyiknek?
                    Minden PCI slotba tettél? Mert ha van AGP-s VGA-d és tettél mellé a PCI-ba is, akkor az nagyon ütközni fog.

admin
                    Adminisztrátor

jahjah mind1iknek van külön irq-ja. a fölsöPCI marad üresen az AGP alatt.nah ma még pöcsölök vele aztán meglátom/megirom milesz:o)
                      azért nem lehet UTP-s re csinálni mert marha távol vannak a gépek, és az egész egy kábeltemetõ lenne.

jééé 22-es irq:o) nem 16 van egy gépbe?:o) lehet ez a dixi:o)
                      thenx az infót, majd irok milett::o)

admin
                      Adminisztrátor

Elég húzõs az a hat hálókártya!

Használj inkább repeatert (ha jól írtam), erõsítõt és szakítsd õssze a szegmenseidet !
                        Ami tuti, ha nem duál CPU-s biztos, hogy bazi lassú lesz, nembeszélve a BNC-rõl (gondolom netmegosztáshoz kell házilag, de inkább UTP+8portos switch ~16eFT)!
                        Ha megosztott megszakításokat használsz két hálókártyához az veszett ügy, méginkább lassítja az egész cuccot, ha egyátalán menni fog!
                        Viszont IRQ nélüli hálókártya van, de eddig még csak ISA-ban láttam és nem tudom van-e linuxos modulja!

Szerintem, ha otthon játszol vele érdemes befektetni UTP-be, céghez meg veszett ügy a BNC, millió meg millió hibalehetõség!

A fentiekhez még annyit esetleg a roting táblát kellene megnézned!

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 12
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.