60 Hz – mindenképp?

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 60 Hz – mindenképp?

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 20
  • Szerző
    Bejegyzés
    Norb
    Felhasználó

Sziasztok!
      Remélem tudtok segíteni!

A problémám az, hogy nem tudom a xconfig.org-ot beállítani (etc/x11 könyvtárban), azt írja ki, nincs jogom írni, mert nem én vagyok a tulajdonos. Pedig rendszergazdaként lépek be. Mi lehet a gond?

A másik: ha van egy .rpm fájl-om azt hogyan tudom elindítani? Konzolban csak?

pointux
      Felhasználó

„Az én monitoromon 1280×1024 alatt megy a 85Hz, de csak 24 bites színmélységben. 16 bitnél 60Hz! Mi lehet ennek az oka?”
        Nem bírja a monitor v. kártya, esetleg rossz x beállítás.

„A problémám az, hogy nem tudom a xconfig.org-ot beállítani (etc/x11 könyvtárban), azt írja ki, nincs jogom írni, mert nem én vagyok a tulajdonos. Pedig rendszergazdaként lépek be. Mi lehet a gond?”
        Azt csak rootként lehet.

„A másik: ha van egy .rpm fájl-om azt hogyan tudom elindítani? Konzolban csak?”
        Elindítani nem lehet, csak legfeljebb telepíteni.
        Ha van hozzá rpm nevû programod (vagy telepíteni kell, ha nincs), akkor a man rpm paranccsal bõvebb infót lehet kapni az rpm nevû progiról. (Arra vigyázz, hogy a nodeps, és a force opciókat használni kell, mert különben nem fog az rpm csomag telepedni, mivel nem rpm alapú.)

Norb
        Felhasználó

láma leszek: mi az, hogy rootként? lehet „gyökér” a kérdés, de új ez a linux nekem. Konzolba rootként? su-val?

pointux
          Felhasználó

Igen su… jelszó.

kelemengabor
            Felhasználó
              vizsla wrote:
              Igen su… jelszó.
              Norb
              Felhasználó

én uhu-t használok most, de sikerült amit akartam…túllõttem a célon, túl nagy értéket adtam meg, és … nem indult el… legközelebb odafigyelek.

JasonCorp
                Felhasználó

Hello mindnekinek !

Az lenne a problemam ubuntu linux alatt hogy 85hznel nem tudom foljebb allitani a frekvenciat semmilyen felbontasban. (windows xpben 1024*768-as felbontasban birja a monitorom a 120hz-et persze a monitorom elmeletileg nem tamogatja de 3 evig ugy hasznaltam es semmi baja..)
                  Az xorg.conf ba hiaba irom be az idaig emlitett sorokat, sem a tartomany megadasaval sem a pontos ertekek megadasaval.

Kerem aki tud a problemara megoldast segitsen, nagzon bantja a syemem a 85 hz.

Koszonom.

kilincs
                  Felhasználó

Ugyanez nálam.

kisbetu
                    Felhasználó

a monitorfrekiket nézném meg

csaba
                      Felhasználó

Most telepítettem egy Ubuntu 4.10-et, és egy kérdésem lenne:

Volt már a gépen SuSE, meg UHU is, plusz egy Windows a játékos család részire még mindíg fenn van (szánom bánom bûnömet 😉 )

A gond az, hogy az Ubuntu 1024×768-as felbontásban simán megy 85 Hz-re, de 1280×1024, illetve 1600×1200 felbontásokban ez kizárólag 60 Hz lehet! Igazából azért furcsálom, mert a többi op.rendszer simán viszi a 75 Hz-et még 1600×1200-ban is, és a monitor kézikönyve is azt írja, hogy elvileg

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 20
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.