64 bites nvidia driver suse 10.2 re,core 2 duora

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 64 bites nvidia driver suse 10.2 re,core 2 duora

10 bejegyzés megtekintése - 41-50 / 56
  • Szerző
    Bejegyzés
    Macskajancsi
    Felhasználó
      collector wrote:
      Yast – Telepítési forrás meghatározása – hozzáadás -> itt adtam meg a download.nvidia.com-ot, és a könyvtár a kiszolgálón pedig /opensuse/10.2. A Zen nem írt ki semmilyen problémát tehát úgy gondolom rendben van. Megpróbálom később is hátha csak a kiszolgáló leterhelt. Más csomagokat tudok netről telepíteni, igaz nem erről a kiszolgálóról, pl mplayert is úgy tettem fel. Egyébként ezeket a csomagokat csak erről a forrásról lehet leszedni, vagy máshonnan is lehetséges? Bocsánat hogy ilyen alap dolgokkal fárasztalak Titeket csak szeretnék megismerkedni a linux-al. jaj és a csomagkezelőt amit alapértelmezetten felrak, én azon nem változtattam. „rpm” vagy ezzel nagy hülyeséget mondtam?

A telepítési forrásokat a zen-ben is megadhatod. Ellenőrizd, hogy stimmel-e.
      Jobb egérkatt a zen-updater-en (az a kis kék színű gombóc jobb oldalon lent  ;D)
      Beállítás opció – szerepel a telepítési forrás? A ‘Catalogs’- nál ki van pipálva? (engedélyezett a használata?)

Macskajancsi
      Felhasználó
        vizsla wrote:
        Ilyen biztosan nincs.

Csak így lehet letölteni. (Én úgy tudom.)

De van.
        Rosszul tudod.

pointux
        Felhasználó
          Macskajancsi wrote:
          vizsla wrote:
          Ilyen biztosan nincs.

Csak így lehet letölteni. (Én úgy tudom.)

De van.
          Rosszul tudod.

Mindegy
          ftp://download.nvidia.com/XFree86/
          vagy
          ftp://download.nvidia.com/opensuse/10.2
          biztosan van és működik is. (És nem kapsz hozzáférés megtagadva sz@rt a pofádba, ha listázni akarsz, vagy rossz file-nevet írtál be. (Mert, ha van akkor is.))

pointux
          Felhasználó

(Amúgy tényleg létezik az is.)

Macskajancsi
            Felhasználó
              vizsla wrote:
              biztosan van és működik is. (És nem kapsz hozzáférés megtagadva sz@rt a pofádba, ha listázni akarsz, vagy rossz file-nevet írtál be. (Mert, ha van akkor is.))

Most erre mit mondjak?
              Olvasgass egy kicsit.
              http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#nVidia_drivers

Nálam gond nélkül működött. meg sok más ismerősnél/ismeretlennél.

pointux
              Felhasználó

Most erre mit mondjak? Olvasgasd egy kicsit, amit belinkeltél.
                „NOTE: As of 17/12 HTTP access to the directory http://download.nvidia.com/opensuse/10.2/ was returning an error causing the repository to not be updated. However, the FTP URL does work.”
                (Pont ezt ecseteltem…)

collector
                Felhasználó

Üdv!
                  Megnéztem a ZEN-t és tényleg nem volt a catalogs-nál bepipálva az nvidia. Kipipáltam, viszont így is azt a választ kaptam hogy nem érhető el a CD0-s adathordozó. Kipróbáltam az ftp-t is azzal pedig a ZEN szinkronizáció nem működött, időtúllépés miatt megszakadt. Lehetséges hogy erre a disztribúcióra nem lehet feltenni az nvidia drivert? Kipróbáltam a 3Ddiag parancsot és driver failed-et kaptam, és azt írta hogy írjam át a /etc/X11/xorg.conf-ban a „nv”-t „nvidia”-ra. Újraindítottam az X-et, és a „megszokott” inverz szines képernyő jött be.

Macskajancsi
                  Felhasználó
                    collector wrote:
                    Lehetséges hogy erre a disztribúcióra nem lehet feltenni az nvidia drivert? .

Nem. Még nekem is sikerült.  ;D
                    Nem világos egészen, hogy mit csináltál/mi történt.

collector
                    Felhasználó

Üdv!

Végre sikerült letölteni és telepíteni a csomagokat, minden rendben ment. Írja hogy az Xorgot is konfigurálni kell, én yastban megnyitottam a Monitor és videót, és ott már be volt x-elve a 3D gyorsítás is. Nagyon megörültem, és nyomtam egy tesztet , mire kiírta hogy a teszt meghiúsult, és hogy biztos meg akarom-e tartani a beállításokat. Rányomtam hogy igen, és ujraindítottam az x-et, és sajnos ugyanaz a képernyő fogadott, mint eddig, csak itt most karakteres felületen meg tudtam nézni a /etc/X11/xorg.conf fájlt, és itt már nvidia volt a driver, tehát biztosan feltelepült. Újraindítottam és azóta grafikusan nem tudom elindítani a linuxot. Valamit rosszul csináltam? Vagy esetleg még valamit be kellene állítanom?

okkés máris nézem

Macskajancsi
                      Felhasználó
                        collector wrote:
                        Vagy esetleg még valamit be kellene állítanom?

Nyilvánvalóan rossz a monitor beállítása.
                        Indítsd a sax2-t.

login: root
                        password: (root jelszó)
                        sax2

Ellenőrid a monitor típusát (vesa? lcd?)
                        méretét
                        képarányt

10 bejegyzés megtekintése - 41-50 / 56
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.