Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 64 bites nvidia driver suse 10.2 re,core 2 duora
- This topic has 55 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 18 years, 2 months telt el by
zoltan22.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-02-27-21:22 #2089576collector wrote:Yast – Telepítési forrás meghatározása – hozzáadás -> itt adtam meg a download.nvidia.com-ot, és a könyvtár a kiszolgálón pedig /opensuse/10.2. A Zen nem írt ki semmilyen problémát tehát úgy gondolom rendben van. Megpróbálom később is hátha csak a kiszolgáló leterhelt. Más csomagokat tudok netről telepíteni, igaz nem erről a kiszolgálóról, pl mplayert is úgy tettem fel. Egyébként ezeket a csomagokat csak erről a forrásról lehet leszedni, vagy máshonnan is lehetséges? Bocsánat hogy ilyen alap dolgokkal fárasztalak Titeket csak szeretnék megismerkedni a linux-al. jaj és a csomagkezelőt amit alapértelmezetten felrak, én azon nem változtattam. „rpm” vagy ezzel nagy hülyeséget mondtam?
A telepítési forrásokat a zen-ben is megadhatod. Ellenőrizd, hogy stimmel-e.
Jobb egérkatt a zen-updater-en (az a kis kék színű gombóc jobb oldalon lent ;D)
Beállítás opció – szerepel a telepítési forrás? A ‘Catalogs’- nál ki van pipálva? (engedélyezett a használata?)2007-02-27-21:24 #2089577vizsla wrote:Ilyen biztosan nincs.Csak így lehet letölteni. (Én úgy tudom.)
De van.
Rosszul tudod.2007-02-27-21:29 #2089578Macskajancsi wrote:vizsla wrote:Ilyen biztosan nincs.Csak így lehet letölteni. (Én úgy tudom.)
De van.
Rosszul tudod.Mindegy
ftp://download.nvidia.com/XFree86/
vagy
ftp://download.nvidia.com/opensuse/10.2
biztosan van és működik is. (És nem kapsz hozzáférés megtagadva sz@rt a pofádba, ha listázni akarsz, vagy rossz file-nevet írtál be. (Mert, ha van akkor is.))2007-02-27-21:32 #2089579(Amúgy tényleg létezik az is.)
2007-02-27-21:33 #2089580vizsla wrote:biztosan van és működik is. (És nem kapsz hozzáférés megtagadva sz@rt a pofádba, ha listázni akarsz, vagy rossz file-nevet írtál be. (Mert, ha van akkor is.))Most erre mit mondjak?
Olvasgass egy kicsit.
http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#nVidia_driversNálam gond nélkül működött. meg sok más ismerősnél/ismeretlennél.
2007-02-27-21:38 #2089581Most erre mit mondjak? Olvasgasd egy kicsit, amit belinkeltél.
„NOTE: As of 17/12 HTTP access to the directory http://download.nvidia.com/opensuse/10.2/ was returning an error causing the repository to not be updated. However, the FTP URL does work.”
(Pont ezt ecseteltem…)2007-02-28-10:07 #2089582Üdv!
Megnéztem a ZEN-t és tényleg nem volt a catalogs-nál bepipálva az nvidia. Kipipáltam, viszont így is azt a választ kaptam hogy nem érhető el a CD0-s adathordozó. Kipróbáltam az ftp-t is azzal pedig a ZEN szinkronizáció nem működött, időtúllépés miatt megszakadt. Lehetséges hogy erre a disztribúcióra nem lehet feltenni az nvidia drivert? Kipróbáltam a 3Ddiag parancsot és driver failed-et kaptam, és azt írta hogy írjam át a /etc/X11/xorg.conf-ban a „nv”-t „nvidia”-ra. Újraindítottam az X-et, és a „megszokott” inverz szines képernyő jött be.2007-02-28-13:05 #2089583collector wrote:Lehetséges hogy erre a disztribúcióra nem lehet feltenni az nvidia drivert? .Nem. Még nekem is sikerült. ;D
Nem világos egészen, hogy mit csináltál/mi történt.2007-02-28-13:21 #2089584Üdv!
Végre sikerült letölteni és telepíteni a csomagokat, minden rendben ment. Írja hogy az Xorgot is konfigurálni kell, én yastban megnyitottam a Monitor és videót, és ott már be volt x-elve a 3D gyorsítás is. Nagyon megörültem, és nyomtam egy tesztet , mire kiírta hogy a teszt meghiúsult, és hogy biztos meg akarom-e tartani a beállításokat. Rányomtam hogy igen, és ujraindítottam az x-et, és sajnos ugyanaz a képernyő fogadott, mint eddig, csak itt most karakteres felületen meg tudtam nézni a /etc/X11/xorg.conf fájlt, és itt már nvidia volt a driver, tehát biztosan feltelepült. Újraindítottam és azóta grafikusan nem tudom elindítani a linuxot. Valamit rosszul csináltam? Vagy esetleg még valamit be kellene állítanom?
okkés máris nézem
2007-02-28-13:29 #2089585collector wrote:Vagy esetleg még valamit be kellene állítanom?Nyilvánvalóan rossz a monitor beállítása.
Indítsd a sax2-t.login: root
password: (root jelszó)
sax2Ellenőrid a monitor típusát (vesa? lcd?)
méretét
képarányt -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz