64 bites rendszer?

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok 64 bites rendszer?

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 34
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor
      Macskajancsi wrote:
      „Ja és arra tudok majd 32 bites progikat föltenni külsõ forrásból (rpm v. source…).”
      Tudsz. (Ha ügyes vagy… :poketoungeb:)

„Ja és mi van a 64 bites window$sal?”
      Ha veszel nekem egy 64bites gépet, hozzá a 64bites win-t, akkor kipróbálom.

Bbt
      Felhasználó
        GO:MBI wrote:
        Ja és arra tudok majd 32 bites progikat föltenni külsõ forrásból (rpm v. source…).

kavarás.
        ha csomagokat raksz fel, valószínûleg a 32 bites jó lesz, de egyre több 64 bites van/lesz.

Ha forrásból raksz fel, akkor meg az 64 bites lesz, hiszen egy 64 bites C fordítóval forgatod -ami a rendszered része-

admin
        Adminisztrátor

Még1x kösz.
          Ti. azt gondoltam, hogy a 64 bit az nem csak az alaplap buszszélessége, hanem a procin is múlik.
          Mindenesetre még mindig nem értem teljesen 🙂

Macskajancsi
          Felhasználó
            Még1x kösz.
            Ti. azt gondoltam, hogy a 64 bit az nem csak az alaplap buszszélessége, hanem a procin is múlik.

Persze hogy a procin múlik. Az, hogy 3GHz-es a procid, önmagában semmit sem jelent ebben az esetben, mert ilyen órajellel létezik 32, és 64bites is.
            Egyébként ez nem specifikusan linux téma, látogass el a http://www.intel.com oldalra, ill. használd a guglit. Elég sok ismertetõt fogsz találni.

(Látod, milyen értelmes kommunikációra is képes vagyok, ha kialudtam magam?  :D)

pointux
            Felhasználó

„Amint azt jól látod, ez azt jelenti, hogy gond nélkül elmegy 32 bites rendszerrel, csak messze nem használja ki a 64 bit lehetõségeit.”
              Ez így van… nem képes 32 bites módban néhány regiszter mûködni, ám egyátalán nem biztos, hogy a program ezeket a regisztereket használja, akkor sem, ha nem 32 bites. (Bár legalább az esélye megvan :))

„nem nagyon fogod Gömbi észrevenni, hogy a Firefox gyorsabban indul el, a rendszer gyorsabban áll föl, stb. stb.”
              Hja… sajnos már 32bites rendszeren is a merevlemez sebessége a gyengepont 🙁

„Ja és arra tudok majd 32 bites progikat föltenni külsõ forrásból”
              Szerintem pont annyira, mint ahogy a 32 bites procira 16 bites programot. Ez minden bizonnyal fordítva is mûködne, csak nem biztos, hogy olyan célszerû.

„Ja és mi van a 64 bites window$sal?”
              Hát sajnos az, hogy még tartalmaz 16 bites kódot is.
              (Ha minden jól megy hamarosan alkalmam lesz megnézni egyet egy két opteronos gépen… :))

„Ha forrásból raksz fel, akkor meg az 64 bites lesz, hiszen egy 64 bites C fordítóval forgatod -ami a rendszered része-„
              Az, hogy a fordító mivel lett lefordítva nem számít…attól még 32 bitesre is lehet vele fordítani
              háát nem tudom, az mmx, meg ilyesmi sincs alapból engedélyezve a fordító által…jobb utána nézni… mindenesetre biztos, ami biztos ártani nem árthat az a -m64-es kapcsoló megadása 🙂

kisbetu
              Felhasználó

Akkor most mindjárt idézek tõled.

kisbetu
                Felhasználó
                  az „utasítéskészlet” mezõbe ezt írja: „x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3”.
                  A CPUID fülön viszont azt írja hogy támogatja a „64 bites x86 kiegészítés”-t (EM64T), de az IA-64-et nem.

Csak értelmezni kéne.
                  X86 architektúrára épült proci, de kiegészítették 64 bites utasításokkal IS.

Joco8192
                  Felhasználó

Hibrid vagy mi a 754 es AMD procik is hibridek. Mégis rengeteget jelent a különbség a sima 32 bitesekhez képest mflops ban.

juuzer
                    Felhasználó

Nekem 939-es AMD64-em van, mégis i386-os debiant használom… . A debi amd64-es verziójával az volt a problémám, ami igazából disztrófüggetlen, hogy nem volt/tudtam megoldani a következõ dolgokat(igaz még kb május/június környékén): java(ebbõl elvileg van 64bites), bár én nem sokra mentem vele, ez valószínünleg az én lustaságom, flash …nah ezt sem sikerült megoldani, wmv lejátszás mplayer-el win-es dll-ekkel…, meg egy két ilyen apróság, ami egy idõ után elég idegesítõ.

admin
                      Adminisztrátor

Hú de sok itt a help köszi 🙂
                        OFF: (nem bírom ki) {
                          Pistike: „Tanárnõ, mi esik odakint?”
                          Tanárnõ: „Hó, pistike.”
                          Pistike: „…Odakint.”
                        }

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 34
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.