7.04 és a Pendrive jogosultsága

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 7.04 és a Pendrive jogosultsága

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 49
  • Szerző
    Bejegyzés
    Dacr
    Felhasználó
      uzsolt wrote:
      Talán egy mount paranccsal?

Köszi, de ezt még azt hiszem én is tudom. 😉
      A kérdés arra vonatkozott, hogy azt hol tudom megnézni, valóban  fel van egy csatolva az eszköz, vagy csak „látja”.

Dacr
      Felhasználó
        uzsolt wrote:

Köszi, de ezt még azt hiszem én is tudom. 😉
        A kérdés arra vonatkozott, hogy azt hol tudom megnézni, valóban  fel van egy csatolva az eszköz, vagy csak „látja”.

uzsolt
        Felhasználó
          uzsolt wrote:
          uzsolt
          Felhasználó
            uzsolt wrote:
            roleee3
            Felhasználó

Nekem is volt hasonló probléma, vagyis mountolva írási joggal volt, és nem engedte írni. Mondjuk könyvtárat lehetett csinálni, ami nekem az írás kategóriába tartozik de mindegy. Szerintem valami sérülés volt a pendrive filerendszerében, mert elég fura könyvtárnevek voltak, és ls-re is hibákat adott. Szóval szerintem hozt helyre a filerendszert. (fsck, lementés -> formázás -> visszamásolás )

Egyébként mi az hogy „látja”????
              Ha kiadod a mount parancsot, akkor a valójában felmountolt eszközöket írja ki.

roleee3
              Felhasználó

Nekem is volt hasonló probléma, vagyis mountolva írási joggal volt, és nem engedte írni. Mondjuk könyvtárat lehetett csinálni, ami nekem az írás kategóriába tartozik de mindegy. Szerintem valami sérülés volt a pendrive filerendszerében, mert elég fura könyvtárnevek voltak, és ls-re is hibákat adott. Szóval szerintem hozt helyre a filerendszert. (fsck, lementés -> formázás -> visszamásolás )

Egyébként mi az hogy „látja”????
                Ha kiadod a mount parancsot, akkor a valójában felmountolt eszközöket írja ki.

Dacr
                Felhasználó

Most ugyan nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni, de szerintem az Ubuntu ha kiteszi (magától) az asztalra a pendrive ikonját, meg lehet nyitni, lehet olvasni a fájlokat, akkor mount-olta a meghajtót. Nem???

Ha pedig a fájlrendszer hibás volna, akkor más oprendszer alatt sem lehetne olvasni.
                  Ez csak nekem tűnik logikusnak?

Dacr
                  Felhasználó

Most ugyan nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni, de szerintem az Ubuntu ha kiteszi (magától) az asztalra a pendrive ikonját, meg lehet nyitni, lehet olvasni a fájlokat, akkor mount-olta a meghajtót. Nem???

Ha pedig a fájlrendszer hibás volna, akkor más oprendszer alatt sem lehetne olvasni.
                    Ez csak nekem tűnik logikusnak?

Névtelen

Nem feltétlen ez a logikus. Az ubi elég tövénytisztelő szemben a winnel, azaz ha ő úgy látja hibás filerendszer akkor nem enged – jogosan – írni, mert nem akarja, hogy esetleg bármilyen adat tönkremennyen rajta. Szemben a winnel aminek minegy csak hozzáférjen…

Névtelen

Nem feltétlen ez a logikus. Az ubi elég tövénytisztelő szemben a winnel, azaz ha ő úgy látja hibás filerendszer akkor nem enged – jogosan – írni, mert nem akarja, hogy esetleg bármilyen adat tönkremennyen rajta. Szemben a winnel aminek minegy csak hozzáférjen…

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 49
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.