7.04 és a Pendrive jogosultsága

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 7.04 és a Pendrive jogosultsága

9 bejegyzés megtekintése - 41-49 / 49
  • Szerző
    Bejegyzés
    Névtelen

Egyet értek Scop-al, a Fat tényleg mobilabb, mert ugye sajnálatos módon nem Linuxot használnak mindenhol, hanem ablakokat és az ablak olyan buta, ha nincs hozzá pluginja akkor nem tudja még olvasni sem a linuxos filerendszereket.
      Milyen kínos lenne szerintem, elmész valahova gépet csinálni, berakod a pendrive-ot és nincs rajta semmi a win szerint, pedig ottvan rajta csak nem látja.
      -=Szerintem=-

Névtelen

Egyet értek Scop-al, a Fat tényleg mobilabb, mert ugye sajnálatos módon nem Linuxot használnak mindenhol, hanem ablakokat és az ablak olyan buta, ha nincs hozzá pluginja akkor nem tudja még olvasni sem a linuxos filerendszereket.
        Milyen kínos lenne szerintem, elmész valahova gépet csinálni, berakod a pendrive-ot és nincs rajta semmi a win szerint, pedig ottvan rajta csak nem látja.
        -=Szerintem=-

Dacr
        Felhasználó

Újtaformázva, megy szépen! Köszi a segítséget!

A FAT hordozhatóság szempontjából tényleg jobb, de mint a példa is, meg a tapasztalatok is mutatják, állati sérülékenyek.
          Ismét tanultam újat, miszerint a Linux figyelmeztet, ha valami nincs rendben a fájlrendszerrel, s még időben tudok adatot menteni róla. Melóhelyi pendrive-okról sokszor tüntek már el adatok azért, mert nem tudtuk, hogy gond van a fájlrendszerrel. Az ablakos meg ugye nem szól…

Dacr
          Felhasználó

Újtaformázva, megy szépen! Köszi a segítséget!

A FAT hordozhatóság szempontjából tényleg jobb, de mint a példa is, meg a tapasztalatok is mutatják, állati sérülékenyek.
            Ismét tanultam újat, miszerint a Linux figyelmeztet, ha valami nincs rendben a fájlrendszerrel, s még időben tudok adatot menteni róla. Melóhelyi pendrive-okról sokszor tüntek már el adatok azért, mert nem tudtuk, hogy gond van a fájlrendszerrel. Az ablakos meg ugye nem szól…

zoltan22
            Felhasználó
              lacyc3 wrote:
              -=Szerintem=-

Esetleg lehet 2 particio: egy fat es egy ext2/3. A fat-osra teszel egy total commandert es ext2fs plugint, es azzal el tudod erni az adatokat a masik particiorol. A dolog hatranya, hogy: kell rendszergazdai jogosultsag a win-en, hogy menjen az ext2fs plugin, es igy is csak olvasni tudod az ext2-es particiot (habar az neha nem hartany 🙂 ). Ja, es mindezt csak elvetemulteknek ajanlom.. 🙂

zoltan22
              Felhasználó
                lacyc3 wrote:
                -=Szerintem=-

Esetleg lehet 2 particio: egy fat es egy ext2/3. A fat-osra teszel egy total commandert es ext2fs plugint, es azzal el tudod erni az adatokat a masik particiorol. A dolog hatranya, hogy: kell rendszergazdai jogosultsag a win-en, hogy menjen az ext2fs plugin, es igy is csak olvasni tudod az ext2-es particiot (habar az neha nem hartany 🙂 ). Ja, es mindezt csak elvetemulteknek ajanlom.. 🙂

Névtelen

Ez igen!! 😀 🙂

Névtelen

Ez igen!! 😀 🙂

csaba
                    Felhasználó

Szép napot!

Adott egy Pendrive, adott egy Ubuntu 7.04.
                      Ez az eszköz 6.10 alatt tökéletesen ment, azóta nem volt formázva, még tán gépbe sem volt csatlakoztatva.
                      Namost:
                      7.04 alatt szépen bemountolja automatán (ahogyan kell neki), de van egy olyan bibi, hogy nem tudom írni.
                      Gondoltam, adok neki jogot.
                      sudo nautilus
                      jobb klikk/tulajdonság/jogosultság, blablabla….
                      S itt jött a meglepi! Még root-ként sem tudtam rá írni, sőt, még a jogokat sem tudtam megváltoztatni, kedvenc Ubim szerint „írásvédett” a lemez.
                      Érdekes. Este a melóhelyre beérve bedugtam egy Windows-os gépbe, tökéletesen ment.
                      Egyébként linux alatt is olvasható minden adat, csak épp nem tudom írni.

A jogok is érdekesek:
                      tulajdonosként megjelelöli azt a felhasználót, aki épp be van jelentkezve, csoportként pedig a root-ot.
                      Vicces 🙂 Mármint a csoport.

Tud valaki okosat mondani erre?
                      Előre is köszönöm!

9 bejegyzés megtekintése - 41-49 / 49
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.