75 Hz minimum!

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 46
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Próbáld meg az UHU-vezérlõpultban a grafikánál beállítani a monitorod horizontális és vertikális frissítését. Megfelelõ driverra van beállítva? (videokartya meghajtó)

Fontos, hogy a monitorodnak megfelelõ értékeket állíts be !
      Megfelelõ értékeket megtalálod a mûszaki leírásban…
      Hátha segít!

Ha nem, akkor az /etc/X11/XF86Config fájlt kell szerkezteni.
      De lehet, hogy szerezned kell vmi drivert.

SziLaj

admin
      Adminisztrátor

Találtam nem is olyan messze 1 topicot:
        http://www.linuxforum.hu/modules.php?name=…iewtopic&t=4203
        Ott is néz körül!

SziLaj

admin
        Adminisztrátor

Köszi! Ezt már én is megtaláltam. De nem vagyok egy Linux-Guru, ezért lövésem sincs a driver telepítésérõl. Az nVidia drivert sikerült felraknom, mert azt leírták lépésrõl lépésre. Köszönet BLACI-nak érte. De a Radeon-al nem bírok.

admin
          Adminisztrátor

Még egy kérdés. Hol lehet a fejlesztõket elérni? Mert csak a hibabejelentõ címet találtam meg. Felvetném nekik is ezt a problémát, talán több embert lehetne megszerettetni a Linux-al, ha rögtön nem találkozik legyõzhetetlennek tûnõ problémával.
            Gondoljatok bele. Nincs nagy választék. Két nagy gyártó kártyáit használja szerintem a 98%, hát olyan nagy kérés ez?

admin
            Adminisztrátor

mondassz valamit…
              az elõbb megnéztem az oldalt, de tényleg csak ennyi van:

hibajelentés: http://uhulinux.hu/bugtrack2?sid=CPRFLKJPBXYUWOEU
              ugyanez mail -ben: dev@uhulinux.hu

egyéb (nem mûszaki) kérdések: info@uhulinux.hu

valamint: „Az UHU-Linux-szal kapcsolatos mûszaki kérdések esetén kérjük, hogy az uhu-kezdõ levelezõlistára írj. Feliratkozni a jobb oldali „Levelezõlisták” mezõben tudsz. „

medi
              Felhasználó

Az ATI honlapjáról le kell tölteni a drivert

http://www.ati.com/support/driver.html

A /home/neved/ könyvtárba ments, azt hiszem a 4.3.0-ás driver kell.
                Indíts konzolt, írd be: su üss entert. Add meg a root jelszót, ismét enter.
                Elméletileg ezt kell látnod: root:/home/neved#

admin
                Adminisztrátor

medi!

Köszönöm! Végig csinéltam a leírtakat. Meg is csinált mindent. Az fglrxconfig file-t megpróbáltam beállítani. Sajnos fatal error-al megáll. Az egeret is megpróbáltam beállítani, talán jól, fogoalmam sincs. Nem megy! Vissza kellett másolnom az elmentett fájlt, és ismét gyönyörködhetek a 60Hz-es képernyõben. Beállítanék én mindent, ha tudnám, mi a baj, ha tudnám, hogy kell.

linnie
                  Felhasználó

Hello!

Nekem is vannak hasonlo problémáim:
                    egy UHU-n integralt S3 Savage4
                    egy Slackware-en S3 Trio 4mb

A fenti rendszerekkel es kartyakkal, az a a gondom, hogy mindketto csak 60Hz-en megy. A savage-hez elvileg volt driver az uhuban (telepítésnél be tudtam állítani) Jól sejtem, hogy ha nem tudok a kártyához meghajót szerezni nem is fog jobban menni.
                    + Szeretek a dolgok mögé látni, ezért ha valaki tud segíteni, vagy egy linket adni, ahonnan megtudhatom, hogy is muk ez nagyon orulnék.

+1 kerdes hang.
                    Elolvastam legalább 3 db The linux sound howtot, de nem igazan ertem hogy is kene megszolalnia a hangkartyanak. Ami a aggaszt, hogy a /proc/bus/pci fileban nyoma sincs (Slackware)

Hát elõre is kösz a segítséget

Aam

medi
                    Felhasználó

Beállítanék én mindent, ha tudnám, mi a baj, ha tudnám, hogy kell.

Valki írta egy más helyen, 🙂 hogy érdemes végigpróbálni az ATI összes (3) driver-ét.
                      Ez esetleg segíthet. Vagy amikor indítod a gépet, ki kell írnia mi miatt áll le. Nekem, és úgy tudom sokmindenkinek az egér volt a gond. Lehet, hogy a klaviatúra?

admin
                      Adminisztrátor

Felraktam a PC World mellékleteként a Suse 9.0 Eval Linux-ot. Nem tudom mit csináltak a németek, de ez a Linux tudja kezelni a Radeon 9200-at, és minden driver telepítés nélkül 1024×768/107Hz-en járatom a monitort. Ajánlanám az UHU fejlesztõinek, hogy egy ilyen rendszerrel hamarabb megbarátkozik a kezdõ.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 46
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.