75 Hz minimum!

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 46
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Felraktam a PC World mellékleteként a Suse 9.0 Eval Linux-ot. Nem tudom mit csináltak a németek, de ez a Linux tudja kezelni a Radeon 9200-at, és minden driver telepítés nélkül 1024×768/107Hz-en járatom a monitort. Ajánlanám az UHU fejlesztõinek, hogy egy ilyen rendszerrel hamarabb megbarátkozik a kezdõ.

Mert gondolom a terjesztes tartalmazza a drivert. Lasd: Mandrake 9.2 -] NVIDIA:)
      Azert ne a susure hasonliccson ma az uhu:(
      Azt ki veszi majd meg? A Miniszterelnoki Hivatal??:)))))
      na jo, ez nagyon sz@r volt:)

Pakoltal mar csomagokat pl 8.2 ala?
      Ugy keri a cdket, hogy az nem egyszeru:
      (keri a 4-es, utana 2-est, aztan 5, utana ujra 4, aztan 3, 1, 3:)
      kegyetlen:)
      olykor idegi palyara altam, mikor egy cd-t 3x kellett berakni 😀
      #sajat velemeny

udv,
      gergo

admin
      Adminisztrátor

soha nem használtam csomagok felrakásához a CD-et. Ftp-rõl szedtem le, a YAST2-vel. Mit mondjak, nagyon szuper volt. Sajnos az Eval nem engedi valamiért.

Szeretem at UHU-t is. Miota áttértem nVidia-ról Radeonra, nem tudom használni a 60Hz miatt. Miért baj az, ha egy Linux-ot is megpróbálnak könnyebben kezelhetõvé tenni? A Linux nem attól Linux, hogy csak a Guruk tudják kezelni. Ha valamit, akkor pont az egyszerû kezelhetõséget kellene átvenni az MS-tõl. De ez csak az én véleményem.

blasius
        Felhasználó

Szerintem is csinálni kellene valamit ez ügyben, mert tapasztalataim szerint ez a leggyengébb része a disztónak. Jó pár HW-tra telepítettem már UHU-t de ez volt a generál probléma.
          OK, az apt-getet bármely disztrib megirigyelné, de ha nem megy a videokártya, rossz a minitor illesztõ, áll az egégkurzor, akkor bizony lehet akármilyen hiper-mega-full az összes többi, elmegy az emberek kedve az egésztõl. Sajna gondolni kell az álaguserekre is, hisz rajtuk múlik az UHU jövõje!!!!!!!

admin
          Adminisztrátor

Miért baj az, ha egy Linux-ot is megpróbálnak könnyebben kezelhetõvé tenni? A Linux nem attól Linux, hogy csak a Guruk tudják kezelni. Ha valamit, akkor pont az egyszerû kezelhetõséget kellene átvenni az MS-tõl. De ez csak az én véleményem.

admin
            Adminisztrátor

Pakoltal mar csomagokat pl 8.2 ala?
              Ugy keri a cdket, hogy az nem egyszeru:
              (keri a 4-es, utana 2-est, aztan 5, utana ujra 4, aztan 3, 1, 3:)
              kegyetlen:)
              olykor idegi palyara altam, mikor egy cd-t 3x kellett berakni 😀 

ez azert nem egy felh.barat megoldas 😀

admin
              Adminisztrátor

Bevallom,nekem az Uhu 1.0 volt a kedvencem. Próbáltam egy párat: Mandrake 9.0, Red Hat 9.0, Suse 8.2, Uhu 1.1.
                Csalódtam az 1.1-ben. Csak néhány példa. A „Winamp” gyönyörû felületét lecserélték erre a rettentõ gagyira. Az MPlayer szintén. Nekem nem kellene 3D, mert nem Linux alatt akarok játszani. De egy alap 1024×768/85Hz-et elvárnék tõle. Aki meg még is játékra adja a fejét, az próbálkozzon a gyári driverekkel. A Reh Hat, a Suse helybõl ismeri az nForce2 alaplapi hangját. Tehát ha zenét szeretnék hallgatni pl.: http://www.smoothjazz.com, akkor megtehetem!
                Szóval én úgy gondolom, hogy adni kellene egy mûködõ alapot. Aki meg többre vágyik(3D), az elkezdheti gyúrni a rendszert.
                Továbbra is hiszem, és nem tud meggyõzni senki, ha egy normálisan mûködõ rendszert kapna az ember, sokkal nagyobb kedvel kezdi felfedezni a további lehetõségeket.

admin
                Adminisztrátor

Továbbra is hiszem, és nem tud meggyõzni senki, ha egy normálisan mûködõ rendszert kapna az ember, sokkal nagyobb kedvel kezdi felfedezni a további lehetõségeket.

admin
                  Adminisztrátor

admin
                    Adminisztrátor

Ertelek.
                      Eleinte (anno mdk7.0:)) en is hianyoltam a `setup.exe` -fele dolgokat.
                      Aztan egyszer forrasbol raktam fol a sambat. Persze ott volt velem a
                      kezikonyv.
                      Hat ne tudd meg milyen erzes volt latni a folyamatot, es azt, amikor
                      elkeszult az egesz! Nekem ez akkor olyan volt mint egy kihivas. Megvolt
                      az elore keszitett binaris, de sokkal izgalmasabbnak tartottam a forrasbol
                      valo telepitest. Es nem bantam meg! Mellekesen jegyzem meg, hogy pl mplayert
                      azota sem tudok normalisan telepiteni:) Szoval nem vagyok a forrasok embere:),
                      csak szerintem ez (is) a szep a linuxban. Akinek nem jon be a forras, annak
                      ott a binaris, aszt kesz. Nem?

Azert szerintem mas a win -t felhasznalokent ismerni, meg mas a linuxot.
                      Ahhoz, hogy a linuxot annyira ismerd (persze csak felh -kent) mint a win -t
                      kicsit tobb idonek kell eltelnie… #egyeni velemeny

Szoval, ha csak hasznalni akarod, hasznald, de azert a linux az linux marad!!!

Udv,
                      Gergo

admin
                      Adminisztrátor

Csalódtam az 1.1-ben. Csak néhány példa. A „Winamp” gyönyörû felületét lecserélték erre a rettentõ gagyira. Az MPlayer szintén.

azert remelem nem skinekben mered egy opsys `josagat` 😯
                        az a ` winamp` xmms 😀
                        winamp a winben van.
                        tudom, hogy te is tudod 😀

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 46
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.