Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 75 Hz minimum!
- This topic has 45 hozzászólás, 11 résztvevő, and was last updated 21 years, 3 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-02-09-07:48 #1928995
Felraktam a PC World mellékleteként a Suse 9.0 Eval Linux-ot. Nem tudom mit csináltak a németek, de ez a Linux tudja kezelni a Radeon 9200-at, és minden driver telepítés nélkül 1024×768/107Hz-en járatom a monitort. Ajánlanám az UHU fejlesztõinek, hogy egy ilyen rendszerrel hamarabb megbarátkozik a kezdõ.
Mert gondolom a terjesztes tartalmazza a drivert. Lasd: Mandrake 9.2 -] NVIDIA:)
Azert ne a susure hasonliccson ma az uhu:(
Azt ki veszi majd meg? A Miniszterelnoki Hivatal??:)))))
na jo, ez nagyon sz@r volt:)Pakoltal mar csomagokat pl 8.2 ala?
Ugy keri a cdket, hogy az nem egyszeru:
(keri a 4-es, utana 2-est, aztan 5, utana ujra 4, aztan 3, 1, 3:)
kegyetlen:)
olykor idegi palyara altam, mikor egy cd-t 3x kellett berakni 😀
#sajat velemenyudv,
gergo2004-02-09-07:57 #1928996soha nem használtam csomagok felrakásához a CD-et. Ftp-rõl szedtem le, a YAST2-vel. Mit mondjak, nagyon szuper volt. Sajnos az Eval nem engedi valamiért.
Szeretem at UHU-t is. Miota áttértem nVidia-ról Radeonra, nem tudom használni a 60Hz miatt. Miért baj az, ha egy Linux-ot is megpróbálnak könnyebben kezelhetõvé tenni? A Linux nem attól Linux, hogy csak a Guruk tudják kezelni. Ha valamit, akkor pont az egyszerû kezelhetõséget kellene átvenni az MS-tõl. De ez csak az én véleményem.
2004-02-09-08:02 #1928997Szerintem is csinálni kellene valamit ez ügyben, mert tapasztalataim szerint ez a leggyengébb része a disztónak. Jó pár HW-tra telepítettem már UHU-t de ez volt a generál probléma.
OK, az apt-getet bármely disztrib megirigyelné, de ha nem megy a videokártya, rossz a minitor illesztõ, áll az egégkurzor, akkor bizony lehet akármilyen hiper-mega-full az összes többi, elmegy az emberek kedve az egésztõl. Sajna gondolni kell az álaguserekre is, hisz rajtuk múlik az UHU jövõje!!!!!!!2004-02-09-08:25 #1928998Miért baj az, ha egy Linux-ot is megpróbálnak könnyebben kezelhetõvé tenni? A Linux nem attól Linux, hogy csak a Guruk tudják kezelni. Ha valamit, akkor pont az egyszerû kezelhetõséget kellene átvenni az MS-tõl. De ez csak az én véleményem.
2004-02-09-08:28 #1928999Pakoltal mar csomagokat pl 8.2 ala?
Ugy keri a cdket, hogy az nem egyszeru:
(keri a 4-es, utana 2-est, aztan 5, utana ujra 4, aztan 3, 1, 3:)
kegyetlen:)
olykor idegi palyara altam, mikor egy cd-t 3x kellett berakni 😀ez azert nem egy felh.barat megoldas 😀
2004-02-09-08:41 #1929000Bevallom,nekem az Uhu 1.0 volt a kedvencem. Próbáltam egy párat: Mandrake 9.0, Red Hat 9.0, Suse 8.2, Uhu 1.1.
Csalódtam az 1.1-ben. Csak néhány példa. A „Winamp” gyönyörû felületét lecserélték erre a rettentõ gagyira. Az MPlayer szintén. Nekem nem kellene 3D, mert nem Linux alatt akarok játszani. De egy alap 1024×768/85Hz-et elvárnék tõle. Aki meg még is játékra adja a fejét, az próbálkozzon a gyári driverekkel. A Reh Hat, a Suse helybõl ismeri az nForce2 alaplapi hangját. Tehát ha zenét szeretnék hallgatni pl.: http://www.smoothjazz.com, akkor megtehetem!
Szóval én úgy gondolom, hogy adni kellene egy mûködõ alapot. Aki meg többre vágyik(3D), az elkezdheti gyúrni a rendszert.
Továbbra is hiszem, és nem tud meggyõzni senki, ha egy normálisan mûködõ rendszert kapna az ember, sokkal nagyobb kedvel kezdi felfedezni a további lehetõségeket.2004-02-09-08:49 #1929001Továbbra is hiszem, és nem tud meggyõzni senki, ha egy normálisan mûködõ rendszert kapna az ember, sokkal nagyobb kedvel kezdi felfedezni a további lehetõségeket.
2004-02-09-09:00 #1929002Továbbra is hiszem, és nem tud meggyõzni senki, ha egy normálisan mûködõ rendszert kapna az ember, sokkal nagyobb kedvel kezdi felfedezni a további lehetõségeket.
2004-02-09-16:03 #1929003Ertelek.
Eleinte (anno mdk7.0:)) en is hianyoltam a `setup.exe` -fele dolgokat.
Aztan egyszer forrasbol raktam fol a sambat. Persze ott volt velem a
kezikonyv.
Hat ne tudd meg milyen erzes volt latni a folyamatot, es azt, amikor
elkeszult az egesz! Nekem ez akkor olyan volt mint egy kihivas. Megvolt
az elore keszitett binaris, de sokkal izgalmasabbnak tartottam a forrasbol
valo telepitest. Es nem bantam meg! Mellekesen jegyzem meg, hogy pl mplayert
azota sem tudok normalisan telepiteni:) Szoval nem vagyok a forrasok embere:),
csak szerintem ez (is) a szep a linuxban. Akinek nem jon be a forras, annak
ott a binaris, aszt kesz. Nem?Azert szerintem mas a win -t felhasznalokent ismerni, meg mas a linuxot.
Ahhoz, hogy a linuxot annyira ismerd (persze csak felh -kent) mint a win -t
kicsit tobb idonek kell eltelnie… #egyeni velemenySzoval, ha csak hasznalni akarod, hasznald, de azert a linux az linux marad!!!
Udv,
Gergo2004-02-09-16:13 #1929004Csalódtam az 1.1-ben. Csak néhány példa. A „Winamp” gyönyörû felületét lecserélték erre a rettentõ gagyira. Az MPlayer szintén.
azert remelem nem skinekben mered egy opsys `josagat` 😯
az a ` winamp` xmms 😀
winamp a winben van.
tudom, hogy te is tudod 😀 -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz