8.1-rõl mi a véleményetek?

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 8.1-rõl mi a véleményetek?

10 bejegyzés megtekintése - 51-60 / 77
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

jovonezo, ha tudsz, lecci irj az nfs@pro.hu cimre.

kocce elore is 🙂

admin
      Adminisztrátor

Esetleg tudja már valaki milyen ftp címet lehet beírni a yastnak, hogy ne kelljen mindig cserélgetnem a lemezeket? suse8.1

admin
        Adminisztrátor

biztos nem a hálókártya a hiba, nekem is kettõ van és semmi galibát nem okoz. a netes kártyát magától beállítja egybõl, a másikat manuálisan kell.
          szerintem hibás a lemezed, szerezd be más forrásból.

admin
          Adminisztrátor

Sziasztok!

Viszonylag új vagyok a fórumon, és a linuxozás terén is.

admin
            Adminisztrátor

érdekes tapasztalat: a suse 8.1 mplayere természetesen nem tudja alapból lejátszani a divx-et, viszont az mplayerhq.hu-ról letöltött codec-eket a helyére másolva már igen. Vagyis ha jól sejtem eleve úgy fordították le a lejátszót, hogy minden gond nélkül lejátssza a divx-et. Sajna a sztríminget nem tudtam kipróbálni, de remélem ez is hasonlóan szuperál majd.

egyébkét ez bevett szokás, vagy újdonság?

admin
              Adminisztrátor
                admin
                Adminisztrátor

Sziasztok

Nos elsõ nekifutásra a SuSe 8.1 minden gond nélkül felment a win98se mellé.
                  Felismert mindent az egeremen kívül, de azt is be tudtam állítani.

admin
                  Adminisztrátor

Sziasztok

Nos elsõ nekifutásra a SuSe 8.1 minden gond nélkül felment a win98se mellé.
                    Felismert mindent az egeremen kívül, de azt is be tudtam állítani.
                    Minden szép és jó volt. Hálózat, ISDN , hangkártya , videókrtya stb stb.
                    Mindaddíg amíg vissza nem szerettem volna térni az átkozott, de programjaimat futtató win98se alá.
                    A SuSe mindent felülírt. Ha nincs a gépemen Particio magic talán még mindíg a win98 at installálom.
                    Mit csináltam rosszul ???
                    PC: Cel 768 proci. 256 M RAM 1.5 és 6,1 winyo C-média hang Wodoo banshee 16 M video Realtek háló és Eicon Diva ISDN modem.
                    CD R és CDRW van még a gépen.
                    Az 1.5 G winyot nem akarta, mondván kicsi.
                    A 6,1 G winyon szûkitette a win particiót, csinált magának 3G helyet és szépen felpakolta az ajánlott konfigot.
                    Csak az egér felismerésnél módosítottam, sehol máshol.

Természetesen miután sikerült win alá kerülnöm töröltem a linux-ot.
                    DE én akarom

admin
                    Adminisztrátor

Hali ha7ul!

Ha edddig nem irt más, hát megpróbálok én segíteni. Szerintem rakdt fel a linuxot úgy, hogy elõtte windows alól Partition Magic-el létrehozol neki egy particiót. Azaz kapásból kettõt. Fájlrendszernek állitsd be a linux ext2-õt egy 2,5-3 GB-ra, meg kell még a swap. A Partition Magic mindkettõt alapból tudja kezelni. Ezek után a Suse magától ezekre akar majd települni.

gabaman
                      Felhasználó

Valószínüleg partícionálás után nem formáztad meg a DOS partíciót, emiatt a telepítõ nem rakta bele a boot menübe. Javaslom, hogy elõször partícionálj, utána tedd fel a win98-at, majd a linuxot. Persze az utóbbi kettõt meg lehet cserélni, de nehezebbek az utólagos beállítások.

10 bejegyzés megtekintése - 51-60 / 77
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.