Kezdőlap › Fórumok › Ubuntu Linux › 8.10 dhclient nem kap címet a DHCP-től
- This topic has 34 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 16 years, 7 months telt el by
susyp.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-12-03-20:36 #2177040
Névtelen
Code:grep dhclient /var/log/messagesEnnek a kimenete is érdekelne.
2008-12-03-20:36 #2177041Névtelen
Code:grep dhclient /var/log/messagesEnnek a kimenete is érdekelne.
2008-12-03-21:03 #2177042A grep dhclient /var/log/messages kimenete üres.
Viszont belementem a Network Manager-be és látom, hogy létrehozott egy új sort ‘ifupdown (eth0)’ néven.
Megpiszkáltam egy kicsit, mire a következő üzenetet adta:A kapcsolat frissítése meghiúsult:
nm-ifupdown-conection.c.82 – connection
update not supported (read only)Tudsz ezzel kezdeni valami?
2008-12-03-21:03 #2177043A grep dhclient /var/log/messages kimenete üres.
Viszont belementem a Network Manager-be és látom, hogy létrehozott egy új sort ‘ifupdown (eth0)’ néven.
Megpiszkáltam egy kicsit, mire a következő üzenetet adta:A kapcsolat frissítése meghiúsult:
nm-ifupdown-conection.c.82 – connection
update not supported (read only)Tudsz ezzel kezdeni valami?
2008-12-04-04:13 #2177044sudo grep dhclient /var/log/syslog
(Csak a syslogba ír, a messagesbe nem, 8.04-en legalább is)Nálam a NetworkManeger (8.04) eléggé másképpen néz ki, már csak directory stukturában is. Vaktában tapogatózom, a network manager gyanús. Próbáld ki:
sudo ifdown eth0
sudo ifconfig eth0 down
sudo ifup eth0Ha ez sem segít, megpróbálnám : (egy korábbi jelenség, – bizonyos verziójú dhclienteknél – ahol ez volt a megoldás) a routeredben a dhcp környékén adj meg domain-t, (bármilyet), pl susyp.hu . Próba – szerencse.
2008-12-04-04:13 #2177045sudo grep dhclient /var/log/syslog
(Csak a syslogba ír, a messagesbe nem, 8.04-en legalább is)Nálam a NetworkManeger (8.04) eléggé másképpen néz ki, már csak directory stukturában is. Vaktában tapogatózom, a network manager gyanús. Próbáld ki:
sudo ifdown eth0
sudo ifconfig eth0 down
sudo ifup eth0Ha ez sem segít, megpróbálnám : (egy korábbi jelenség, – bizonyos verziójú dhclienteknél – ahol ez volt a megoldás) a routeredben a dhcp környékén adj meg domain-t, (bármilyet), pl susyp.hu . Próba – szerencse.
2008-12-04-07:39 #2177046Szia gendelider!
Köszi, hogy ennyit próbálsz segíteni. Én most megint a munkahelyemen ülök és csak elméletben tudok a dhclienttel foglalkozni. Ha esetleg már/még a gép előtt vagy…:).
A routerem szolgáltat domainnevet, a másik gépről le is tudom kérdezni, és a 8.04 beállító ablakában meg tudtam adni, mint keresési tartományt (ha jól emlékszem). Jelenleg a router dinamikus címet ad.
A következőket forgatom a fejemben, mint kipróbálandókat:
statikus IP-t adni a routerről
a dhclient.lease tárolja a korábbi címfoglalásokat – ezt feltöltöm a tartomány néhány címével
a dhclient.conf-ban megadom a dommain-nevet – bár még nem tudom hogy ezt hogyan kell.
Ha esetleg mondanád, hogy melyik egyértelműen marhaság, vagy hogy mi lenne jobb ötlet, köszönettel venném.Ja, a syslogot az első postomba csatoltam, és elsőnek természetesen azt fogom kipróbálni, amit a NetworkManagerrel kapcsolatban írtál.
2008-12-04-07:39 #2177047Szia gendelider!
Köszi, hogy ennyit próbálsz segíteni. Én most megint a munkahelyemen ülök és csak elméletben tudok a dhclienttel foglalkozni. Ha esetleg már/még a gép előtt vagy…:).
A routerem szolgáltat domainnevet, a másik gépről le is tudom kérdezni, és a 8.04 beállító ablakában meg tudtam adni, mint keresési tartományt (ha jól emlékszem). Jelenleg a router dinamikus címet ad.
A következőket forgatom a fejemben, mint kipróbálandókat:
statikus IP-t adni a routerről
a dhclient.lease tárolja a korábbi címfoglalásokat – ezt feltöltöm a tartomány néhány címével
a dhclient.conf-ban megadom a dommain-nevet – bár még nem tudom hogy ezt hogyan kell.
Ha esetleg mondanád, hogy melyik egyértelműen marhaság, vagy hogy mi lenne jobb ötlet, köszönettel venném.Ja, a syslogot az első postomba csatoltam, és elsőnek természetesen azt fogom kipróbálni, amit a NetworkManagerrel kapcsolatban írtál.
2008-12-04-16:03 #2177048Még egy ötlet:
csinálj egy 8.10-es live CD-t, és próbáld ki! Ha azzal sem megy, (viszont ment a 8.04-gyel) akkor valami driver hibára gyanakszom, ha megy, akkor konfig hiba telepítésnél. (Vagy csak simándi keresztbe veri egymást valahogy a network manager és a „régi” /etc/network/… (erre gyanakszom egyébként).2008-12-04-16:03 #2177049Még egy ötlet:
csinálj egy 8.10-es live CD-t, és próbáld ki! Ha azzal sem megy, (viszont ment a 8.04-gyel) akkor valami driver hibára gyanakszom, ha megy, akkor konfig hiba telepítésnél. (Vagy csak simándi keresztbe veri egymást valahogy a network manager és a „régi” /etc/network/… (erre gyanakszom egyébként). -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz