8.10 dhclient nem kap címet a DHCP-től

Kezdőlap Fórumok Ubuntu Linux 8.10 dhclient nem kap címet a DHCP-től

5 bejegyzés megtekintése - 31-35 / 35
  • Szerző
    Bejegyzés
    gendelider
    Felhasználó

Bakker, megadtál mindent, a topiknyitóban, (ahogy illik) csak szét kellett volna néznem…

Bizony szitkozódnak az emberek a 8.10 alatt is, akiknek olyan LAN „kártyájuk” van – MCP55 – mint neked. Csak előbb kellett volna elolvasnom az lspci-det.
      Ha a googlen keres az ember
      ethernet MCP55 8.10
      bizony vannak találatok, mint pl: https://bugs.launchpad.net/bugs/136836 (a végén van 8.10-es is szerintem) vagy ubuntuforums.org/showthread.php?t=680218 . keresgélj, hátha találsz valami patch-et.  (Kemény napom volt, most nekem nem megy, sorry)

gendelider
      Felhasználó

Bakker, megadtál mindent, a topiknyitóban, (ahogy illik) csak szét kellett volna néznem…

Bizony szitkozódnak az emberek a 8.10 alatt is, akiknek olyan LAN „kártyájuk” van – MCP55 – mint neked. Csak előbb kellett volna elolvasnom az lspci-det.
        Ha a googlen keres az ember
        ethernet MCP55 8.10
        bizony vannak találatok, mint pl: https://bugs.launchpad.net/bugs/136836 (a végén van 8.10-es is szerintem) vagy ubuntuforums.org/showthread.php?t=680218 . keresgélj, hátha találsz valami patch-et.  (Kemény napom volt, most nekem nem megy, sorry)

susyp
        Felhasználó

És igen!!  ;D ;D
          Nagy vagy gendelider!
          Valóban az MCP55 nVidia ethernet kártyákkal van a probléma. Nekem M2N-SLI alaplapom van, a másik topikban a P5N32-SLI alaplappal szenvedtek.
          Ide írom a megoldást is, ha másnak sem megy a net:
          /etc/modprobe.d/options állomány végére kell beszúrni a következő sort
          options forcedeth msi=0 msix=0

susyp
          Felhasználó

És igen!!  ;D ;D
            Nagy vagy gendelider!
            Valóban az MCP55 nVidia ethernet kártyákkal van a probléma. Nekem M2N-SLI alaplapom van, a másik topikban a P5N32-SLI alaplappal szenvedtek.
            Ide írom a megoldást is, ha másnak sem megy a net:
            /etc/modprobe.d/options állomány végére kell beszúrni a következő sort
            options forcedeth msi=0 msix=0

csaba
            Felhasználó

Hali!
              A 8.10-re való upgrade után megszűnt a hálózati kapcsolatom az otthoni hálózat egyik gépén. A hálózat jó, mert live CD-ről betöltött 8.04-gyel azonnal létrejött a kapcsolat.
              A syslog-ból látszik, hogy a dhclient elég sokat küzd azért, hogy IP címet kapjon, de nem kap. Ez az egyik sor:
                    dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
              A netmasknak nem 255.255.255.0 kellene lennie? A man dhclient szerint a sztenderd port a 68-as, eszerint meg a 67-esen történik az érdeklődés. Külön kiadtam a sudo dhclient -p 68 eth0 utasítást, de akkor is a 67-es portot írta ki. A 68-as porton akkor kért címet, amikor ezt az utasítást adtam
                    sudo dhclient -p 69 eth0
              A kapcsolat viszont így sem állt helyre.
              Tudna esetleg valaki valami jó tanácsot adni?

5 bejegyzés megtekintése - 31-35 / 35
            • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.