9.0 és ISDN internet

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Be van állítva az auto dial opció a konfig állományban?

Csaba

Gregory
      Felhasználó

Be van állítva az auto dial opció a konfig állományban?

Csaba

Igen, be van állítva. Legalább is a DRAKECONNECT beállításánál az van beállítva.

Gregory
        Felhasználó

Szóval, nincs senkinek ötlete? 🙁

Gregory
          Felhasználó

Ma újra raktam! Most a 9.1b3-at raktam fel. Nos a végeredmény ugyanaz! 🙁

Talán annyi a különbség, hogy ez elõször jó lett volna, de a DNS-t valahogy elcseszte az install, ezért újra kellett futtatnom a DRAKCONNECT-et. Ezzel már jó lett a DNS, de viszont az internet megosztás nem ment… Belenézve a SHOREWALL INTERFACES állományába, valamiért ppp+ névvel azonosította az eredetileg ippp0 eszközt, ami persze így nem mûködött…

admin
            Adminisztrátor

Szia!

Nézd meg ezt, hátha segít:
              http://www.mandrakeuser.org/docs/connect/index.html#dn

A másik, hogy az /etc/sysconfig/networking-scripts házatáján nézz körül. pl. a net_cnx_up-ot és a net_cnx_pg-t érdemes nézegetni.

Nekem pptp protokollon megy az isdn, szóval nem feltétlenül így kell kinézni nálad, de vmi hasonló lehet.
              net_cnx_pg:

#!/bin/bash
              if [ -n „$DISPLAY” ]; then
              /usr/sbin/net_monitor –connect
              else
              /etc/sysconfig/network-scripts/net_cnx_up
              fi

net_cnx_up:
              #!/bin/bash
              /sbin/route del default
              /usr/bin/pptp 10.0.0.138 name [username]

Az utóbbi azért érdekes, mert a ppp kapcsolat létrehozásánál lehet vmi olyan paraméter, ami mindenképpen disconnectál, ha egy bizonyos idõ letelik. Egyébként én úgy állítottam be, hogy bootoláskor megcsinálja a kapcsolatot és kész.

Off:
              Egyébként a Mandrake Control Centert el lehet nyugodtan felejteni, mert igencsak veszélyes. Csinál olyat, hogy már elmentett beállításokat nem tölt fel a grafikus mezõkbe, így, ha megint ok-t nyomsz, akkor elvesznek beállítások. Akkor pl. ha már csak elindítom a hálózati konfigot, már akkor tutira átírja a hálókártyám ip címét 10.0.0.10-re. Mindegy, ráhagytam, nekem így is jó. Akkor csinál olyat is, hogy a back-re nyomsz és elõre megy, meg stb.. Nekem csak szívni sikerült még vele, úgyhogy egyedül csomaginstalláláshoz használom, a keresõfunkció és a leírásmezõ miatt.

Gregory
              Felhasználó

Szia!

Nézd meg ezt, hátha segít:
                http://www.mandrakeuser.org/docs/connect/index.html#dn

A másik, hogy az /etc/sysconfig/networking-scripts házatáján nézz körül. pl. a net_cnx_up-ot és a net_cnx_pg-t érdemes nézegetni.

Nekem pptp protokollon megy az isdn, szóval nem feltétlenül így kell kinézni nálad, de vmi hasonló lehet.
                net_cnx_pg:

#!/bin/bash
                if [ -n „$DISPLAY” ]; then
                /usr/sbin/net_monitor –connect
                else
                /etc/sysconfig/network-scripts/net_cnx_up
                fi

net_cnx_up:
                #!/bin/bash
                /sbin/route del default
                /usr/bin/pptp 10.0.0.138 name [username]

Az utóbbi azért érdekes, mert a ppp kapcsolat létrehozásánál lehet vmi olyan paraméter, ami mindenképpen disconnectál, ha egy bizonyos idõ letelik. Egyébként én úgy állítottam be, hogy bootoláskor megcsinálja a kapcsolatot és kész.

Off:
                Egyébként a Mandrake Control Centert el lehet nyugodtan felejteni, mert igencsak veszélyes. Csinál olyat, hogy már elmentett beállításokat nem tölt fel a grafikus mezõkbe, így, ha megint ok-t nyomsz, akkor elvesznek beállítások. Akkor pl. ha már csak elindítom a hálózati konfigot, már akkor tutira átírja a hálókártyám ip címét 10.0.0.10-re. Mindegy, ráhagytam, nekem így is jó. Akkor csinál olyat is, hogy a back-re nyomsz és elõre megy, meg stb.. Nekem csak szívni sikerült még vele, úgyhogy egyedül csomaginstalláláshoz használom, a keresõfunkció és a leírásmezõ miatt.

admin
                Adminisztrátor
                  Gregory
                  Felhasználó
                    csaba
                    Felhasználó

Sziasztok!

Internet router-nek használnám a 9.0-t. De! Nem tárcsáz magától az isdn, ha manuálisan kiadom az „isdnctrl dial ippp0”-t, akkor elindul, de miután lejár az alapban megadott 180 forgalommentes másodperc, lebontja a kapcsolatot és nem veszi újra fel, ha kérés érkezik.

Mi a bánattól van?

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.